Τον Οκτώβριο γίνεται χαμός στο gaming και έτσι έχουμε την πρώτη καθυστέρηση

Ακριβώς για αυτό το λόγο
05 Σεπτεμβρίου 2023 19:11
Τον Οκτώβριο γίνεται χαμός στο gaming και έτσι έχουμε την πρώτη καθυστέρηση

Αν νομίζατε πως ο Σεπτέμβριος είναι φορτωμένος με κυκλοφορίες, χάρη στα Starfield, Mortal Kombat 1, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, NBA 2K24, EA Sports FC 24, Lies of P, PAYDAY 3 και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που περιμένουμε, τότε καλύτερα να μην κοιτάξετε καν τη λίστα του επόμενου μήνα!

Ο χαμός αυτός συνεχίζεται και για την ακρίβεια οι ρυθμοί ανεβαίνουν τον Οκτώβριο, αφού περιμένουμε το Assassin's Creed Mirage, το Forza Motorsport, το The Lords of the Fallen, το Alan Wake 2, το Sonic Superstars, το Spider-Man 2, το Super Mario Bros Wonder, το Metal Gear Solid Master Collection Vol 1, το Total War: Pharaoh και  το Cities Skylines 2, μεταξύ πολλών άλλων κυκλοφοριών.

Με το πρόγραμμα να είναι τόσο φορτωμένο λοιπόν, αναπόφευκτα τώρα έχουμε και την πρώτη αξιοσημείωτη καθυστέρηση, αφού το Alone in the Dark θα χάσει εντελώς το 2023. Στόχος της THQ Nordic και της ομάδας ανάπτυξης ήταν να βρουν ένα καταλληλότερο χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας και έτσι ανέβαλαν το ντεμπούτο του horror τίτλου από τις 25 Οκτωβρίου του 2023 για τις 16 Ιανουαρίου του 2024.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα παιχνίδια τρόμου ευδοκιμούν στην απόκοσμη αγκαλιά της μοναξιάς, κάτι που είναι αδύνατο να επιτευχθεί σε έναν gaming μήνα παιχνιδιών τόσο πολυάσχολο όσο αυτός ο Οκτώβριος.

Για να εξασφαλίσουμε μια συναρπαστική εμπειρία για όλους, πήραμε την απόφαση να μεταφέρουμε την κυκλοφορία του Alone In The Dark στις 16 Ιανουαρίου του 2024.

Πιθανότατα, το παιχνίδι που δημιούργησε το πρόβλημα είναι το Alan Wake 2 της Remedy που ομοίως είναι horror κυκλοφορία. Το άκρως αναμενόμενο sequel ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 17 Οκτωβρίου, αλλά τελικά πάρθηκε η απόφαση το ντεμπούτο του να μεταφερθεί για τις 27 του ίδιου μήνα, δηλαδή δύο ημέρες μετά την αρχική ημερομηνία του Alone In The Dark.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το νέο Alone in the Dark είναι ένα reboot του ομώνυμου τίτλου του 1992, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πρωτοπόρους του είδους του survival horror. Θα ακολουθεί τον Edward Carnby, έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και την Emily Hartwood, μια δημοσιογράφο, καθώς εξερευνούν ένα στοιχειωμένο αρχοντικό που ονομάζεται Derceto Manor και αποκαλύπτουν τα σκοτεινά του μυστικά.

Το reboot θα έχει σύγχρονα γραφικά και gameplay, με νέα ιστορία, αλλά θα αποτίσει συγχρόνως και φόρο τιμής στην αρχική τριλογία. Οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν να παίξουν ως Edward ή Emily, για να βιώσουν διαφορετικές προοπτικές και αλληλεπιδράσεις ανάλογα. Το παιχνίδι θα διαθέτει γρίφους, combat και πολλαπλά τέλη.