Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει την επιστροφή των Fable, νέο Perfect Dark κ.α.

Διέρρευσε το line-up παιχνιδιών της
18 Ιανουαρίου 2018 15:12
Φήμη: Η Microsoft ετοιμάζει την επιστροφή των Fable, νέο Perfect Dark κ.α.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου μια διαρροή που αποκαλύπτει μερικά από τα παιχνίδια που ετοιμάζει η Microsoft. Συγκεκριμένα, στο πλέον εδραιωμένο gaming forum ResetEra, ο χρήστης Klobrille κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες για διάφορα projects μέσα από το API του Xbox Live. Μεταξύ άλλων ο χρήστης αναφέρει πως η Microsoft ετοιμάζει την επιστροφή των Fable. Το γνωστό και έμπιστο gaming μέσο Eurogamer έρχεται να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό, πράγμα που δίνει βαρύτητα στην φήμη στο σύνολό της.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές κοντά στην ανάπτυξη αποκαλύπτουν στο Eurogamer πως πράγματι η ομάδα του Xbox θα επιστρέψει στον μαγικό κόσμο της Albion. Η ομάδα που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο είναι η ταλαντούχα Playground Games. Η βρετανική ομάδα έχει θριαμβεύσει με το Forza Horizon franchise, με το τρίτο κεφάλαιο να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αποκλειστικότητες του Xbox για αυτή τη γενιά κονσολών. Το νέο Fable θα έχει έμφαση στην ιστορία και τους χαρακτήρες και οικοδομείται ως ένα open-world action RPG. Η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει πολλά στο project αφού τα νεοσύστα γραφεία της Playground στο Leamington Spa θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 200 developers. Το παιχνίδι ωστόσο αναμένεται να αργήσει, αφού η ανάπτυξή του βρίσκεται ακόμα στο αρχικά της στάδια και η ομάδα τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει για να αυξήσει το δυναμικό της.

Το Eurogamer επισημαίνει πως η απόφαση της Microsoft να επιστρέψει στο Fable, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από το κλείσιμο της Lionhead και την ακύρωση του free-to-play "game as a service" Fable Legends, έχει να κάνει εν μέρη και με την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η αποκλειστικότητα του PS4, Horizon Zero Dawn. Να σημειωθεί πως το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, πρόσφατα είχε επισημάνει πως η Microsoft σκοπεύει να ανοίξει και να αγοράσει νέα στούντιο και γενικότερα να επενδύσει περισσότερα στο περιεχόμενο.

Παρακάτω ακολουθούν οι πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει ο Klobrille, μαζί με δύο ακόμη σχετικές διαρροές. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο εν λόγω χρήστης είχε διαρρεύσει ξανά πληροφορίες για το line-up παιχνιδιών της Microsoft, οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές.

  • Το Halo 6 θα έχει κάποιο mode με πολύ μεγάλο αριθμό παικτών. Ενδεχομένως κάποιο Battle Royal mode ή κάποιο social space στα πρότυπα του Destiny.
  • Δεύτερο Halo παιχνίδι υπό ανάπτυξη, πέραν του Halo. Ενδεχομένως κάποιο νέο spin-off Halo.
  • Η Playground Games εργάζεται στην επιστροφή της σειράς Fable.
  • Το Forza Horizon 4 είναι καθ’ οδόν και θα μας μεταφέρει στην Ιαπωνία.
  • Η σειρά Perfect Dark θα επιστρέψει. Σε βοηθητικό ρόλο η The Coalition.
  • Η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την επιστροφή των NBA Jam. (Πηγή)
  • Κάποιο παιχνίδι με mechs βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Ενδεχομένως κάποιο νέο MechAssault.
  • Η νεοσύστατη Electric Square εργάζεται σε ένα AAA IP για την Microsoft.
  • Νέο IP από την The Coalition με την βοήθεια της StoryLab. (Πηγή)
  • Η Rare ετοιμάζει κάτι για τα 20α γενέθλια της σειράς Banjo.
  • Πολύ σύντομα θα διεξαχθεί μια beta για το Crackdown 3.

Να διευκρινίσουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν απλώς φήμες που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον τελευταίο καιρό. Η ίδια η Microsoft δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, οπότε λάβετε υπόψιν τις όποιες πληροφορίες με επιφύλαξη.