Farpoint + PSVR Aim Controller

Τα shooters, σε άλλη διάσταση...
16 Μαΐου 2017 12:54
Farpoint + PSVR Aim Controller

Το PlayStation VR, ευτυχώς, είναι από τις περιπτώσεις που υποστηρίζονται από την Sony, με αποτέλεσμα να βλέπουμε, όχι μόνο νέα παιχνίδια διαρκώς να κάνουν την εμφάνισή τους στο PS Store, αλλά ακόμη και νέα περιφερειακά. Το σημερινό βίντεο που συνοδεύει το άρθρο αφορά μία περίπτωση που συνδυάζει και τα δύο. Πρόκειται για το bundle του Farpoint και του PlayStation VR Aim Controller. Ξεκινώντας με το παιχνίδι, το Farpoint παρουσιάστηκε στην E3 του 2015 με κωδική ονομασία, παρμένη από το στούντιο το οποίο έχει αναλάβει την ανάπτυξή του (Impulse Gear).

Στην E3 2016 μάθαμε το όνομα, καθώς και το τελικό concept. Το Farpoint είναι ένα sci-fi shooter, αποκλειστικά για τους κατόχους του PSVR, ωστόσο η χρήση του Aim Controller δεν είναι απαραίτητη, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί το απλό DualShock 4 της κονσόλας. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός αστροναύτη, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση των υπολοίπων επιζώντων της ομάδας του, μετά από την πτώση του διαστημικού σταθμού, σε άγνωστο, αχαρτογράφητο πλανήτη. Εκεί, τα πράγματα δεν είναι τόσο φιλικά, πράγμα που σημαίνει πως οι παίκτες θα έρθουν αντιμέτωποι με εξωγήινη ζωή.

Η εμπειρία κορυφώνεται -αναμενόμενα- όταν στο «γήπεδο» μπαίνει το Aim Controller, το οποίο πρακτικά είναι ένα DualShock 4, με ένα Move στην άκρη του και όλα αυτά σε σχήμα όπλου. Το θετικό είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά ελαφριά και υψηλής ποιότητας κατασκευή. Είναι εργονομικό και πολύ βολικό, ακόμη και για παρατεταμένη χρήση. Αν και έμπειροι με VR δημιουργίες που εξομοιώνουν πυροβολισμούς, ο συνδυασμός Farpoint και Aim Controller είναι ίσως ό,τι πιο πιστικό έχουμε δοκιμάσει.

Το Farpoint μπορείτε να το βρείτε μεμονωμένο στα ράφια των καταστημάτων στην τιμή των €59.90, ενώ αν θέλετε να πάρετε το 100% από αυτό που έχει να χαρίσει, τότε το Bundle των €89.90 με το PlayStation VR Aim Controller είναι αυτό που ψάχνετε. Περισσότερα, καθώς και δοκιμή όλων των παραπάνω, θα βρείτε στο βίντεο στην αρχή του άρθρου.