Apple iPhone 5

Μια αναλυτική ματιά στο νέο smartphone της Apple.

 

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics θα ρίξουμε μια ματιά στο iPhone 5 της Apple, το έκτο μέλος της οικογένειας των iPhone, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε μεγάλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Στα χέρια μας έχουμε το μαύρο μοντέλο -"Black & Slate" το ονομάζει η εταιρία- των 16GB. Το iPhone 5 έρχεται επίσης σε λευκό -"White and Silver"- ενώ υπάρχουν δύο επιπλέον εκδόσεις των 32 και 64GB.

Στο εσωτερικό της συσκευασίας αγοράς, βρίσκουμε τα νέα ακουστικά που συνοδεύουν το iPhone 5, για τα οποία πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Τα EarPods, όπως ονομάζονται, εκτός από "φουτουριστικό" σχεδιασμό, ξεχωρίζουν για την ολοκαίνουργια τεχνολογία μπάσου που χρησιμοποιούν. Επίσης, το ηχείο βρίσκεται σε σημείο που στέλνει απευθείας τον ήχο στο εσωτερικού του αφτιού. Τα EarPods έχουν και αυτά μικρόφωνο για hands-free συνομιλία, καθώς και ρυθμιστή της έντασης του ήχου. 

Επιπλέον, στη συσκευασία βρίσκουμε και τη νέα συνδεσμολογία του iPhone 5 -και όλων των Apple προϊόντων από εδώ και στο εξής- το lighting. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του νέου βύσματος είναι ότι συνδέεται και από τις δύο πλευρές, πράγμα πολύ χρήσιμο στο σκοτάδι. Το μέγεθός του είναι αισθητά μικρότερο, ενώ η αφαίρεσή του από τη συσκευή απαιτεί μία επιπλέον προσπάθεια από το χρήστη.

 

Το iPhone 5 έχει ύψος 123.8 χιλιοστά, πλάτος 58.6 χιλιοστά και πάχος μόλις 7.6 χιλιοστά. Η διαγώνιος της οθόνης φτάνει πλέον τις 4 ίντσες, ενώ το βάρος βρίσκεται στα 112 γραμμάρια.

 

Ο σχεδιασμός του νέου iPhone ακολουθεί αυτόν που ξεκίνησε η Apple με το iPhone 4, αν και πλέον το γυαλί στο πίσω μέρος έχει αντικατασταθεί από αλουμίνιο ματ υφής. Το πρόβλημα με το ξέφτισμα της μπογιάς στις άκρες, προς το παρόν, στη συσκευή που έχουμε στην κατοχή μας δεν έχει εμφανιστεί. Ωστόσο είναι επιβεβαιωμένο πως υφίσταται ως ελάττωμα, με την Apple ήδη να αντικαθιστά όσα τηλέφωνα το εμφάνισαν. Επιπροσθέτως, η εταιρία έχει υποσχεθεί πως στη δεύτερη παρτίδα παραγωγής θα έχει εξαλείψει το εν λόγω πρόβλημα.

Το iPhone 5 έχει ύψος 123.8 χιλιοστά, πλάτος 58.6 χιλιοστά και πάχος μόλις 7.6 χιλιοστά. Η διαγώνιος της οθόνης φτάνει πλέον τις 4 ίντσες, ενώ το βάρος βρίσκεται στα 112 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 5 είναι 20% ελαφρύτερο από το iPhone 4S και 18% λεπτότερο και μέχρι στιγμής κατέχει τον τίτλο του λεπτότερου smartphone της αγοράς.

Το smartphone της Apple, τρέχει με τον Α6 επεξεργαστή που κατασκευάζεται από τη Samsung. Πρόκειται για μία CPU 2 πυρήνων, που χρονίζεται στα 1.3Ghz. Tα γραφικά της συσκευής επεξεργάζονται από τριών πυρήνων GPU, η μνήμη του φτάνει το 1GB, ενώ υποστηρίζονται πλέον και τα LTE δίκτυα. Η multi touch Retina οθόνη του iPhone 5 έχει ανάλυση 1136x640 pixels, με 326 pixels ανα ίντσα, την ώρα που η τυπική αντίθεση της οθόνη βρίσκεται στα 800:1. 

 

  

EARPODS, ΤΑ ΝΕΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ IPHONE 5 

 

Το νέο iPhone έρχεται με εγκατεστημένο το iOS 6, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple. Το μεγαλύτερο, ως προς το ύψος, panel χαρίζει πλέον έξι γραμμές εφαρμογών και widescreen θέαση (16:9). Η πίσω κάμερα του iPhone 5, των 8-megapixels, μπορεί και καταγράφει βίντεο σε Full HD ανάλυση 1080p και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό του iOS 6 είναι το Panorama, που μέσω μίας απλής διαδικασίας, μπορούμε να τραβήξουμε πανοραμικές φωτογραφίες.

Αξίζει να αναφερθεί πως το βελτιωμένο stabilization εξαλείφει το ενοχλητικό τρέμουλο στα videos. Τέλος, η μπροστά facetime κάμερα απαθανατίζει φωτογραφίες στα 1.2MP, ενώ η καταγραφή βίντεο γίνεται στα 720p.

 

 

H πίσω κάμερα του iPhone 5, των 8-megapixels, μπορεί και καταγράφει βίντεο σε Full HD ανάλυση 1080p και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 

Το iPhone 5 αναμένεται να ανέβει στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων εντός του τρέχοντος έτους, σε αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής τιμή. Αδιαμφισβήτητα, είτε κάποιος είναι "apple hater", είτε όχι, το iPhone 5 είναι ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα smartphones της αγοράς. Βέβαια, ο ανταγωνισμός έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα οπότε ο καιρός που αν κάποιος ήθελε το καλύτερο τηλέφωνο, αγόραζε iPhone χωρίς δεύτερη σκέψη, έχει πλέον περάσει. Μία έρευνα αγοράς είναι αυτό που προτείνουμε σε όλους όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα υψηλών προδιαγραφών smartphone.

 

 

 

 

 

0 σχολια