Apple Watch Series 9: Η νέα γενιά είναι εδώ με ταχύτερο επεξεργαστή και νέες λειτουργίες

Μέσα από το Wonderlust event
12 Σεπτεμβρίου 2023 20:50
Apple Watch Series 9: Η νέα γενιά είναι εδώ με ταχύτερο επεξεργαστή και νέες λειτουργίες

Το μεγάλο Wonderlust event της Apple ξεκίνησε και η εταιρία θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο τη νέα γενιά των Apple Watch προτού ανακοινώσει τα iPhone 15. Ο λόγος γίνεται για το Apple Watch Series 9, το οποίο έρχεται με τo S9 chip που υπόσχεται να βελτιώσει τις επιδόσεις και να προσφέρει καλύτερη μπαταρία στον χρήστη. 

Η Apple αποκάλυψε ότι πρόκειται για έναν 60% ταχύτερο CPU σε σχέση με το Series 8 που είδαμε πέρυσι, καθώς και 2 φορές καλύτερο GPU και γοργότερη Neural Engine με AI και άλλα χαρακτηριστικά. Επιπροσθέτως, με το Apple Watch Series 9 θα έχετε 25% καλύτερο και πιο εύστοχο το dictation, το οποίο σας βοηθάει να απαντάτε σε μηνύματα με φωνητικές εντολές. 

Το Series 9 έχει μία καλύτερη OLED οθόνη “edge to edge” που φτάνει τα 2.000 nits φωτεινότητας και προσφέρει καλύτερη εμπειρία σε συνεργασία με το WatchOS10. Με το οποίο θα μπορείτε να κάνετε διάφορες λειτουργίες με τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού σας, όπως το να απαντάτε σε μία κλήση ή να περιηγηθείτε στα widgets. 

Το double-tap είναι ουσιαστικά ένα νέο “πλήκτρο” που θα σας επιτρέπει να κάνετε διάφορες λειτουργίες με το Apple Watch σας, με την Apple να δηλώνει ότι μόλις το συνηθίσετε θα το λατρέψετε. 

Το νέο χαρακτηριστικό του iOS 17, το NameDrop, το οποίο θα σας επιτρέπει να στέλνετε γρήγορα αρχεία και να προσθέσετε ένα άτομο στις επαφές σας, έρχεται και στο Apple Watch, ενώ πλέον θα μπορείτε να μαθαίνετε και για την υγεία σας μέσω της Siri. 

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι εργάστηκε σε νέα bands για τα Series 9 και πλέον δε θα υπάρχουν λουράκια από δέρμα. Επίσης, με το νέο Apple Watch θα έχετε γρηγορότερη φόρτιση, Precision Finding για να βρίσκετε το iPhone σας και φυσικά νέες λειτουργίες γυμναστικής.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Apple Watch Series 9: 

Το Apple Watch Series 9 θα κυκλφοορήσει στην Αμερική στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή στα 399 δολάρια. Θα το βρείτε σε χρώματα Pink, Starlight, Silver, Midnight και Product Red, ενώ θα έρθει και Stainless Steel version Gold, Silver και Graphite.