Τι να περιμένουμε από το Galaxy Note 5;

Θα συνεχίσει να είναι ο βασιλιάς των phablets;
09 Μαΐου 2015 07:01
Τι να περιμένουμε από το Galaxy Note 5;

Με τα Galaxy S6 και S6 Edge ήδη σε κυκλοφορία, η προσοχή του Internet έχει αρχίσει να μετακινείται προς το επόμενο phablet της Samsung, το Galaxy Note 5. Η αποκάλυψη των Note γίνεται συνήθως το Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της IFA, αλλά οι φήμες έχουν ήδη αρχίσει να διαδίδονται. Πάμε να δούμε λοιπόν τι ξέρουμε ως τώρα.

Σύμφωνα με το SamMobile το Note 5 θα έχει οθόνη Super AMOLED, ανάλυσης 2K, μπορεί όμως να δούμε και 4K αν υπάρξει κάποια μεγάλη βελτίωση στη μπαταρία. Το μέγεθος της οθόνης αναμένεται ίδιο με το Note 4, δηλαδή στις 5.7 ίντσες. Η Samsung επίσης αναμένεται να κάνει το reboot του Galaxy Note Edge, αυτή τη φορά με δύο κυρτές οθόνες στα πρότυπα του Galaxy S6 Edge και με μέγεθος 5.4 ή 5.5 ίντσες.

Στον επεξεργαστή υπάρχουν 3 υποψήφιοι. Έχουμε λοιπόν το Snapdragon 808, ο οποιος φημολογείται για το Note Edge 2. Ο Exynos 7422 ακούγεται πιο πιθανός για το Note 5, καθώς θα προσφέρει all-in-one λύση με συνδυασμό CPU, GPU, RAM, αποθηκευτικό χώρο και modem σε ένα chip. Μια ακόμα εναλλακτική είναι ο 7430, αλλά φήμες λένε πως δε θα είναι έτοιμος για μεγάλη παραγωγή.

Η κάμερα του Note 5 αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, ακούστηκαν όμως φήμες για την κάμερα του Edge 2 οι οποίες θέλουν κύρια κάμερα 16MP με OIS και 8MP εμπρόσθια κάμερα. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δώσουμε βάρος σε οποιαδήποτε φήμη και πιο αξιόπιστα leaks αναμένονται στα τέλη καλοκαιριού.

Tags: