Sherlock: Η 5η σεζόν θα μπορούσε να γίνει λέει ο Martin Freeman αλλά υπό έναν όρο

Ποια η προϋπόθεση για την επιστροφή στη Baker Street;
17 Αυγούστου 2019 19:05
Sherlock: Η 5η σεζόν θα μπορούσε να γίνει λέει ο Martin Freeman αλλά υπό έναν όρο

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, έχουν περάσει 2.5 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τα παλικάρια της 221B Baker Street, δηλαδή τους Benedict Cumberbatch και Martin Freeman σε δράση. Ήταν το επεισόδιο The Final Problem, το οποίο αποτέλεσε και ένα είδους φινάλε για τον Sherlock Holmes και τον Dr. Watson. Έκτοτε, όμως, οι πληροφορίες για μια 5η σεζόν του Sherlock είναι λιγοστές και έμοιαζε πως οι εμπλεκόμενοι της σειράς δεν ήθελαν να κάνούν άλλη σεζόν, η οποία θα ήταν κατώτερη των προηγουμένων. 

Υπάρχει άλλωστε και μια μερίδα του κοινού που θεωρεί πως η 4η σεζόν δεν ήταν τόσο καλή όσο οι προηγούμενες. Πρόσφατα, σε μια νέα συνέντευξη του Martin Freeman στο Collider μίλησε για την πιθανότητα του να δούμε νέα επεισόδια του Sherlock. 

Για το εάν συζητούν τη πιθανότητα μιας 5ης σεζόν είπε:

"Γίνονται σπάνιες και διάσπαρτες συζητήσεις για το Sherlock επειδή ο Mark Gatiss και ο Steven Moffat, οι σεναριογράφοι, και ο Benedict και εγώ, είμαστε αρκετά τυχεροί όχι μόνο να δουλεύουμε σε αυτό που μας αρέσει, αλλά ξέρουμε και τι ακριβώς είναι το Sherlock. Δεν κοιτάς το γάιδαρο στα δόντια επειδή πολύ απλά τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν συχνά στη ζωή κάποιου. Πρόκειται για μια τεράστια, γιγάντια παγκόσμια επιτυχία με τέτοιον τρόπο που δεν φανταζόμασταν ποτέ."

Αναφέρθηκε και στο ότι το φινάλε της 4ης σεζόν μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα παρατεταμένο διάλειμμα για τους ήρωες: 

Έτσι όπως πήγε η ιστορία, ένιωσα πως εάν δεν ήταν μια 'τελεία', τότε σίγουρα ήταν μια άνω τελεία. Φάνηκε σαν μια παύση. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε του χρόνου και να πούμε 'Ε, παίδες, επιστρέψαμε'. Μοιάζει πως έχει παρατεταμένη διάρκεια. Όχι οριστική, απαραίτητα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω επειδή δεν το γράφουμε εγώ και ο Benedict. Είμαι τεράστιος υποστηρικτής του να σταματάς κάτι όταν το θέλεις. Εάν έχει πει ό,τι είναι να πεις, τότε κατέβα από τη σκηνή και κάντο με κότσια. Δεν ξέρω εάν έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε. 

Αν και οι πιθανότητες να επιστρέψει το Sherlock είναι ελάχιστες με τα τωρινά δεδομένα, ο Freeman δεν ακούγεται εντελώς αρνητικός στο ενδεχόμενο. Απλώς θεωρεί πως θα πρέπει να γίνει υπό έναν όρο:

Εάν πρόκειται για κάτι πραγματικά σπέσιαλ και είναι κάτι πολύ ζουμερό και ενδιαφέρον, τότε πιστεύω πως όλοι θα είμασταν ανοικτοί στο ενδεχόμενο. Το Sherlock ακούγεται σαν ένα τηλεοπτικό event εξάλλου...Κάναμε λίγα επεισόδια συγκριτικά με τα τωρινά στάνταρ παρόλο που είχαμε μπόλικο υλικό. Επομένως, εάν κάνουμε περισσότερα επεισόδια θα πρέπει να είναι αντάξια ενός μεγάλου γεγονότος. Δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε με κάτι που είναι πολύ καλό. Θα πρέπει να είναι πολύ πολύ ιδιαίτερο γιατί τέτοιο σόου ήταν. 

Παρά το ότι το φινάλε της 4ης σεζόν μπορεί και να μην είναι οριστικό, εσείς θα θέλατε να επιστρέψουν οι τηλεοπτικοί Sherlock και Watson του BBC; Πείτε μας στα σχόλια.