Ο Jonathan Frakes θέλει να επιστρέψει ως Captain Riker στη 2η σεζόν του Star Trek: Picard

Αν και ακόμη δεν έχει ημερομηνία πρεμιέρας
14 Ιουνίου 2020 16:10
Ο Jonathan Frakes θέλει να επιστρέψει ως Captain Riker στη 2η σεζόν του Star Trek: Picard

Το franchise του Star Trek είναι το "σπίτι" του Jonathan Frakes, γνωστός φυσικά για τον ρόλο του ως Captain Riker, που υποδύεται από το 1987 στο "Star Trek: The Next Generation", διότι ακόμη έχει ενεργό ρόλο σε αυτό. Σκηνοθέτησε τρία επεισόδια του Star Trek: Discovery, έχοντας ήδη μπόλικη εμπειρία πίσω από τις κάμερες στο TNG, ενώ έκανε το ίδιο και για δύο επεισόδια στο Star Trek: Picard (Absolute Candor και Stardust City Rag).

Αυτό που περίμεναν όλοι είναι η επιστροφή του στον εμβληματικό ρόλο που έγινε για δύο επεισόδια στο "Picard". Με εμφατικό τρόπο ο Captain William Riker κάθισε στην καρέκλα του USS Zheng He και έσωσε μαζί μια γιγαντιαία αρμάδα του Starfleet τον πλανήτη των Synths στο φινάλε της σειράς. 

Αν και αρχικά ο Frakes είχε φοβερό τρακ να επιστρέψει στην ηθοποιία -από την οποία έλειπε για αρκετά χρόνια- τώρα ανακάλεσε και δεν βλέπει την ώρα να παίξει ξανά τον Riker, όπως δήλωσε στο TrekMovie

Βρέθηκα να συνηθίζω ξανά το πως γέρνει ο Riker μόλις έκατσα στη καρέκλα. Μου άρεσε πολύ πράγματι αυτή η σκηνή. Θεωρώ πως είχε έξυπνη γραφή. Ήμουν ανήσυχος για το ότι βουτηξαν στο πηγάδι για να βγάλουν το Riker ξανά στην επιφάνεια επειδή είχε δηλώσει πως αποχώρησε από το Starfleet. Νομίζω όμως μεταξύ τους οι Akiva Goldsman, Michael Chabon και Alex Kurtzman το έπλεξαν πανέξυπνα μέσα στην πλοκή. Και ελπίζω να τον δούμε ξανά. Τουλάχιστον εγώ σίγουρα ελπίζω να φορέσω τη στολή και πάλι.

Ήδη ξέρουμε πως στη 2η σεζόν του "Picard" θα καθίσει και πάλι στην σκηνοθετική καρέκλα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και με το επερχόμενο spinoff, Star Trek: Strange New Worlds. Ήδη το Star Trek: Picard έχει ανανεωθεί και για 3η σεζόν, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμα πότε θα προβληθεί η δεύτερη, λόγω της διακοπής από την πανδημία.

Και άλλοι θρυλικοί χαρακτήρες του σύμπαντος του Gene Roddenberry έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να επιστρέψουν, πέραν από το γεγονός πώς θα ξαναδούμε την Seven of Nine της Jeri Ryan, αλλά και την Guinan της Whoopi Goldberg στο Picard. Ο LaVar Burton αποκάλυψε πως βρίσκεται σε πρώιμες διαπραγματεύσεις ώστε να τον δούμε στο μέλλον και πάλι ως Geordie LaForge, ενώ και η Kate Mulgrew του Star Trek: Voyager δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.