"Η Apple θα πρέπει να ασχοληθεί με το Android"

Δήλωση του αυθόρμητου συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak
10 Φεβρουαρίου 2014 01:51

Ο Steve Wozniak είναι γνωστός για τις αυθόρμητες κουβέντες και δεν φοβάται ποτέ να πει αυτό που σκέφτεται ευθέως. Σε συνέντευξη του στο Wired ο "Woz" είπε ότι η Apple θα πρέπει να κάνει ένα Android κινητό, αφού ο κόσμος τρελαίνεται  για τα προϊόντα της και δεν θα υπήρχε κάτι να το σταματήσει. Παρακάτω διαβάστε την δήλωση του: "Δεν υπάρχει κάτι που θα κρατούσε την Apple εκτός της αγοράς του Android, εφόσον θα είναι η δευτερεύουσα αγορά. Θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε αρκετά καλά. Ο κόσμος αρέσκεται στο χλιδάτο στυλ και τη κατασκευή των προϊόντων μας, σε σύγκριση με τα όσα προσφέρονται στη πλευρά του Android. Θα μπορούσαμε να παίξουμε 'διπλό ταμπλό'."

Τα λόγια του Wozniak ακούγονται σίγουρα αιρετικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σαν ιδέα δεν είναι ενδιαφέρουσα. Παρά τον μεγάλο αριθμό Android κατασκευαστών δεν βλέπουμε συχνά smartphones φτιαγμένα από αλουμίνιο και από άλλα "premium" υλικά, και ίσως εκεί η Apple να μπορεί να "χτυπήσει" τον ανταγωνισμό. Θεωρητικά πάντα όλα τα παραπάνω. 

Ακόμη, ο Woz δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Samsung, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εταιρίες όπως αυτή δεν καινοτομούν, γιατί απλά και μόνο ρίχνουν μια ντουζίνα χαρακτηριστικά και software σε ένα smartphone, που δεν θα ικανοποιήσει τη σημασία της λέξης "καινοτομία", ενώ επικρότησε την αυτοσυγκράτηση της Apple από το να 'παραφορτώσει' το iOS. Ακολουθούν τα όσα είχε να πει περί Samsung:

"Αν έχεις κάτι πάρα πολύ καλό, μην το αλλάζεις και μην τα θαλασσώσεις. Παίρνεις ένα Samsung smartphone του λες 'χαμογέλα' και βγάζει φωτογραφία, όμως πόσο καινοτομία θεωρείται αυτό; Αυτό είναι απλά σαν να ρίχνεις πολλά  χαρακτηριστικά και ο κόσμος δεν επιλέγει το smartphone του με βάση τα χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι η Apple είναι ανώτερη στο να λέει όχι."

Tags: