Το EMUI 11 έρχεται σε 37 Huawei και Honor συσκευές

Φέρνοντας τις αναβαθμίσεις στο 90%
30 Οκτωβρίου 2020 09:34
Το EMUI 11 έρχεται σε 37 Huawei και Honor συσκευές

Η Huawei δεν έχει και το καλύτερο ιστορικό όσον αφορά τις αναβαθμίσεις των μοντέλων της. Σύμφωνα με την αναφορά της Counterpoint Research η Huawei βρίσκεται στην έκτη θέση όσον αφορά τα μοντέλα της εταιρίας που τρέχουν την τελευταία έκδοση λογισμικού, με μόλις το 66% των συσκευών να έχει το Android 10.

Φαίνεται όμως πως θέλει να αλλάξει αυτήν την κατάσταση και η επερχόμενη κυκλοφορία του EMUI 11 θα έρθει για 37 Huawei και Honor μοντέλα, φέρνοντας το ποσοστό αναβάθμισης πάνω από το 90%, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες. Οι ναυαρχίδες Huawei P40 και Mate 30 έχουν λάβει την beta της νέας έκδοσης από αρχές Οκτωβρίου, ενώ σήμερα προστίθενται 10 ακόμα μοντέλα.

Το EMUI 11 βασίζεται στο Android 10, ωστόσο είναι μία μίξη Android και HarmonyOS, καθώς ορισμένα στοιχεία και τεχνολογίες μεταφέρθηκαν από το λογισμικό της Huawei. Μάλιστα, ο Wang Chenglu, Πρόεδρος software στην Huawei, άφησε να εννοηθεί πως αυτή θα είναι η τελευταία EMUI έκδοση πριν αντικατασταθεί από το HarmonyOS της εταιρίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα για το νέο λογισμικό.