Η Qualcomm εισάγει νέο αισθητήρα για καταγραφή δύο δακτύλων ταυτόχρονα

Και καλύπτει σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια από τον προκάτοχό του
04 Δεκεμβρίου 2019 10:01
Η Qualcomm εισάγει νέο αισθητήρα για καταγραφή δύο δακτύλων ταυτόχρονα

Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων chips της Qualcomm, η εταιρία ανακοίνωσε και ένα νέο, ασφαλέστερο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρόκειται για την εξέλιξη του 3D Sonic που χρησιμοποιήθηκε από τη Samsung στα Galaxy S10 και Note 10, όπου αντί να βασιστεί στον παραδοσιακό οπτικό αισθητήρα για τη σάρωση του δακτύλου, χρησιμοποιεί υπερήχους για την καταγραφή αυτών. Τα πλεονεκτήματα είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βρεγμένα χέρια, ενώ προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο νέος 3D Sonic Max αισθητήρας μάλιστα είναι 17 φορές μεγαλύτερος από τον προκάτοχό του, καταλαμβάνοντας μία αρκετά μεγάλη επιφάνεια στη οθόνη του τηλεφώνου, αρκετή για να χωρέσουν ακόμα και δύο δάκτυλα. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού δεν καταγράφει μόνο ένα μέρος του δακτυλικού αποτυπώματος όπως οι σημερινοί αισθητήρες στα τηλέφωνα, αλλά ολόκληρο το αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα ο 3D Sonic Max έχει επιφάνεια 600 τετραγωνικών χιλιοστών, με τις πιθανότητες να μπορεί να "ξεγελαστεί" να είναι μόλις μία στο ένα εκατομμύριο, το ίδιο επίπεδο ασφαλείας με το Face ID της Apple. Να σημειώσουμε πως το σημερινό στάνταρ ασφαλείας στους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ένα στις 50.000. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να καταχωρεί αποτυπώματα από δύο δάκτυλα ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ασφάλεια ευαίσθητων εφαρμογών όπως οι τραπεζικές ή η πρόσβαση σε πληροφορίες της εργασίας σας.