SanDisk Extreme USB 3.0 Flash Drive

Ένα γρήγορο, γρήγορο "στικάκι"...
17 Ιουλίου 2014 21:48
SanDisk Extreme USB 3.0 Flash Drive

Δεν το συνηθίζουμε, αλλά γιατί να μην κάνουμε και μία παρουσίαση για ένα προϊόν που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας; Σε αυτό το σύντομο άρθρο λοιπόν θα σας περιγράψω εν τάχει την εμπειρία με το SanDisk Extreme USB 3.0 Flash Drive, ένα USB "στικάκι", χωρητικότητας 16GB -διατίθεται και σε 32GB και 64GB. Μαζί με την αγορά του USB stick παίρνετε και ένα κωδικό που χαρίζει για έναν χρόνο πρόσβαση στο SanDisk SecureAccess Software, ένα λογισμικό που χαρίζει τρομερή ασφάλεια σε αρχεία της επιλογής σας, κρατώντας τα κρυφά και κωδικοποιώντας τα με κρυπτογράφηση 128-bit AES.

Αρχικά, έχοντας χάσει αρκετά sticks στο παρελθόν, δηλώνω fan των μεγάλων flash drives. Το συγκεκριμένο έχει το ιδανικό μέγεθος κατά την άποψή μου, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι υπάρχει εγκοπή για να τοποθετηθεί σε κάποιο μπρελόκ κλπ. Το δεύτερο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι η ποιότητα κατασκευής. Το κυρίως σώμα είναι στιβαρό, αποτελείται από matte υφή, ενώ υπάρχουν και μερικές glossy λεπτομέρειες. Το highlight της λειτουργικότητας εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο εξέρχεται και εισέρχεται η μεταλλική άκρη του USB. Συγκεκριμένα η διαδικασία πραγματοποιείται με slide του διακόπτη στο πάνω μέρος και η εκτέλεση γίνεται με έναν αυστηρό και αστραπιαίο τρόπο, που εν τέλει καταντάει εθιστικός.

Εκεί που το Extreme Flash Drive δείχνει τα δόντια του είναι στις ταχύτητες που επιτυγχάνει κατά την εγγραφή και την ανάγνωση. Συγκεκριμένα η ταχύτητα ανάγνωσης αγγίζει τα 245MB/s, ενώ η ταχύτητα εγγραφής φτάνει τα 50MB/s. Με απλά λόγια είναι έως και 12 φορές πιο γρήγορο από το γρηγορότερο USB 2.0 stick. Βέβαια, αυτές οι ταχύτητες επιτυγχάνονται μόνο κατά την εκμετάλλευση της USB 3.0 συνδεσιμότητας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το flash drive δεν υποστηρίζεται από συστήματα με θύρες προηγούμενης γενιάς USB.

Το SanDisk Extreme USB 3.0 Flash Drive κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα και ζητάει €25 για την έκδοση των 16GB, €35 για τα 32GB και €65 περίπου για τα 64GB.

Tags: