SteelSeries 5HV2 Gaming Headset

Η budget πρόταση της SteelSeries στα gaming ακουστικά
13 Μαΐου 2014 14:29
SteelSeries 5HV2 Gaming Headset

Καμιά φορά, ακόμη και εμείς που καταθέτουμε την κριτική μας για προϊόντα ή υπηρεσίες, ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι χρήστες της τεχνολογίας απαιτητικοί και αυστηροί. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων εκεί έξω -που θεωρούμε πως είναι και η πλειοψηφία- που απλά θέλει να ικανοποιήσει σε αποδεκτό βαθμό τις ανάγκες του, χωρίς να χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γι' αυτό και υπάρχουν οι budget λύσεις, που για να τις χαρακτηρίζουμε ως "λύσεις", σημαίνει ότι...λύνουν κάποιο πρόβλημα, που στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται ανάγκη. Η SteelSeries μας διέθεσε τα 5HV2 ένα set ακουστικών που σκοπό έχουν απλά να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και όχι να προσφέρουν κάτι συγκλονιστικό. Δεν πρόκειται για νέο προϊόν, αλλά επειδή στη χώρα μας επανακυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες με τιμή κοντά στα €30, είπαμε πως αξίζει να τα ρίξουμε μια ματιά.

ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΑ 5HV2 ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ

Τα ακουστικά συνδέονται με τη συσκευή αναπαραγωγής μέσω audio jack 3.5 χιλιοστών. Αυτό σημαίνει ότι προορίζονται κυρίως για χρήση με το PC, ωστόσο μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οτιδήποτε δέχεται audio jack καλώδιο.  Επιπροσθέτως, στο καλώδιο υπάρχει και control με το οποίο μπορείτε να ρυθμίζετε χειροκίνητα την ένταση του ήχου, ενώ ένας διακόπτης στο κέντρο αλλάζει την ευαισθησία του μικροφώνου, ή το απενεργοποιεί. Σαν γενική ποιότητα κατασκευής, τα 5HV2 απλά περνούν τη βάση και, φυσικά, δεν έχουν κάτι σπουδαίο για να περηφανευτούν. Το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από πλαστικό μέτριας ποιότητας, ενώ στη λευκή τους έκδοση το πλαστικό αυτό καλύπτεται από μία glossy επίστρωση. Είναι σχετικά εύκολα στην προσαρμογή τους, ενώ το δεξί και το αριστερό ηχείο επεκτείνονται για βολέψει τα διάφορα μεγέθη κεφαλής.

Στο πάνω μέρος του headband υπάρχει το λογότυπο της SteelSeries, ενώ το κάτω, αυτό δηλαδή που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι υπάρχει ένα σχετικά πλούσιο μαξιλάρι το οποίο καλύπτεται από μία πλαστική μεμβράνη και όχι από δερματίνη, όπως έχουμε συνηθίσει σε πολλά ακουστικά. Μας άρεσε, που όπως και στα Siberia V2, οι σχεδιαστές επέλεξαν απλό ύφασμα για τα μαξιλάρια των ηχείων. Η SteelSeries, για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα μας έστειλε και τους δύο χρωματισμούς. Η σκούρα γκρι έκδοση των 5HV2 δεν χαρακτηρίζεται από glossy, αλλά από matte επίστρωση.

Προφανώς και με αυτή την τιμή, δε θα πρέπει να περιμένετε κάτι που θα σας συγκλονίσει. Αυτό που προσφέρουν είναι απλά έναν ικανοποιητικό για το μέσο χρήστη ήχο.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά. Στο αριστερό ηχείο των 5HV2 κρύβεται και ένα μικρόφωνο το οποίο επεκτείνεται για να χρησιμοποιηθεί μόνο και αν υπάρχει θέληση από τον χρήστη. Το μικρόφωνο είναι εξαιρετικά εύκαμπτο, παρόλα αυτά δε χάνει εύκολα τη θέση του μετά από ώρα. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, δεν κρύβονται σπουδαίες εκπλήξεις. Πρόκειται για ένα απλό, κοινό μικρόφωνο uni-directional μικρόφωνο που απλά θα κάνει τη δουλειά του.

Πάμε τώρα στα του ήχου. Προφανώς και με αυτή την τιμή, δε θα πρέπει να περιμένετε κάτι που θα σας συγκλονίσει. Όντως, ο ήχος των 5HV2 είναι απλά ικανοποιητικός. Δεν υπάρχει υψηλή ένταση, δεν υπάρχουν δυνατά μπάσα, ούτε κρυστάλλινα υψηλά. Αυτό που προσφέρουν είναι απλά έναν ικανοποιητικό για το μέσο χρήστη ήχο. Παρεμπιπτόντως, μας άρεσαν περισσότερο στα παιχνίδια, παρά στη μουσική. Αυτό που δε μπορούμε να πούμε πως μας ξετρέλανε είναι το πόσο βολικά "έκατσαν" στο κεφάλι. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως από πλευράς απομόνωσης του περιβάλλοντα ήχου, τα πήγαν μια χαρά.

Τα SteelSeries 5HV2 επανακυκλοφορούν στη χώρα μας από την IGE σε νέα μειωμένη τιμή που φτάνει τα €30.

Σάκης Καρπάς

Tags: