Ο δημιουργός του "Queen's Gambit" ετοιμάζει νέα sci-fi σειρά με τον σκηνοθέτη του "Chernobyl"

Η μεταφορά του "The Sparrow" βρίσκεται στα σκαριά για το FX
15 Ιανουαρίου 2021 09:51
Ο δημιουργός του "Queen's Gambit" ετοιμάζει νέα sci-fi σειρά με τον σκηνοθέτη του "Chernobyl"

Η τεράστια δημοφιλία και ο ντόρος που προκάλεσε το The Queen's Gambit στο Netflix εκτόξευσαν τις μετοχές του δημιουργού του, Scott Frank, στο Χόλιγουντ και έτσι μάθαμε για το επόμενό του μεγάλο project. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορία ο Frank ετοιμάζει μια νέα μίνι-σειρά επιστημονικής φαντασίας για λογαριασμό του FX, η οποία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Mary Doria Russell με τίτλο "The Sparrow".

Μαζί του ως εκτελεστικό παραγωγό αλλά και σκηνοθέτη των επεισοδίων του "Sparrow, θα έχει τον βραβευμένο με Emmy, Johan Renck, σκηνοθέτη του αριστουργηματικού "Chernobyl" που προβλήθηκε στο HBO. Η ιστορία του "Sparrow" ακολουθεί μια ομάδα Ιησουιτών ιερέων και επιστημόνων, με αρχηγό τον πάτερ Emilio Sandoz, ο οποίο ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή με ένα εξωγήινο είδος. Το Βατικανό μαθαίνει για την υπόθεση και αποφασίζει να χρηματοδοτήσει μια μυστική αποστολή σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη ούτως ώστε να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού στο σύμπαν. 

Δυστυχώς, η αποστολή καταλήγει με καταστροφικό τρόπο και ο μοναδικός επιζών είναι ο πάτερ Sandoz, ο οποίος επιστρέφει στη Γη για να έρθει αντιμέτωπος με την εξεταστική επιτροπή του Βατικανού για το σκάνδαλο που προκλήθηκε. 

Την ίδια ώρα στο FX, που πλέον βρίσκεται ως επί το πλείστον υπό την ιδιοκτησία της Disney, έχει στα σκαριά μια ακόμη blockbuster σειρά καθώς ο Noah Hawley των "Fargo" και "Legion" ετοιμάζει μια που θα διαδραματίζεται εντός του σύμπαντος των Alien ταινιών.