Skylanders: Trap Team - Review

Skylanders: Trap Team - Review

14 Νοεμβρίου 2014 09:37
The Good, the Bad and the Skylander

Η επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών της Activision και σίγουρα ένα από τα εμπορικότερα franchises της εταιρίας με όνομα Skylanders και αρχικό πρωταγωνιστή τον Spyro που εμφανίστηκε στο Skylanders: Spyro’s Adventure, συνεχίζεται δυναμικά με ένα πολλά υποσχόμενο sequel. Η κυκλοφορία ενός τίτλου που προορίζεται κυρίως για παιδιά είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, εφόσον η βιομηχανία έχει πραγματικά στερέψει από έξυπνες και διασκεδαστικές ιδέες για τους μικρούς μας φίλους. Τα ράφια φυσικών και ψηφιακών κταστημάτων κοσμούνται κυρίως από αισθητά πιο ενήλικες προτάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι «Βενιαμίν» του χώρου δεν έχουν πολλές επιλογές. Η σειρά Skylanders έρχεται για να καλύψει το κενό και νομίζω πως το Trap Team θα τους κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό. Για όσους δεν γνωρίζουν τον τίτλο, η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία χτίστηκε το Skylanders είναι το “Portal of Power”, μια συσκευή στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε τις πραγματικά αμέτρητες φυσικής υπόστασης μινιατούρες των Skylanders και να τις εμφανίσετε ψηφιακά στο παιχνίδι. Υπάρχουν οκτώ κατηγορίες “τεράτων”, της γης του νερού, της φωτιάς, του αέρα, της μαγείας, της ζωής, της τεχνολογίας και των απέθαντων. Αυτά τα στοιχεία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς στο Trap Team καλείστε να αιχμαλωτίσετε τους κακούς που έχουν εξαπλωθεί και σπέρνουν τον τρόμο στον κόσμο των Skylanders.

Το παιχνίδι ξεκινά λέγοντάς σας να τοποθετήσετε μια φιγούρα από τις δύο που εμπεριέχονται στο Starter Pack. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορη ανταπόκριση είχε το “Portal of Power” όταν άλλαζα με μανία τους χαρακτήρες για να δω αν υπάρχει έστω και η μικρή πιθανότητα να μην τους αναγνωρίσει. Εφόσον διαλέξετε τον χαρακτήρα που θέλετε, θα κληθείτε να εξοντώσετε το πρώτο boss, που τυχαίνει να είναι ένα αθώο, κατά τα φαινόμενα, πρόβατο. Όταν το αντιμετωπίσετε, θα μάθετε και την χρησιμότητα των totems που βρίσκονται στο περιεχόμενο του κουτιού. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην ειδική θύρα και να αιχμαλωτίσετε το boss. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες totem όμοιες με αυτές των τεράτων, πράγμα που σημαίνει ότι για να πιάσετε τον κάθε εχθρό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το totem της κατηγορίας του. Όταν περάσετε το πρώτο επίπεδο, θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να πιάσετε πολλούς κακούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τους οποίους έχετε τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσετε.

Τοποθετώντας το totem του αιχμαλώτου που θέλετε, τον εμφανίζετε στο παιχνίδι και μπορείτε να τον χειριστείτε ακριβώς όπως και τους Skylanders. Κάθε εχθρός που έχετε πιάσει έχει και τις δικές του αποστολές “Εξιλέωσης”, που τις κάνετε για να σας συγχωρέσουν οι κάτοικοι της περιοχής για το κακό που τους προκαλέσατε. Φυσικά, εφόσον το Skylanders είναι RPG μπορείτε μαζεύοντας treasure και χρυσό να αναβαθμίσετε τους χαρακτήρες σας αγοράζοντάς τους magical upgrades σε μια νεράιδα η οποία βρίσκεται στη βάση σας. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και τους παλιούς σας χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια, με τη διαφορά ότι δε θα έχουν καμία παραπάνω αναβάθμιση απ’ αυτές που προϋπήρχαν. Παρ’ όλα αυτά είναι παρηγορητικό το γεγονός ότι οι παλιοί Skylanders δε θα παραμείνουν απλώς διακοσμητικά για τα ράφια σας.

Εκτός αυτού του τομέα της εναλλαγής και της αναβάθμισης χαρακτήρων που βρήκα αρκετά διασκεδαστικό, στο Skylanders μπορείτε να βρείτε και αρκετά ενδιαφέροντες γρίφους καθώς και το card game με όνομα «Skystones», που θέλει να μοιάσει αρκετά με το Magic: The Gathering. Φυσικά, έρχεται με πολλές παραπάνω προσθήκες και τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, εκτός φυσικά του Swap Force, στο οποίο η απουσία του Skystones έγινε αισθητή.

Ένα δυνατό στοιχείο του Skylanders είναι το co-op του, καθώς η δράση με δύο παίκτες γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική. Ειδικά το Trap Team με τους καινούργιους χαρακτήρες θα απασχολήσει για αρκετό καιρό δύο άτομα τα οποία θέλουν να τους αναβαθμίσουν όλους. Το μόνο αρνητικό που εντόπισα όταν έπαιξα με φίλους είναι ότι στα jump pads, αν δεν κάνετε το άλμα ταυτόχρονα με το συμπαίκτη σας, θα τηλεμεταφερθείτε πάλι πίσω στο έδαφος με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να προχωρήσετε εκτός και αν πατήσετε πάνω τους σχεδόν την ίδια στιγμή.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικά, με έντονα χρώματα τα οποία ταιριάζουν στη γενικότερη παιδική και εύθυμη διάθεση. Με απογοήτευσε, όμως, λίγο η απόδοση που είχε στο PS4, καθώς περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό από αυτό που είδα. Σίγουρα το περιβάλλον έχει τις πρέπουσες λεπτομέρειες αλλά οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να μοιάζουν πιο ζωντανοί, όπως επί παραδείγματι να υφίσταντο κίνηση στη γούνα τους ή να ενσωμάτωναν πιο γυαλιστερά λέπια. Ο ήχος και το soundtrack είναι σχετικά αδιάφορος τομέας που απλά καλύπτει όλα τα υπόλοιπα.

Συνοψίζοντας : Το Skylanders Trap Team είναι συνολικά μια διασκεδαστική gaming εμπειρία, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία gamers. Φυσικά το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτή η εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς για να πιάσετε όλους τους εχθρούς που μπορείτε να αιχμαλωτίσετε, θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά τα υπόλοιπα totems για να τους παγιδεύετε μέσα. Γενικότερα είμαι αντίθετη με την νοοτροπία των DLCs γιατί πιστεύω πως ένα παιχνίδι θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Στο Skylanders: Trap Team, όμως, ένιωσα ότι θα πρέπει να δώσω αρκετά χρήματα ακόμα για να μπορέσω να το απολαύσω. Φυσικά οι φιγούρες του Skylanders μπορούν να θεωρηθούν συλλεκτικές και σίγουρα δεν τις βάζω στην ίδια κατηγορία με τα digital DLCs αλλά σίγουρα δεν παύουν να είναι μια προσπάθεια της Activision να αυξήσει τα έσοδά της.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Toys for Bob
Publisher : Activision
Available for : PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U, 3DS, iOS, Android, Fire OS
Release date : 2014-01-01
Tags: