Η επιστήμη γύρω από το Destiny

Δείτε με ποιόν τρόπο πορώνει τον παίκτη
02 Απριλίου 2015 13:50
Η επιστήμη γύρω από το Destiny

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως και γιατί παίζετε ακόμη Destiny; Γιατί ακόμη farmάρετε στην επιφάνεια του Άρη και δεν λέτε να σταματήσετε; Η απάντηση βρίσκεται στην μελέτη του John Hopson της Bungie με τίτλο "User Research On Destiny", η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του GDC 2015 και αποκάλυψε με ποιόν τρόπο το παιχνίδι "αιχμαλωτίζει" τον παίτκη και τον βάζει στην διαδικασία να επιστρέφει πιο πεινασμένος για το περιεχόμενο του. 

Η διαδικασία των δοκιμασιών της Bungie περιλάμβανε πέντε διαφορετικά ήδη παικτών, άτομα που παίζουν για πολλές ή λίγες ώρες, διάφορους ή έναν χαρακτήρα κτλ. Μάλιστα το testing ξεκίνησε τρία χρόνια πριν την κυκλοφρία του παιχνιδιού, πολύ νωρίτερα από ότι έπραξε στα Halo 2 και Halo 3, διότι ήταν αποφασισμένη να παραδώσει κάτι "πορωτικό." 

Στις μετρήσεις λήφθηκαν υπόψιν τα συναισθήματα των παικτών όσο εξερευνούσαν τους χάρτες και ανάλογα με το πως ένιωθαν πατούσαν ένα αντίστοιχο κουμπί. Χρησιομοποιήθηκε μάλιστα και eye-tracking τεχνολογία και κάμερες για να καταγραφουν τις αντιδράσεις τους. Ο Hopson δεν είναι τυχαίος καθώς κατέχει Ph.Dσε επιστήμες που ασχολούνται με την συμπεριφορά του ανθρώπου και την εγκεφαλική συμπεριφορά.

Tags: