CoolerMaster MasterPulse Review

Η εταιρία, περνάει σε νέα εποχή
14 Δεκεμβρίου 2016 13:36
CoolerMaster MasterPulse Review

Κοιτώντας ρεαλιστικά την CoolerMaster σαν εταιρία, το πιο αδύναμο σημείο της, πάντα κατά την άποψή μου, ήταν ο ήχος. Η εταιρία, αν και είχε μια μεγάλη γκάμα gaming ακουστικών, χώλαινε ως προς την ποιότητα των εν λόγω προϊόντων, τόσο την κατασκευαστική, όσο και αυτήν του ήχου. Φέτος, αλλάζει σελίδα και επιτέλους ρίχνει στην αγορά, αξιοπρεπείς προτάσεις.

Στο στούντιο έφτασε η MasterPulse σειρά της CoolerMaster. Η πλαστικούρα και ο ήχος που απλά «κάνει τη δουλειά του», δίνουν τη θέση τους σε κάτι πολύ πιο στιβαρό και με επιδόσεις αξιοζήλευτες. Σήμερα θα σας δείξω δύο over-ear ακουστικά και ένα in-ear, το οποίο έρχεται και σε δύο αποχρώσεις, λευκό και μαύρο. Στα χέρια μου έχω τη μαύρη έκδοση. Ας ξεκινήσω λοιπόν με τα μικρά της παρέας, τα in ear. Καταρχάς, έρχονται σε ωραία συσκευασία, έχουν ανταλλακτικά σιλικόνης διαφόρων μεγεθών, ενώ εκτιμώ πάντα τις εταιρίες που δίνουν θήκες για τη φύλαξή τους και ευτυχώς η CoolerMaster φρόντισε να δώσει με την αγορά μια ποιοτική πάνινη θήκη με φερμουάρ.

Τα MasterPulse In-Ear σχεδιαστικά είναι όμορφα, ενώ κατασκευαστικά καυχιούνται για την ποιότητά τους. Ο θάλαμος που φιλοξενεί τους νέους, από τιτάνιο μαγνήτες των 8mm είναι αλουμινένιοι, χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν εξαιρετικά πολύ το βάρος τους, το οποίο περισσότερο με βάρος πλαστικών ακουστικών κάνει, παρά μεταλλικής κατασκευής και αυτό είναι υπέρ τους. Το καλώδιο είναι πλακέ, έχει μήκος 1.3 μέτρα και φυσικά η audio jack απόληξη των 3.5mm είναι επιχρυσωμένη. Στο καλώδιο υπάρχει και ένα controller, με το build-in omni-directional μικρόφωνο που κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του και ένα πλήκτρο που μπορεί να χειριστεί τις κλήσεις, σε περίπτωση που τα ακουστικά χρησιμοποιηθούν ως hands-free σε smartphone, καθώς και της μουσικής, με διάφορες συντομεύσεις, απλών και παρατεταμένων πιέσεων.

Και τα τρία ακουστικά που θα σας δείξω σήμερα, πολυδιαφημίζονται για την πατενταρισμένη τεχνολογία της CoolerMaster, ονόματι «Bass FX». Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει το μέγεθος των χαμηλών συχνοτήτων, δηλαδή του μπάσου. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι πολύ χρήσιμο, μιας και το μπάσο, ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν φορές που το θέλεις και άλλες φορές που σε ενοχλεί. Στα In-Ear η εναλλαγή γίνεται μέσω του πίσω γραναζιού που λειτουργεί ως διακόπτης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις τους, νομίζω πως με όχι απλά με κάλυψαν, αλλά μάλλον με ενθουσίασαν. Καταρχάς, ο ήχος είναι καθαρός, οι μεσαίες και οι υψηλές συχνότητες, σωστά ισορροπημένες και το μπάσο δυνατό και έντονο. Βέβαια, όταν το Bass FX είναι ενεργοποιημένο, και αν το τραγούδι ή το παιχνίδι που παίζεται, είναι πλούσιο σε μπάσο, τότε αρχίζει και γίνεται λιγάκι ενοχλητικό και υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες. Γενικά, τα MasterPulse In-Ear είναι μία πραγματικά καλή πρόταση από την CoolerMaster που ανταγωνίζεται εύκολα προτάσεις άλλων μεγάλων εταιριών του ίδιου κύκλου.

Περνάω τώρα στα μεγαλύτερα μέλη της σειράς, τα απλά MasterPulse και MasterPulse Pro. Πριν ξεκινήσω την ξενάγησή μου σε αυτά, να αναφέρω πως η CoolerMaster μας έστειλε μία ειδική έκδοση για τα MasterPulse, με το σήμα των Unboxholics στα πλαϊνά μαγνητικά ear caps, τα οποία αφαιρούνται. Μέσα στη γενικότερη φιλοσοφία του «Make it Yours», η CoolerMaster δίνει την επιλογή στους χρήστες να τα παραγγείλουν με δική τους εκτύπωση. Αυτά τα καπάκια αφαιρούνται και στα δύο ακουστικά, όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά για την ενεργοποίηση του Bass FX που σας ανέλυσα προηγουμένως. Χωρίς αυτά, ο αποδεσμεύεται ευκολότερα ο αέρας, οπότε το μπάσο είναι εντονότερο.

Πριν περάσω στις ειδοποιούς διαφορές, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στην ποιότητα κατασκευής. Ο βασικός σκελετός είναι μεταλλικός και πολύ στιβαρός. Τόσο τα μαξιλαράκια του headband, όσο και αυτά των ακουστικών είναι από αφρό μνήμης, που σημαίνει ότι προσαρμόζονται τέλεια στο σχήμα του κεφαλιού. Σε αυτό βοηθάει πολύ και η ντίζα του headband, μιας τεχνική που προσωπικά προτιμώ στα over ear ακουστικά. Τα ακουστικά, παρά το βάρος τους, ελέω της μεταλλικής τους κατασκευής, είναι εξαιρετικά άνετα στο κεφάλι, δεν πιέζουν καθόλου, ωστόσο καταφέρνουν και χαρίζουν απίστευτη απομόνωση στον ήχο, τόσο που μέχρι και ενοχλητικό το βρήκα.

Σε αντίθεση με άλλα gaming ακουστικά της κατηγορίας τους, το μικρόφωνο δεν είναι επεκτάσιμο, αλλά ζει διακριτικά πάνω στο αριστερό ηχείο. Διακριτικές, όμως, είναι και οι επιδόσεις του, ωστόσο θα έλεγα πως τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Επίσης, στα Pro, το logo της CoolerMaster στο πλάι πρακτικά είναι RGB LED.

Τα MasterPulse είναι stereo ακουστικά, με audio jack σύνδεση 3.5mm, ενώ τα Pro αναπαράγουν virtual surround 7.1 ήχο, φυσικά μέσω USB συνδεσμολογίας γι’ αυτό και έχουν φωτιζόμενα μέρη. Να σημειώσω πως στην περίπτωση των audio jack, δίνεται και ένα splitter καλώδιο για τη χρήση σε PC. Και τα δύο έχουν πλακέ καλώδιο, μάλιστα στα USB το μήκος φτάνει τα 2m, ενώ και τα δύο έχουν controllers πάνω σε αυτό.  Στα απλά MasterPulse, το controller δίνει επιλογή για την ένταση και για τη σίγαση του μικροφώνου, ενώ στα Pro, που εκτός από controller είναι και κάρτα ήχου, υπάρχουν αρκετές περισσότερες επιλογές, όπως για την εναλλαγή του χρώματος του φωτισμού, την ενεργοποίηση της surround λειτουργίας, ενώ βρήκα εξαιρετικά χρήσιμα τα τέσσερα build-in equalizers.

Τα over-ear ακουστικά της MasterPulse σειράς έρχονται και τα δύο με μαγνήτες 44 χιλιοστών, με απόκριση συχνότητας 20 έως 20.000Hz, αντίσταση 50Ω και ευαισθησία 118db, όταν το Bass FX είναι κλειστό. Στα του ήχου τώρα, εγώ και στις δύο περιπτώσεις, είμαι το ίδιο ικανοποιημένος. Οι μεγάλοι μαγνήτες εξασφαλίζουν πολύ υψηλή ένταση και στα δύο ακουστικά και οι αποδόσεις των υψηλών και μεσαίων συχνοτήτων, ευχάριστα καλές. Όσον αφορά το μπάσο, εδώ το Bass FX λειτουργεί πολύ καλύτερα απ’ ότι στα in-ear και πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά στις περιπτώσεις που η περίσταση το απαιτεί. Συνολικά, ο ήχος στα MasterPulse είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα παλαιότερα ακουστικά της εταιρίας.

Στα των τιμών, τα In-ear και τα απλά MasterPulse, διατίθενται στα €60 περίπου, ενώ τα Pro έρχονται με τιμή κοντά στα €100. Το τελευταίο σχόλιο που έχω να κάνω είναι πως η CoolerMaster, με τη MasterPulse σειρά μπαίνει επιτέλους στο παιχνίδι του ήχου, όσον αφορά τα gaming περιφερειακά, γιατί σε αυτόν τον τομέα είχε μείνει πολύ πίσω.

Tags: