Editorial: Άνδρας ή παράσιτο;

Ο άνδρας δημιουργεί. Το παράσιτο λέει "τι θα πει ο γείτονας"...
05 Δεκεμβρίου 2014 19:32
Editorial: Άνδρας ή παράσιτο;

Ξέρετε, εμείς ως Έλληνες, παρά τα όσα καλά κι αν έχουμε σαν λαός, κουβαλάμε μερικές άσχημες συνήθειες τις οποίες θεωρώ υπεύθυνες για το ότι αυτή η χώρα δύσκολα θα καταφέρει να προοδεύσει. Ένα από τα άσχημα του χαρακτήρας μας, λοιπόν, είναι η μιζέρια και ο κομπλεξισμός. Έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με όλους τους υπόλοιπους, εκτός από τους εαυτούς μας. Να κάνουμε κρεμαστάρια τα όσα οι ίδιοι δε μπορούμε να φτάσουμε. Να αμφισβητούμε τις προσπάθειες του διπλανού και το χειρότερο, να προσπαθούμε να τις μειώσουμε με αστείους τρόπους. Έχουμε την τάση να «θάβουμε» τους πάντες, να ασχολούμαστε με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά δε μπαίνουμε ποτέ στον κόπο να ασχοληθούμε με αυτά που κάνουμε εμείς.

Προσωπική μου αρχή είναι αυτό που ο απλός λαός λέει «κοίτα τη δουλειά σου» και είναι μία θεωρία την οποία προσπαθώ να κάνω πράξη και στους Unboxholics. Αυτό που επιδιώκουμε ως ομάδα, λοιπόν, είναι να ξοδεύουμε πόρους, σάλιο, ψηφιακό μελάνι ή ό,τι άλλο θέλετε, στο να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και το γενικότερο σύνολο που λέγεται «Unboxholics». Μακριά από κάθε κακεντρεχή σκέψη, απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό κλίμα και με μοναδικό σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και ψυχαγωγία αυτών που μας διαβάζουν/ παρακολουθούν, θέλουμε να αφήσουμε τη δική μας σφραγίδα σε αυτό που λέγεται «ελληνικό community». Δυστυχώς για κάποιους, δεν ασχολούμαστε με τους άλλους. Όχι γιατί είμαστε υπερόπτες ή γιατί αισθανόμαστε ανώτεροι, αλλά γιατί πρωταρχικός στόχος είναι να βελτιώσουμε τους Unboxholics. Άλλωστε δε θυμάμαι ποτέ κανέναν να έγινε καλύτερος όταν ασχολούταν με αυτό που έκανε ο δίπλα ή ο απέναντί του.

Νομίζω πως τα μηνύματα που ήθελε να περάσει αυτό το editorial τα πέρασε και με το παραπάνω. Οι Unboxholics είναι εδώ για να βάλουν τη δική τους πινελιά στο ελληνικό διαδίκτυο. Δεν είναι εδώ ούτε για «πατήσουν» κάποιον, ούτε για να «κλείσουν» κάποιον άλλο. Και δε το θέλουμε, αλλά κυρίως, δε μπορούμε να το κάνουμε.

Σας αφήνω με τα λόγια του Andrew Rayan, που γνωρίσαμε στο πρώτο BioShock:

What is the difference between a man and a parasite? A man builds. A parasite asks 'Where is my share?' A man creates. A parasite says, 'What will the neighbors think?' A man invents. A parasite says, 'Watch out, or you might tread on the toes of God... '

Τέλος, να σας ενημερώσω πως εντός των επόμενων ωρών, ημερών σκοπεύουμε να προβούμε στη μεταφορά του Unboxholics.com σε έναν καλύτερο και γρηγορότερο server, κάτι που θα λύσει τα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει το site τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται για κάποιες ώρες να βρισκόμαστε εκτός λειτουργίας. Ζητάμε, λοιπόν, την κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες.

Tags: