Ο Kratos επιστρέφει και μαζί του επιστρέφει και μια ολόκληρη εποχή. Η σειρά God of War κουβαλάει τεράστια ιστορία, που από την εποχή του PS2, έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στα παγκόσμια βιβλία του gaming. Όσο αμείλικτο κι αν τον γνωρίσαμε, ο Kratos αντιπροσωπεύει πολλά στοιχεία του εαυτού μας και περνάει τα δικά του μηνύματα, για τον άνθρωπο, τον πατέρα, το σύζυγο που κρύβεται πίσω από αυτήν την ταλαιπωρημένη φιγούρα. Εκτός από αυτά όμως, σαν παιχνίδια, τα God of War αντιπροσωπεύουν το αγνό, αθώο gaming, μπροστά από μια τηλεόραση, να ταξιδεύουμε προς την κορυφή του Ολύμπου.
Οι τίτλοι του Santa Monica Studio γεννήθηκαν σε μια εποχή, εκείνη του «PS2», που το gaming έκανε το επόμενο βήμα του. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει αυτό που αντίκρισαν τα μάτια του στην αρχή του πρώτου God of War ή τη συγκλονιστική μάχη με τον Κολοσσό της Ρόδου, στο ξεκίνημα του δεύτερου. Και όλα αυτά στο αδύναμο και «ζορισμένο» PlayStation 2. Στην επόμενη γενιά ήρθε το φινάλε της μεγάλης τριλογίας, με το αριστουργηματικό God of War III, ενώ είδαμε και μερικές όμορφες παρενθέσεις όπως τους τίτλους του PSP και το Ascension του PS3.
Πριν από περίπου δύο χρόνια, το God of War εμφανίστηκε και πάλι στις παρουσιάσεις της Sony, εξαιρετικά αλλαγμένο από αυτό που ξέρουμε. Ο Kratos είναι «γερασμένος», μαζί του έχει ένα μικρό παιδί που τον αποκαλεί πατέρα και τα ερωτηματικά για όλους εμάς χτυπάνε κόκκινο. To setting της Αρχαίας Ελλάδας αποτελεί, πλέον παρελθόν και η υστερία δεν άργησε να εμφανιστεί στους κύκλους των φανατικών οπαδών και δει των Ελλήνων.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, 20 Απριλίου του 2018, επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου God of War. Μετά από περίπου 8 μέρες και 30 ώρες παρέα με το τελευταίο πόνημα του Santa Monica Studio, δηλώνω με περίσσια άνεση πως αυτό που έπαιξα είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων.
Ο Kratos βρίσκεται πλέον πολύ πιο βόρεια της Σπάρτης και της Ελλάδας, εκεί που οι Σκανδιναβοί Θεοί γράφουν τη δική τους ιστορία. Μίντγκαρντ, Άσκγκαρντ, Χέλχαϊμ, Βαλχάλα, Όντιν, Θωρ, είναι μερικές από τις ονομασίες που ο παίκτης θα δει και θα ξαναδεί στο νέο God of War. Αδιαμφησβήτητα, η Νορβηγική -όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται- πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πλούσιες μυθολογίες και δε θέλει και πολύ για να σας πείσει για το πόσο «τέλεια» έρχεται να δέσει με τον Kratos -ή για να είμαι πιο ακριβής- ο Kratos να ενσωματωθεί σε αυτήν.
Ο τίτλος έχει γνωρίσει μερικές σπουδαίες αλλαγές και σε άλλους τομείς, όπως το gameplay, την κάμερα και τη γενικότερη δομή. Έχει μεγαλώσει αισθητά, έχει επεκταθεί και παραδίδει μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία από τους προκατόχους του. Τεχνικά, αναμενόμενα αποτελεί διαμάντι για το PS4, ενώ δεν απογοητεύει και στα της μουσικής. Στο video review που σας ετοιμάσαμε, όλα αυτά αναλύονται διεξοδικά και φυσικά χωρίς spoilers.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.