Οι δημιουργοί του Days Gone πρότειναν open world reboot του Resistance στη Sony

Καθώς η Sony δεν ήθελε καν να ακούσει για το Days Gone 2
07 Ιανουαρίου 2022 23:09
Οι δημιουργοί του Days Gone πρότειναν open world reboot του Resistance στη Sony

Η ιστορία του Days Gone 2 θα είναι μια από τις πιο πονεμένες για να τις διηγείται το πρώην αφεντικό του Bend Studio. Όπως αποκαλύπτει μιλώντας σε συνέντευξή του στο livestream του David Jaffe, η Sony δεν είχε καμία όρεξη να ακούσει για το Days Gone 2 και περιέγραψε τον Γολγοθά που ανέβηκε για να προσπαθήσει να πείσει τη Sony, αλλά απέτυχαν. 

Και αυτό διότι οι ιθύνοντες θεωρούν απογοητευτική την εμπορική του πορεία του πρώτου τίτλου, παρά τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις που έχει καταγράψει. Ο David Ross αναφέρει πως μετά την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από τη Sony για το sequel, τους ρώτησαν εάν έχουν κάποιο IP να χρησιμοποιήσουν:

Το μοναδικό που είχαν ήταν το Syphon Filter. Αλλά πραγματικά δεν είχα ούτε μια ιδέα για το πως θα γινόταν ένα reboot του, δεν είχα κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αυτό. 

Έπειτα στράφηκαν στην επόμενή τους ιδέα. Αυτή ήταν ένα open world reboot του Resistance, κάτι που σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Η πρότασή μας για το open-world Resistance ήταν γ****α φοβερή. Είχαμε βρει όλες τις open world λούπες. Το καλούπι του Resistance μας καθοδήγησε. Υπήρχαν τόσα στοιχεία του gameplay που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε open world περιβάλλον. 

Δεν ενδιαφερόντουσαν ούτε για αυτό και δεν ξέρω πόσο καλά πούλησε. 

Για την ιστορία ο Jeff Ross αποχώρησε από τους δημιουργούς του Days Gone στα τέλη του 2020. Πώς θα σας φαινόταν ένα open-world Resistance; Τη φόρμουλα του open world άλλωστε την είδαμε να πετυχαίνει στο Halo Infinite φέτος, αν ήταν να φέρναμε ένα παράδειγμα story driven FPS που έκανε τη μετάβαση.