Pioneer: Αυτά είναι η HDJ-X σειρά ακουστικών της για DJs

HDJ-X10, X7 και X5
05 Σεπτεμβρίου 2017 04:15
Pioneer: Αυτά είναι η HDJ-X σειρά ακουστικών της για DJs

Η Pioneer ανακοίνωσε τη σειρά ακουστικών της για DJ, που ακούει στο όνομα HDJ-X. Η σειρά αποτελείται από τρία νέα προϊόντα, τα: X10, X7 και X5, με τα πρώτα να αποτελούν τη high-end προσέγγιση της εταιρίας.



Τα HDJ-X10 έρχονται εξοπλισμένα με οδηγούς των 50mm, που αποδίδουν απόκριση συχνοτήτων μεταξύ των 5Hz και 40kHz. Πρόκειται για ένα πιο ευρύ του σύνηθες φάσματος, αφού το σύνολο των DJ ακουστικών σταματά στα 30kHz, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τις δυο άλλες προτάσεις της εταιρίας, τα HDJ-X7 και HDJ-X5 των 40mm. Η Pioneer υπόσχεται τη δυνατότητα αναπαραγωγής 96kHz/24-bit υψηλής ανάλυσης ήχου όταν εκείνα συνδεθούν στα TOUR1 ή NXS2 setup της ίδιας, αν και αμφιβάλουμε πως η χρήση τους σε τόσο "ηχηρούς" χώρους (π.χ. Club και φεστιβάλ) θα επιτρέψει στον ακροατή να παρατηρήσει διαφορά στη λεπτομέρεια του ήχου.



Τα εύσημα βέβαια της σειράς δεν σταματούν μόνο στο ηχητικό κομμάτι, αφού από κατασκευαστικής απόψεως αποτελούν εξίσου high-end συσκευές. Όλη η σειρά κατάφερε να περάσει επιτυχώς ένα από τα πιο απαιτητικά test αντοχής, πιστοποιώντας τα εν λόγω ακουστικά σε αντοχή στο 'άνοιγμα' και το 'κλείσιμο' περίπου 20.000 φορών, ενώ μπορείτε να τα πετάξετε και να τα λυγίσετε -με ακραίο τρόπο- χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειδοποιός διαφορές του μεγάλου μοντέλου εν συγκρίσει με τα μικρότερα, η nano-επίστρωση στα δερμάτινα μαξιλαράκια των αυτιών, που τα κάνει ανθεκτικά στη "φθορά" (π.χ. ιδρώτας), το αφαιρούμενο mini-XLR, η θήκη μεταφοράς, καθώς και τα δύο καλώδια mini-jack (τύπου L) που περιλαμβάνονται στη συσκευασία (βλ. 1.2μ coiled καλώδιο και 1.6μ straight καλώδιο).

Η διάθεση των ακουστικών ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου σε δύο χρωματικές επιλογές (μαύρο και ασημί), με τις τιμές τους να έχουν οριστεί στα $349, $199 και $99 δολάρια αντίστοιχα.