ReCore Video Review

ReCore Video Review

28 Σεπτεμβρίου 2016 11:22
Οι προθέσεις καλές. Η υλοποίηση χωλαίνει...

Στην εποχή που οι "ήρωες" developers, λάμπουν για της απουσίας τους, η ανακοίνωση ενός τίτλου με επίκεντρο ονόματα και όχι εταιρίες, είναι αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικό στοιχείο. Διανύαμε την E3 του 2015 όταν η Microsoft, κατά τη συνέντυξη Τύπου που παραχώρησε, γνωστοποίησε την ανάπτυξη του ReCore, ενός action-adventure platform, στου οποίου το τιμόνι κάθονται δημιουργοί όπως ο Mark Pacini (director στα Metroid Prime), ο Joseph Staten (cinematic director στα Halo) και ο Keiji Inafune (Mega Man, Dead Rising, Resident Evil, Onimusha κ.α). Με τέτοια "dream team" και trailers τα οποία έδειχναν ένα old-school "Metroidvania" shooter, τίποτα δε θα μπορούσε να πάει στραβά. Δυστυχώς, αν και ο τίτλος έχει πολύ καλές προθέσεις, έχει ιδέες και στοιχεία που έχουν πολύ καλές προοπτικές και σε σημεία αναδεικνύει την εμπειρία των δημιουργών του, δεν κατάφερε να κλέψει την καρδιά μου. Εκτός από τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (στην Xbox One έκδοση), το ReCore πέφτει σε σοβαρά, σχεδόν παιδαριώδη λάθη, που το κάνουν γρήγορα επαναλαμβανόμενο, άδικα δύσκολο και παράλογα απαιτητικό.

Όπως συμβαίνει στα video reviews των Unboxholics, έτσι και στην περίπτωση του ReCore, η ουσία της κριτικής βρίσκεται στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο, οπότε θα αφήσουμε αυτό να καλύψει τις όποιες απορίες έχετε. Να σημειωθεί πως, για ακόμη μία φορά, αποφεύγονται spoilers, οπότε μπορείτε να το παρακολουθήσετε ελεύθερα.

Συνοψίζοντας : Είμαι πεπεισμένος πως αν ο τίτλος είχε έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη του, ώστε όλες οι ιδέες να υλοποιηθούν σωστά και χωρίς βιασύνες, τότε θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Θεωρώ πως η πίεση από τα ανώτερα κλιμάκια της Microsoft, χαντάκωσαν τη δημιουργία των θρυλικών developers και εν τέλει λάβαμε ένα μισοτελειωμένο, ως προς το όραμα, βιντεοπαιχνίδι. Κρίμα, γιατί το ReCore κλείνει το μάτι στους "παλιούς" και "ρομαντικούς" gamers, αλλά δεν καταφέρνει να τους κερδίσει. Σε κάποιο price drop, από την ήδη budget τιμή που διατίθεται τώρα (€40), το προτείνω, μόνο σε αυτούς που έχουν υπομονή και μπορούν να συμβιβαστούν εύκολα. Για τους υπόλοιπους είναι μία χαμένη, καλή ευκαιρία για κάτι ξεχωριστό. 
Box Art
Tested on : Xbox One
Developer : Comcept, Armature Studio
Publisher : Microsoft Game Studios
Distributor : Microsoft Hellas
Available for : Xbox One, Windows 10 (Xbox Play Anywhere)
Release date : 2016-09-16