Sherlock: Ίσως θα πρέπει να ξεχάσουμε την ιδέα μιας Season 5

"Ας το αφήσουμε καλύτερα" λέει ο Mark Gatiss
04 Ιουλίου 2017 15:02
Sherlock: Ίσως θα πρέπει να ξεχάσουμε την ιδέα μιας Season 5

O συνδημιουργός του εξαιρετικού Sherlock, Mark Gatiss, σε μια ερώτηση για το μέλλον της σειράς ειπώθηκε η φράση πως "είναι καλύτερο να το αφήσουμε". Το πρόβλημα του Sherlock βρίσκεται στο απίστευτα δύσκολο πρόγραμμα των πρωταγωνιστών, Benedict Cumberbatch και Martin Freeman, οι οποίοι πλέον θεωρούνται μεγάλα ονόματα στο Hollywood σε αντίθεση με το πως ήταν η καριέρα τους όταν ξεκίνησαν να υποδύονται τους ρόλους τους. Το γεγονός πως η αδυναμία προγραμματισμού των βασικών ηθοποιών και των συντελεστών της, σημαίνει πως δε θα υπάρχουν νέα επεισόδια να γυριστούν. 

Συγκεκριμένα σε ένα πρόσφατo podcast, ο Gatiss -υποδύεται τον Mycroft Holmes- δήλωσε χαρακτηριστικά για την πιθανότητα μιας 5ης σεζόν του Sherlock:

Ήταν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να προγραμματίσουμε την τελευταία σεζόν, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των Martin Freeman και Benedict Cumberbatch. Και του Moffat και του δικιάς μου. Υπάρχει πάντα η αρχή των Faulty Towers του "καλύτερα να το αφήσουμε έτσι". Είχαμε τα κλειδιά για την Baker Street για λίγο, αλλά ένα από τα πανέμορφα πράγματα είναι πως πάντα το μοιραζόμασταν. Ήταν μοιρασμένα για όσο το φτιάχναμε.

Δεν υπάρχει κάτι λάθος στο να λέμε, "Αυτή ήταν η δική μας βερσιόν, κάποιος άλλος μπορεί εκεί έξω να κάνει την δική του έκδοση."

Αν σταθούμε στην τελευταία φράση του Gatiss τότε αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει κάποιος άλλο τα κλειδιά της Baker Street και να συνεχίσει τη σειρά. Το τέλος της Series 4 άλλωστε ήταν τόσο ανοιχτό σαν "αντίο" που θα μπορούσε η σειρά να τελειώσει όπως είναι. Η δίψα των fans όμως για μία Season 5 του Sherlock είναι τόσο μεγάλη που μόνο ο χρόνος μπορεί να πει εάν όντως το Sherlock έριξε αυλαία.