Ανοιχτό το ενδεχόμενο για GPUs της AMD σε φορητές συσκευές

Radeon γραφικά και στα κινητά;
16 Μαρτίου 2016 22:47
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για GPUs της AMD σε φορητές συσκευές

Η AMD είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να κατασκευάσει ξανά GPUs για κινητές συσκευές βασισμένες στην Radeon σειρά προϊόντων της, κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως κάποια εταιρική συμφωνία ή κάποια συμφωνία δανειοδότησης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Radeon Technologies Group, Raja Koduri. Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή κάποιου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMD πούλησε το τμήμα κατασκευής γραφικών για κινητές συσκευές που διέθετε στην Qualcomm το 2009, η οποία πλέον χρησιμοποιεί τις διάφορες τεχνολογίες στα προϊόντα της σειράς Adreno. Σύμφωνα με τον κύριο αναλυτή της Tirias Research, οι μηχανές γραφικών χρησιμοποιούν πολύ ενέργεια από την μπαταρία των κινητών συσκευών, η AMD μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα κατασκευάζοντας μικρότερους και αποδοτικότερους πυρήνες για να ελαττώσει την κατανάλωση ρεύματος.

Ήδη οι κάρτες γραφικών χαμηλής κατανάλωσης από την AMD που συναντάμε σε συσκευές με ενσωματωμένα γραφικά (embedded devices) είναι ικανές να τρέξουν ικανοποιητικά 4K βίντεο και έτσι η εταιρία εύκολα μπορεί να αντιστρέψει την αρχιτεκτονική της και να την χρησιμοποιήσει και σε φορητές συσκευές. Το αν τελικά η εταιρία θα διεισδύσει ξανά και σε αυτό τον τομέα μένει να το δούμε.