The First Purge: Η πρώτη αφίσα και το teaser τρολλάρουν τον Trump

"Make America Great Again" με την Πρώτη Κάθαρση
31 Ιανουαρίου 2018 15:21
The First Purge: Η πρώτη αφίσα και το teaser τρολλάρουν τον Trump

Εδώ και καιρό είχε επιβεβαιωθεί πως το Purge 4, θα αποτελεί prequel του διάσημου δυστοπικού horror franchise της Universal Pictures και πλέον έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της ταινίας, με τον τίτλο, την αφίσα και το μικρό πρώτο teaser trailer. Η ταινία θα ονομάζεται The First Purge (Η Πρώτη Κάθαρση) και θα μας μεταφέρει στην πρώτη Κάθαρση που έγινε ποτέ στην ιστορία από τους Νέους Εθνοπατέρες της Αμερικής για να μειώσουν την εγκληματικότητα των Η.Π.Α. 

Μετά το "Election Day", το First Purge παίρνει μια πιο πολιτική χροιά και στην πρώτη της αφίσα η ταινία τρολλάρει την προεκλογική καμπάνια του Donald Trump, αντικαθιστόντας τα διάσημα καπελάκια "Make America Great Again" με το μότο "The First Purge". Στο ίδιο δυστοπικό και σατυρικό ύφος κινείται και το πρώτο teaser με τον εκφωνητή να διερωτάται "Τι κάνει την Αμερική υπέροχη;" με ένα παιδάκι να λέει στον μπαμπά του πως "θέλει να κάνει κάθαρση".

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχιά του The Purge: Election Day, η νέα ταινία είναι σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου Gerard McMurray (Burning Sands) και το σενάριο υπογράφει ο παραγωγός και δημιουργός της σειράς, James DeMonaco. Το cast περιλαμβάνει τους: Y’Lan Noel (Insecure), Lex Scott Davis (Training Day), Joivan Wade (Doctor Who), Luna Lauren Velez (Dexter) και την Marisa Tomei του Spider-Man: Homecoming).

Η σύνοψης της έχει ως εξής:

Πίσω από κάθε παράδοση βρίσκεται επανάσταση. Την ερχόμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, γίνετε μάρτυρας μάρτυρας του ερχομού των 12 ωρών ετήσιας ανομίας της χώρας μας. Καλώς ήρθατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα: Η Πρώτη Εκκαθάριση. Για να ωθήσουν το ποσοστό εγκληματικότητας κάτω από το 1% για το υπόλοιπο της χρονιάς, οι Νέοι Ιδρυτικοί Πατέρες της Αμερικής (NFFA) δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που εκτοξεύει την επιθετικότητα για μια νύχτα σε μια απομονωμένη κοινότητα. Αλλά όταν η βία των καταπιεστών συναντά την οργή των περιθωριοποιημένων, η μόλυνση θα ξεφύγει από τα σύνορα της ψευδούς πόλης και θα εξαπλωθεί στο έθνος."

Τo The First Purge αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 4 Ιουλίου 2018.