Thrustmaster T80 Driveclub Edition & GP XID

Δύο gaming περιφερειακά από τη Thrustmaster

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics θα ρίξουμε μια ματιά σε δύο προϊόντα της Thustmaster και συγκεκριμένα στην τιμονιέρα T80 Driveclub Edition -συμβατή με τα PS3 και PS4- και το controller GP XID για χρήση με το PC. Ξεκινώντας με το "μικρότερο" της παρέας, το GP XID είναι συμβατό με όλα τα PC games που υποστηρίζουν controllers, ενώ λειτουργεί άψογα και γρήγορα με απλό plug & play. Το χειριστήριο έρχεται σε λευκό χρώμα, οι επιφάνειές του έχουν ματ υφή, ενώ από ποιότητα κατασκευής, χωρίς να συγκλονίζει, περνάει τη βάση. Γενικότερα, πρόκειται για προϊόν το οποίο θέλει να αποτελέσει το φθηνό υποκατάστατο του Xbox 360 Controller, γι' αυτό άλλωστε και η διάταξη των πλήκτρων αλλά και το συνολικό ύφος του, είναι πανομοιότυπα με το χειριστήριο της Microsoft. Το GP XID συνδέεται με το PC μέσω ενός λευκού USB καλωδίου. Το πιο εντυπωσιακό και καθησυχαστικό χαρακτηριστικό για να είμαστε ειλικρινείς, είναι οι αναλογικοί μοχλοί, οι οποίοι είναι στιβαροί, έχουν πολύ ικανοποιητικό feedback και δεν έχουν πραγματικά να ζηλέψουν σε τίποτα από τα πιο elite προϊόντα. 

Το σταυρόνημα των τεσσάρων κατευθύνσεων είναι το πιο απογοητευτικό στοιχείο του controller, κυρίως γιατί η αίσθηση είναι αρκετά φτωχή. Στα δεξιά υπάρχουν τα τέσσερα πλήκτρα στα χρώματα του Xbox 360, τα οποία έχουν τη σωστή απόσταση ενεργοποίησης και γενικά δεν εμφανίζουν σοβαρές διαφορές με αυτό που έχουμε συνηθίσει στο χειριστήριο του Xbox. Στο κέντρο βρίσκονται τα πλήκτρα Start και Back, καθώς και το βασικό πλήκτρο, το οποίο μάλιστα είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη και φωτίζεται σε πορτοκαλί χρώμα. Στο πίσω μέρος τώρα, υπάρχουν τα bumpers, που ευτυχώς έχουν την απαραίτητη clicky αίσθηση, ενώ και οι σκανδάλες είναι αυστηρές κατά το τράβηγμα και διανύουν αρκετή απόσταση, πράγμα πολύ σημαντικό στα shooters. Βέβαια, θα θέλαμε τις σκανδάλες λιγάκι πιο κοίλες και όχι τόσο επίπεδες.

Το GP XID είναι το υποκατάστατο του Xbox 360 controller, δεν το κρύβει και μέχρι ένα βαθμό τα πηγαίνει μια χαρά.

Όσον αφορά την αίσθηση στα χέρια, πέρα από το γεγονός ότι είναι αρκετά ελαφρύ, κυρίως γιατί λείπει ο μηχανισμός της δόνησης από το εσωτερικό, δε απογοητεύει. Δοκιμάζοντας παιχνίδια όπως το Battlefield 4, το Injustice και το FIFA 14, μείναμε ικανοποιημένοι. Βέβαια, η έλλειψη της δόνησης σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα και με βάση την τιμή του, η οποία αναφέρεται στο τέλος του βίντεο, είμαστε ευχαριστημένοι. Το GP XID είναι το υποκατάστατο του Xbox 360 controller, δεν το κρύβει και μέχρι ένα βαθμό τα πηγαίνει μια χαρά.

                                

ΤΟ FORCE FEEDBACK ΤΗΣ T80 ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Όσον αφορά τη T80 Driveclub Edition, αυτή μας εξέπληξε ευχάριστα. Πρώτα απ' όλα, η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση στα χέρια είναι εξαιρετική. Το ίδιο το τιμόνι είναι στιβαρό, ενώ η δερμάτινη και στα σημεία επαφής, λαστιχένια υφή, προσδίδει κύρος και ταυτόχρονα χαρίζει σταθερό κράτημα. διάταση των πλήκτρων είναι η αναμενόμενη. Στα δεξιά το σταυρόνημα, στα αριστερά τα βασικά πλήκτρα των PlayStation, κάτω τα option, share και PS buttons, του PS4, ενώ στο πάνω μέρος του τιμονιού υπάρχουν τα R2, R3, L2 και L3 πλήκτρα. Πίσω, συναντάμε τα paddles αλλαγής ταχυτήτων, τα οποία είναι πραγματικά εκπληκτικά κατά τη χρήση τους, ενώ στο κάτω αριστερό μέρος υπάρχει ένα διακόπτης που πρακτικά καθορίζει για τον αν η T80 λειτουργεί με βάση το PS3 ή με βάση το PS4.

Η πεταλιέρα της T80 πληρεί τις δύο βασικές προϋποθέσεις αυτής της κατηγορίας προϊόντων. Πρώτον, καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο έδαφος και δεύτερον έχει το απαιτούμενο αρκετό βάρος. Επιπλέον, τα πετάλια της επιτάχυνσης και των φρένων, είναι τόσο σφιχτά όσο πρέπει, την ώρα που το δεύτερο, όπως πολύ σωστά πρέπει να συμβαίνει, είναι λιγάκι πιο σφιχτό και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί. Στα πολύ θετικά επίσης συγκαταλέγεται και το εξαιρετικό force feedback που απογειώνει την εμπειρία της ψηφιακής οδήγησης. Δοκιμάσαμε τη τιμονιέρα με το Grand Turismo 6 στο PS3 και πραγματικά την απολαύσαμε. 

Η T80 Driveclub Edition κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα σε τιμή που ξεκινάει από τα €117, ενώ το GP XID controller έχει επίσημη τιμή λιανικής τα €27.99.

0 σχολια