Deathtrap - Preview

Το Tower Defense του Van Helsing
02 Δεκεμβρίου 2014 10:58
Deathtrap - Preview

Μετά από το επιτυχημένο The Incredible Adventures of Van Helsing II, η NeocoreGames αποφάσισε να στραφεί σε ένα Tower Defense παιχνίδι με συνδυασμό Action RPG στοιχείων, το οποίο εμπνεύστηκε από ένα mini-game του τελευταίου της παιχνιδιού. Έτσι, δανειζόμενη αρκετά πράγματα από το Van Helsing και βασίζοντάς το στην ίδια μηχανή γραφικών, δημιούργησε το Deathtrap. Ένας κόσμος, ονομαζόμενος “Ink”, δέχεται επίθεση από δαίμονες και τέρατα και εμείς καλούμαστε να τους αποτρέψουμε, εμποδίζοντάς τα να φτάσουν στη βάση μας, η οποία αποτελεί πύλη για τον πραγματικό κόσμο.

Αυτό, όπως σχεδόν σε κάθε Tower Defense παιχνίδι, το καταφέρνουμε τοποθετώντας θανατηφόρες παγίδες πριν από την αρχή κάθε κύματος τεράτων και χρησιμοποιώντας τα abilities του ήρωά μας. Εδώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία από Hack & Slash και RPG παιχνίδια, καθώς ο παίκτης χειρίζεται το χαρακτήρα με point & click και χρησιμοποιεί abilities αναλόγως με τον ήρωα που έχει επιλέξει. Οι κλάσεις είναι τρεις. Η Sorceress, το γνωστό ”Glass Cannon”, εύθραυστη αλλά θανατηφόρα, ο Mercenary, με κατά μέτωπο επίθεση και καλύτερες άμυνες και o Marksman, ο οποίος δεν είναι ακόμα διαθέσιμος, αλλά μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να κάνει με τα βέλη του.

 

Ο ήρωας ανεβαίνει επίπεδα μετά από κάθε match με αποτέλεσμα να αυξάνει τις δυνάμεις του, να ξεκλειδώνει νέες παγίδες και να αναβαθμίζει αυτές που ήδη έχει. Οι επιρροές, όμως, από το RPG είδος δε σταματούν εδώ. Τα τέρατα θα πετάξουν διάφορα αντικείμενα όταν νικηθούν, ποικίλων στατιστικών και σπανιότητας, με τα οποία εξοπλίζουμε το χαρακτήρα μας. Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις συνεχίζουν να υφίστανται μέσα και έξω από τα matches και δεν επανεκκινούνται ανάμεσα στα παιχνίδια. Επίσης, μπορούμε να πουλήσουμε οτιδήποτε δε μας χρειάζεται από αντικείμενα που βρήκαμε και να αγοράσουμε άλλο εξοπλισμό από το κατάστημα του menu, ενώ μελλοντικά θα προστεθεί και δυνατότητα crafting.

Οι χάρτες στο σύνολό τους είναι 13, με τρεις επιλογές δυσκολίας και διαφοροποιούνται θεματικά και δομικά, ενώ υπάρχουν και custom maps φτιαγμένοι από τους παίκτες μέσω του Workshop του Steam. Σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, δε θα μπορούσα να βρω νόημα αν δεν έπαιζα online. Γι’ αυτό ευτυχώς υπάρχει το Cooperative Mode που μπορούμε να παίξουμε με τον ίδιο χαρακτήρα από το Single Player, ενώ φυσικά αυξομειώνει τη δυσκολία και τον αριθμό των τεράτων ανάλογα με τον αριθμό των παικτών. Γιατί, κακά τα ψέματα, όσο στα σοβαρά κι αν θέλει να πάρει τον εαυτό του το Deathtrap, ό,τι RPG στοιχεία ή σενάριο κι αν προσδώσει για να το κάνει εθιστικό, το είδος αυτό λόγω της επαναληπτικής του φύσης δε μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον χωρίς την online εμπειρία με καλή παρέα.

Τέλος, μια ακόμα ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το PvP Mode. Σε αυτό, ο ένας παίκτης έχει τον ήρωα και τη βάση με τις παγίδες του, ενώ ο αντίπαλος ελέγχει τις ορδές των τεράτων, έχοντας διάφορες δυνατότητες ενδυνάμωσής τους, αποδυνάμωση των εχθρών του ή και απενεργοποίησης των παγίδων.

Η NeocoreGames δείχνει να ακούει πολύ προσεκτικά τις απαιτήσεις των Early Access χρηστών και κάνει καθημερινά βελτιώσεις και προσθήκες, οπότε προβλέπεται ένα πολύ προσεγμένο και διασκεδαστικό παιχνίδι για τους fans του είδους. Το αν θα καταφέρει το Deathtrap να ξεχωρίσει και να εδρεωθεί ως ένα από τα πιο αξιόλογα στο είδος των Tower Defense, μόνο ο χρόνος μπορεί να μας το πει, αλλά ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τις δυνατότητές του.

Tags: