FIFA 22 - PES 2022: Τι θα αλλάξει μετά τη βόμβα της Super League στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

 Σαρωτικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου
19 Απριλίου 2021 19:20
FIFA 22 - PES 2022: Τι θα αλλάξει μετά τη βόμβα της Super League στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η ανακοίνωση-βόμβα της European Super League (ESL). Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, 12 μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν το δικό τους πρωτάθλημα, το οποίο πρακτικά πάει κόντρα στις μέχρι τώρα καθιερωμένες διοργανώσεις της UEFA, όπως το Champions League.

Ο λόγος γίνεται για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη, ενώ αναμένεται σύντομα στη λίστα αυτή να προστεθούν και άλλοι τρεις σύλλογοι. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και θα λαμβάνει χώρα μεσοβδόμαδα, όπως συνηθίσαμε τόσα χρόνια με τα Champions League και Europa League.

Βέβαια, FIFA και UEFA εμφανίστηκαν οργισμένες από την ανακοίνωση αυτή, αφού ακούγεται ότι η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει στον αποκλεισμό των 12 αυτών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις της UEFA. Κάτι τέτοιο φυσικά θα έφερνε μπαράζ εξελίξεων και στα ποδοσφαιρικά video games.

Τι μπορεί να συμβεί, λοιπόν, με τα νέα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, όπως το FIFA 22 και το eFootball PES 2022;

Όπως έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές στο παρελθόν, το θέμα των αδειών αποτελεί μια περίπλοκη υπόθεση για τα ποδοσφαιρικά video games. Τόσο το νέο FIFA όσο και το νέο PES θα πρέπει να κάνουν νέα συμφωνία με την European Super League (ESL) για να χρησιμοποιήσουν το branding της, τις ομάδες της κ.ο.κ.

Υπάρχει όμως η περίπτωση να αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις ή να υπάρξει αποκλειστική συμφωνία με μόνο ένα από τα δύο παιχνίδια. Κάτι τέτοιο συνέβη με το FIFA 21 καθώς μερικές από τις ιταλικές ομάδες εντός του παιχνιδιού είχαν τις ονομασίες Piemonte Calcio και Rome FC, οι οποίες φυσικά ήταν οι Γιουβέντους και Ρόμα αντίστοιχα.

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τις ονομασίες των ομάδων. Αν πράγματι αυτοί οι σύλλογοι αποσχιστούν θα δούμε αλλαγές και στα Manager Mode και Kick-Off, αφού δε θα περιλαμβάνονται μαζί με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες του κάθε πρωταθλήματος και θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα ειδικό πρωτάθλημα αποκλειστικά για αυτές και εντός των νέων FIFA και PES.

Βέβαια αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν όλα να κυλήσουν ομαλά. Η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις μέχρι και από επικεφαλής χωρών, όπως ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι δήλωσαν αντίθετοι με αυτή την ριζοσπαστική κίνηση των 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Κυκλοφορούν μέχρι και φήμες πως θα απαγορευτεί η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις των UEFA και FIFA για τους παίκτες που θα κάνουν την μετάβαση στην Super League. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει, επομένως, σε τραγελαφικά σκηνικά με παίκτες που θα ονομάζονται "Rinaldo" και "Maynar" (αντί για Ronaldo και Naymar).

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση ούτε από την EA Sports ούτε από την Konami επί τους θέματος, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν για αυτό μείνετε συντονισμένοι.