The Crew - Preview

"Never drive alone" ή "never drive" γενικά;
10 Νοεμβρίου 2014 14:41
The Crew - Preview

Η Ubisoft είναι μία εταιρία που το όνομα της δεν είναι συνδεδεμένο με racing τίτλους. Η εταιρία ποτέ δεν αφιέρωσε πόρους από τα διάφορα studio ανάπτυξης που έχει ανά τον κόσμο για να δημιουργήσει μία πλήρης και αξιόλογη πρόταση, παρόλο που είχε τη δυνατότητα να το κάνει. Εδώ και καιρό, όμως, η γαλλική εταιρία προσπαθεί να τραβήξει τα βλέμματα των φίλων της racing κατηγορίας παιχνιδιών με το The Crew. Ο χειμώνας του τρέχοντος έτους υποδέχθηκε ήδη δύο πολύ αξιόλογα racing παιχνίδια, το Forza Horizon 2 και το Driveclub. Δεν γνωρίζουμε αν η Ubisoft παρατήρησε από νωρίς αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά των racing τίτλων από την Sony και την Microsoft για τη χειμερινή περίοδο, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να ετοιμάσει και αυτή τη δικιά της πρόταση. Βέβαια, μπορεί το The Crew να αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου αλλά είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην beta του τίτλου και να πάρω μία πρώτη γεύση για ομολογουμένως ενδιαφέρον project.

Εξαρχής, το motto του The Crew ήταν το “Never Drive Alone”. Όπως γίνεται κατανοητό από τον τίτλο του, η εμπειρία μου υποτίθεται πως θα συνοδευόταν από άλλους παίκτες που θα εξερευνούσαν ταυτόχρονα τον κόσμο του παιχνιδιού. Δυστυχώς, αυτό ήταν κάτι που έζησα σε εξαιρετικά μικρό βαθμό στο The Crew, καθώς τις περισσότερες φορές οι servers βρίσκονταν εκτός λειτουργίας. Ακόμα και αν η έκδοση που έπαιξα ήταν σε beta στάδιο, η ανεπάρκεια λειτουργίας των servers είναι το λιγότερο αποθαρρυντικό για τους υποψήφιους αγοραστές του παιχνιδιού. Κάτι που δεν περίμενα να δω στο The Crew είναι η ύπαρξη ενός σεναρίου, το οποίο αναμενόμενα κατακλύζεται από διάφορα κλισέ, κακογραμμένους διαλόγους και αδιάφορους χαρακτήρες.

Τα πρώτα gameplay βίντεο του τίτλου έδειχναν ξεκάθαρα πως πρόκειται για μία arcade εμπειρία σε ότι αφορά στο χειρισμό των οχημάτων και δε σας κρύβω πως ακριβώς αυτό ένιωσα από το πρώτο κυνηγητό με την αστυνομία οδηγώντας ένα pickup truck. Οδήγησα μία σειρά από αυτοκίνητα όπως ένα Nissan 370Z, ένα Ford Focus RS, ένα Ford Mustang GT και όλα χαρακτηρίζονταν από ένα ανάλαφρο και...ολισθηρό τρόπο οδήγησης. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με το The Crew, παρατήρησα πως ο τίτλος βασίζεται πλήρως στη συνεχόμενη ανταμοιβή των παικτών, κάτι που γινόταν μετά το τέλος κάθε αποστολής.

Η νίκη μου σε έναν αγώνα θα μου χάριζε πάντα κάποιο νέο και καλύτερο κομμάτι του αυτοκινήτου μου, το οποίο ήμουν σε θέση να το χρησιμοποιήσω αμέσως όπως για παράδειγμα μία βελτιωμένη εξάτμιση. Η αίσθηση της προόδου μέσα στο παιχνίδι πραγματοποιείται από αυτό το loot system και είναι κάτι που δεν μπορώ να πω ότι μου κίνησε σημαντικά το ενδιαφέρον. Παράλληλα, οι νίκες μου σε αγώνες και η γενικότερη πρόοδός μου στο παιχνίδι μού απέφερε πόντους perks, τους οποίους μπορούσα να ξοδέψω σε upgrades για το όχημα ή ακόμα και να κερδίσω εκπτώσεις σε διάφορα μέρη ενός αυτοκινήτου. Επί της ουσίας, το σύστημα των perks είναι μία αναμενόμενη επέκταση του συστήματος ανταμοιβής, τον πυρήνα του The Crew.

Το loot system και το κέρδος από τις νίκες σε αγώνες με σκοπό την απόκτηση ενός ταχύτερου και καλύτερου αμαξιού, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το περιεχόμενο της beta. Η ποικιλία των περιοχών στις οποίες ταξίδεψα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική με το Detroit, το Σικάγο, την Νέα Υόρκη και το St. Louis να είναι μερικές από αυτές, κάτι που αποτελεί απόδειξη ότι ο ψηφιακός κόσμος του The Crew είναι μεγάλος. Αυτό που σίγουρα με απογοήτευσε ήταν ο τεχνικός τομέας του, ο οποίος παρά τη γενικότερη ομορφιά του περιβάλλοντος, τα μοντέλα των κτιρίων, το draw distance και οι υφές του εδάφους δεν έδειχναν πως το The Crew είναι ένα "next-gen" παιχνίδι. Η απεικόνιση των οχημάτων που ήλεγχα ήταν σίγουρα ικανοποιητική αλλά δε θα έλεγα το ίδιο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα στους δρόμους, τα οποία χαρακτηρίζονταν από χαμηλής ποιότητας textures.

Το γεγονός πως οι servers του The Crew αδυνατούσαν να λειτουργήσουν μόλις έναν μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού λέει πολλά και σίγουρα δημιούργησε ένα όχι και τόσο θετικό κλίμα στο πως πρόκειται να αντιμετωπίσω το τελικό προϊόν. Ολοκληρώνοντας την beta του The Crew, κατάλαβα πως ο νέος racing τίτλος της Ubisoft αποτελεί μία μίξη στοιχείων από διάφορα παιχνίδια της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αντίκρυσα την ελευθερία και τον τεράστιο κόσμο που προσέφερε το Burnout Paradise, ενώ παράλληλα είχα τη δυνατότητα να κάνω πολλές τροποποιήσεις στα οχήματα, αντίστοιχες με αυτές του Need for Speed: Underground 2. Σε τι βαθμό, όμως, εκτελεί σωστά το καθένα από αυτά μένει να το δούμε στο τελικό προϊόν.

Το The Crew αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου για PC, PlayStation 4, Xbox One και Xbox 360.

Tags: