Razer Seiren

Το ψηφιακό μικρόφωνο της Razer για μουσικούς, YouTubers και streamers!
27 Φεβρουαρίου 2015 19:06
Razer Seiren

H Razer συνεχίζει τη προσπάθειά της στο να παραδώσει μία λύση για κάθε είδους δραστηριότητα που αφορά έμμεσα ή άμεσα το gaming. Στα γραφεία μας έφτασε το Razer Seiren, το ολοκαίνουργιο ψηφιακό μικρόφωνο της εταιρίας που προορίζεται για μουσικούς, για YouTubers και Streamers. Γενικότερα, χωρίς να σημαίνει ότι καλύπτει τους απαιτητικούς επαγγελματίες, θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί επαγγελματικός εξοπλισμός που σίγουρα θα ικανοποιήσει τεράστιο μέρος των προαναφερθέντων κατηγοριών.

Το Seiren έρχεται σε μία διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους συσκευασία, στο γνωστό μοτίβο πακεταρίσματος της Razer. Το πρώτο πράγμα που συναντώ είναι ένα χάρτινος φάκελος ο οποίος περιλαμβάνει σημειώσεις, manuals, αυτοκόλλητα με το λογότυπο της εταιρίας και ένα αρκετά μακρύ, παχύ και στιβαρό USB καλώδιο υφασμάτινων ινών με επιχρυσωμένες άκρες.

Πιο κάτω, αρκετά προστατευμένο μέσα σε μεγάλα κομμάτια αφρολέξ βρίσκεται το Seiren. Το πρώτο που δε μπορεί να προσπεραστεί είναι το βάρος του. Πρόκειται για αμιγώς μεταλλική κατασκευή, τόσο στο ίδιο το μικρόφωνο, όσο και στη βάση. Όσον αφορά τη βάση, στο κάτω μέρος υπάρχει λαστιχένιας υφής βαμβακερή επιφάνεια η οποία αποτρέπει αποτελεσματικά την εύκολη μετακίνηση του μικροφώνου κατά τη χρήση.

Στο κέντρο υπάρχουν δύο ροδέλες οι οποίες σφίγγουν αντίστροφα και έτσι σταθεροποιούν τη στάση που θέλουμε για το μικρόφωνο. Για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι ότι στο μέλλον τα πάσα των βιδών δε θα είναι το ίδιο λειτουργικά, αλλά ενδέχεται και να διαψευσθώ. Όσον αφορά το μέγεθος θεωρώ πως έχει το κατάλληλο ύψος ώστε να έρχεται στο ύψος του κεφαλιού όταν στέκεται στο γραφείο. Για την ιστορία και για να τελειώνουμε με αυτά, υπάρχουν δύο επιπλέον περιφερειακά που πωλούνται ξεχωριστά, αλλά νομίζω πως για πολλούς θα είναι απαραίτητα. Αναφέρομαι στο pop filter και στην αντικραδασμική βάση.

Το μικρόφωνο συνδέεται στο PC ή το Mac μέσω USB καλωδίου, η θύρα του οποίου βρίσκεται στο κάτω μέρος. Εδώ κάτω υπάρχει επίσης ένα ένα διακόπτης που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το φωτισμό του λογότυπου στο κέντρο, πολύ ευχάριστη επιλογή η αλήθεια είναι και μία audio jack θύρα 3.5mm. Εδώ μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε ακουστικά με audio jack συνδεσμολογία ούτως ώστε να έχετε τον έλεγχο της ισορροπίας της έντασης ή να τεστάρετε το πως σας ακούν οι ακροατές σας, κάτι πολύ θετικό κατά την άποψή μου.

Πάνω στο μικρόφωνο τώρα υπάρχουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Θα ξεκινήσω με το μπροστά μέρος. Εδώ υπάρχει μία led οθόνη η οποία εμφανίζει ενδείξεις για την ένταση των ακουστικών, την ευαισθησία του μικροφώνου, καθώς και για το πρότυπο ήχου της επιλογής σας, για το οποίο θα σας μιλήσω σε πολύ λίγο. Λίγο πιο κάτω υπάρχει μία ροδέλα για την αυξομείωση της ένταση του ήχου των ακουστικών, καθώς και ένα φωτιζόμενο πλήκτρο σίγασης του μικροφώνου, το οποίο από πράσινο, φωτίζεται κόκκινο όταν η σίγαση είναι ενεργοποιημένη. Από την απέναντι πλευρά υπάρχουν δύο ροδέλες. Η μία αλλάζει το πρότυπο του ήχου του μικροφώνου και η άλλη αυξομειώνει το gain.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μέσα από τις ποιοτικές μεταλλικές γρύλιες κρύβονται τρεις συμπυκνωτές των 14mm, τοποθετημένες έτσι ώστε να μπορούν να καταγράψουν τον οποιοδήποτε ήχο από οποιαδήποτε γωνία κι αν προέρχεται. Το sample rate βρίσκεται στα 192kHz, ενώ το bit-rate φτάνει τα 24bit. Τέλος, η ανταπόκριση συχνότητας κυμαίνεται από 20Hz έως 20kHz. 

Αυτό που μου άρεσε πολύ στο Seiren είναι το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με plug-and-play περιφερειακό. Απλά συνδέετε το μικρόφωνο μέσω του USB και όλα είναι έτοιμα. Μέσω του Synapse δίνονται κάποιες επιλογές, αλλά όταν το ίδιο το μικρόφωνο χαρίζει ικανοποιητικό έλεγχο όσον αφορά στο είδος της καταγραφής του ήχου, της έντασης, της ευαισθησίας, του gain κ.ο.κ. τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Τα διάφορα πρότυπα ήχου θα καλύψουν και θα ικανοποιήσουν αυτούς που κάνουν μουσικές ηχογραφήσεις, αυτούς κάνουν voice overs, όπως καλή ώρα εγώ, streamers, YouTubers και γενικά τον οποιοδήποτε θέλει να καταγράψει ποιοτικά τον ήχο που επιθυμεί. Μου άρεσε και πολύ και η ποιότητα της καταγραφής. Ο ήχος είναι λεπτομερής, μπασάτος όποτε χρειαστεί, στιβαρός και αποδεσμευμένος από το ενοχλητικό noise που συναντάμε σε άλλα μικρόφωνα.

Τo Razer Seiren κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα με τιμή που ξεκινάει από τα €170. Θεωρώ πως πρόκειται για μία πραγματικά καλή πρόταση από την εταιρία όσο τσιμπημένη κι αν δείχνει η τιμή του. Εμείς πάντως βρίσκαμε το νέο μας μικρόφωνο, τόσο για επεισόδια σαν και αυτό, όσο και για τις live εκπομπές μας στο Twitch.

Tags: