Η Apple επέτρεψε στη Ρωσία να προεγκαταστήσει εφαρμογές στα iPhones

Και δημιουργεί προηγούμενο
17 Μαρτίου 2021 12:39
Η Apple επέτρεψε στη Ρωσία να προεγκαταστήσει εφαρμογές στα iPhones

Ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των iPhone χρηστών – η απαγόρευση προεγκατάστασης εφαρμογών τρίτων – μπορεί πολύ σύντομα να αποτελεί παρελθόν. Η αρχή γίνεται με τη Ρωσία, στην οποία η Apple επέτρεψε να προεγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων. Συγκεκριμένα, χάρη σε νέο νόμο που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, η Apple πρέπει να επιτρέψει την προεγκατάσταση εφαρμογών στο iPhone, από άλλους developers και πηγές.

Με αυτόν τον τρόπο η ρωσική κυβέρνηση θέλει να δώσει στους χρήστες την επιλογή μεταξύ των native εφαρμογών της Apple ή εφαρμογών τρίτων αν ο χρήστης τις προτιμά. Οι χρήστες μάλιστα μπορούν να επιλέξουν να μην προεγκαταστήσουν καμία εφαρμογή ή να τις διαγράψουν έπειτα αν το επιθυμούν.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προηγούμενο, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες χώρες και κυβερνήσεις να διεκδικήσουν την ίδια αντιμετώπιση από την Apple με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, περνώντας αντίστοιχους νόμους.

Στη Ρωσία λοιπόν, από τον επόμενο μήνα οι χρήστες της Apple θα αρχίσουν να βλέπουν προεγκατεστημένες εφαρμογές από ρωσικές εταιρίες, όπως η Yandex, το Mail.ru και της Kaspersky Lab.

Το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται να δει δημοφιλείς εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται στην υποχρεωτική προεγκατάσταση να παίρνουν κυρίαρχες θέσεις. Αν αναδειχθούν άλλες εναλλακτικές στην αγορά, αποδειχθούν ενδιαφέρουσες για τους χρήστες και κερδίσουν δημοφιλία γρήγορα, θα συμπεριληφθούν στις επιλογές και θα προσφερθούν επίσης για προεγκατάσταση.