Ο συνθέτης του Banjo-Kazooie ‘αφορίζει’ το Nuts & Bolts

“Έπρεπε να είναι διαφορετικό IP”
09 Ιουλίου 2019 09:27
Ο συνθέτης του Banjo-Kazooie ‘αφορίζει’ το Nuts & Bolts

Με την προσθήκη των Banjo-Kazooie στο Super Smash Bros. Ultimate πολλοί εικάζουν πως η Microsoft και η Rare ετοιμάζουν την μεγάλη επιστροφή του λατρεμένου franchise. Ωστόσο, πέρα από τις συζητήσεις για το μέλλον της σειράς, πολλοί είναι αυτοί που με αφορμή την ανακοίνωση έριξαν μια ματιά και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος συνθέτης της σειράς, Grant Kirkhope, εξέφρασε την απόψή του για το Nuts & Bolts. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους λάτρεις του Banjo-Kazooie και πολύ θεώρησαν ότι το concept του με την δημιουργία οχημάτων δεν ταίριαζε στις platforming ρίζες της σειράς. Ο Kirkhope φαίνεται πως μοιράζεται την ίδια άποψη αφού σε νέο του tweet δήλωσε:

Το Banjo-Kazooie Nuts & Bolts είναι ένα καλό παιχνίδι και κατά κάποιον τρόπο προμηνύει το ‘φτιάξε οτιδήποτε’ του Minecraft. Απλά δεν έπρεπε να χρησιμοποιεί το Banjo-Kazooie όνομα και θα έπρεπε να ήταν ξεχωριστό IP.

Το Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts κυκλοφόρησε το 2008 και είναι το τελευταίο παιχνίδι του franchise μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η ένταξη του διδύμου Banjo-Kazooie στο Super Smash Bros. Ultimate σίγουρα αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ένα νέο παιχνίδι.