Το remake του Scarface θα είναι "πολύ επίκαιρο"

Ο Luca Guadagnino ανοίγεται για το πώς θα προσεγγίσει το remake
11 Ιουλίου 2020 16:53
Το remake του Scarface θα είναι "πολύ επίκαιρο"

"Ο Σημαδεμένος" είναι μια από τις πιο εμβληματικές και χωρίς αμφιβολία καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και φυσικά αναφερόμαστε στην έκδοση του 1983 σε σκηνοθεσία Brian De Palma, σενάριο του Oliver Stone και πρωταγωνιστή τον Al Pacino. Εδώ και καιρό ξέρουμε ότι ο "Scarface" θα επιστρέψει δια χειρός Luca Guadagnino, που τελευταία τείνει να γίνει ο άνθρωπος των remakes.

Είναι γνωστό πώς στο παρελθόν βάσισε το "A Bigger Splash" στο La Piscine του 1969 με τον Alain Delon, ενώ πρόσφατα σκηνοθέτησε το remake του Suspiria του Dario Argento. 

Ο ιταλός σκηνοθέτης μίλησε στο Variety για τη νέα του σειρά, We Are Who We Are στο HBO, αλλά η πιο ζουμερή πληροφορία ήρθε για το επόμενό του project. "Ο κόσμος νομίζει πως κάνω μόνο remakes, αλλά η αλήθεια είναι πως το σινεμά συνεχώς κάνει remake την ίδια του την ύπαρξη. Δεν φταίει το ότι είναι ένας τεμπέλικος τρόπος για να σκεφτείς μια αυθεντική ιστορία, ήταν πάντα ένα θέμα του τι λένε συγκεκριμένες ιστορίες στην εποχή μας." είπε ο Guadagnino. 

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως το δικό του φιλμ του Scarface θα είναι πολύ επίκαιρο:

"To πρώτο Scarface του Howard Hawkes είχε να κάνει με την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Πενήντα χρόνια μετά οι Oliver Stone και Brian De Palma κάνουν τη δική τους βερσιόν και είναι τόσο μα τόσο διαφορετική από του Hawkes. Και οι δύο όμως μπορούν να σταθούν ως δυο πανέμορφα δημιουργήματα. Ελπίζω το δικό μας, σαράντα και χρόνια μετά να είναι άλλη μια αντανάκλαση ενός χαρακτήρα που θα αποτελέσει παράδειγμα για τις δικές μας επιπολαιότητες, τις υπερβολές και τις φιλοδοξίες. Νομίζω ότι η δική μου έκδοση θα είναι πολύ επίκαιρη." 

Ο Guadagnino θα έχει στο πλευρό του τους τιμημένους Joel και Ethan Coen, οι οποίοι υπογράφουν το σενάριο της ταινίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Πριν αρκετούς μήνες ο Diego Luna επιβεβαίωσε πως δεν συμμετέχει πλέον στο project, όπου είχε ακουστεί πως θα υποδυθεί τον Tony Montana. 

Παράλληλα με το νέο Scarface, ο ιταλός σκηνοθέτης ετοιμάζει και το sequel του Call Me By Your Name στο οποίο θα επιστρέψουν οι Timothee Chalamet και Armie Hammer.