Έφυγε από την ζωή ο σκηνοθέτης του Texas Chainsaw Massacre

Ο δημιουργός Tobe Hooper πέθανε σε ηλικία 74 ετών 
27 Αυγούστου 2017 14:02
Έφυγε από την ζωή ο σκηνοθέτης του Texas Chainsaw Massacre

Ο Tobe Hooper, ένας από τους πρωτοπόρους κινηματογραφιστές στο είδος των horror movies απεβίωσε σήμερα στο Sherman Oaks, στην ηλικία των 74 ετών.

Η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία του The Texas Chainsaw Massacre, η οποία βγήκε το 1974, ανέδειξε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Tobe Hooper στην σκηνοθεσία αλλά και την συγγραφή σεναρίου, αναγάγοντας την ταινία στις πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές μυθοπλασίες τρόμου. Μετά το παραπάνω πρωτότυπο blockbuster που είχε εισπρακτική επιτυχία πάνω από $30 εκατ., ακολούθησε το 1982 το Poltergeist, ένα κλασικό, ανατριχιαστικό μεταφυσικό θρίλερ, βασισμένο σε concept του Steven Spielberg. Το εγχείρημα αυτό του απέφερε συνολικά $10 εκατ.

Ο Hooper συνέλαβε την ιδέα για την ιστορία του The Texas Chain Saw Massacre μαζί με τον Kim Henkel, παίρνοντας ως αφορμή τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε στην πραγματικότητα ο Ed Gein, ένας δολοφόνος οι φρικαλέες πράξεις του οποίου επηρέασαν αργότερα  και την πλοκή της Σιωπής των Αμνών.

Αν και αρχικά η προβολή του The Texas Chain Saw Massacre απαγορεύτηκε σε κάποιες κινηματογραφικές αίθουσες των Η.Π.Α. εξαιτίας  της ωμότητας των αποκρουστικών επεισοδίων που διαδραματίζονται, εντούτοις λόγω της ρεαλιστικής τους απόδοσης κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού σχεδόν αμέσως. Σύντομα τα 'άκαυτα' πρόσωπα του φιλμ, άρχισαν να αποκτούν δημοσιότητα μέσω της εν λόγω εμφάνισής τους. Η υπόθεση του έργου με μία παρέα νεαρών που εκδράμουν και ξαφνικά πέφτουν στην παγίδα μίας οικογένειας κανιβάλων, με προεξάρχουσα μορφή της τον Leatherface, συνεχίζει να εμπνέει πολλές άλλες παραγωγές τρόμου μέχρι και σήμερα.