Οι δημιουργοί των M3GAN και Insidious ετοιμάζουν horror βιντεοπαιχνίδια

Η Blumhouse Production κάνει ποδαρικό στον χώρο του gaming
21 Φεβρουαρίου 2023 23:14
Οι δημιουργοί των M3GAN και Insidious ετοιμάζουν horror βιντεοπαιχνίδια

Το κυρίαρχο στούντιο παραγωγής ταινιών τρόμου του Χόλιγουντ, η Blumhouse εισέρχεται στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Σε ανακοίνωσή της, οι δημιουργοί των M3GAN, Insidious, The Purge, και Get Out, γνωστοποιούν την ίδρυση ενός νέου τμήματος παραγωγής και έκδοσης βιντεοπαιχνιδιών, το οποίο θα ετοιμάζει -φυσικά- horror παιχνίδια για PC, κονσόλες και φορητές συσκευές. 

Βέβαια, η Blumhouse θα διατηρήσει την συνταγή της επιτυχίας της από της ταινίες και στα βιντεοπαιχνίδια. Τι σημαίνει αυτό;

Βλέπετε ότι η Blumhouse έγινε ευρέως γνωστή και ακόμη σημειώνει τεράστιες εμπορικές επιτυχίες χρηματοδοτώντας ταινίες σχετικά χαμηλού budget. Για παράδειγμα η νεότερη επιτυχία, το "M3GAN" γυρίστηκε με προϋπολογισμό $12 εκατομμυρίων και πλέον στο box office μετράει πάνω από $170 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. 

Έτσι αναμένεται να κυκλοφορεί παιχνίδια τρόμου με κόστος παραγωγής που δε θα ξεπερνάει τα $10 εκατομμύρια δολάρια, άρα θα κυμαίνονται προς την indie σκηνή του game development. 

Μάλιστα, αντί να διαλέξει την εύκολη οδό και να μεταφέρει εδραιωμένα franchise ταινιών σε παιχνίδια, θα αναζητήσει projects και ιδέες από ταλαντούχα στούντιο που ψάχνουν εταιρίες να χρηματοδοτήσουν τα παιχνίδια τους. Εκτός από το να τους δώσουν τα χρήματα, η Blumhouse θα προσφέρει και την δημιουργική και καλλιτεχνική της εμπειρία όλων αυτών των ετών στο horror genre, ενώ όλοι οι τίτλοι θα φέρουν φυσικά την ονομασία της. 

Επικεφαλής της gaming προσπάθειας της Blumhouse Productions θα είναι ο βετεράνος παραγωγός παιχνιδιών, Zach Wood (Prey: Mooncrash, Redfall), ο οποίος θα διευθύνει το δημιουργικό κομμάτι της Blumhouse Games. Στο λειτουργικό και οικονομικό επικεφαλής θα είναι ο Don Sechler, πρώην στέλεχος του PlayStation.