LG G2

Ένα αξιολάτρευτο Android smartphone με μπόλικα προσόντα!
06 Νοεμβρίου 2013 15:26
LG G2

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics, θα ρίξουμε μια ματιά στο LG G2, το εξαιρετικά δημοφιλές smartphone της κορεάτικης εταιρίας που κουβαλάει μερικά πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμορφο σχεδιασμό και μία αξιολάτρευτη οθόνη. Στα χέρια μας έχουμε τη 16GB έκδοση, των ώρα που στην αγορά υπάρχει και έκδοση των 32GB. Αυτό που μας έκανε αρχικά εντύπωση, είναι η ποιότητα κατασκευής και πόσο στιβαρή βρήκαμε τη συσκευή. Μπορεί τα πάντα να αποτελούνται από πλαστικό, ωστόσο είναι καλής ποιότητας και δε δίνουν την αίσθηση του φθηνού, που δίνουν άλλα τηλέφωνα της LG. Οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση στις καμπύλες και τη λεία αισθητική, ενώ το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το μεταλλικό πλαίσιο που περιτριγυρίζει το τηλέφωνο. Όσο αφορά το texture του πίσω μέρους, η LG αυτή τη φορά επέλεξε κάτι πιο λυτό και πιο διακριτικό. Όσον αφορά τις διαστάσεις, οι δημιουργοί κατάφεραν κάτι που θεωρούμε πως δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στο LG G2. Ενώ κράτησαν τις γενικές διαστάσεις της συσκευής σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή 138.5mm στο ύψος, 70.9mm στο πλάτος και 8.9mm το πάχος, μείωσαν το πλαίσιο της οθόνης, με αποτέλεσμα να χαρίζεται μία μεγαλύτερη οθόνη απ' ότι συνηθίζεται σε αυτών των διαστάσεων τις συσκευές. Συγκεκριμένα η οθόνη του G2 έχει διαγώνιο 5.2 ιντσών, την ώρα που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχε κάτι λιγότερο από 5 ίντσες. Το βάρος του smartphone δεν ξεπερνάει τα 143g.

Όμορφος και πολύ δυνατός, είναι και ο εσωτερικός του κόσμος του τηλεφώνου. Εντός του LG G2 κρύβεται το πανίσχυρο chipset Snapdragon 800 της Qualcomm, το οποίο αποτελείται από τον τετραπύρηνο Krait 400 που χρονίζεται στα 2.26GHz και τον Adreno 330 που έχει αναλάβει τα γραφικά. Η μνήμη RAM βρίσκεται στα 2GB, ενώ ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης βρίσκεται στα 16 ή 32GB, αναλόγως του μοντέλου που θα προτιμήσει κανείς.

Ενώ κράτησαν τις γενικές διαστάσεις της συσκευής σε φυσιολογικά επίπεδα, μείωσαν το πλαίσιο της οθόνης, με αποτέλεσμα να χαρίζεται μία μεγαλύτερη οθόνη απ' ότι συνηθίζεται σε αυτών των διαστάσεων τις συσκευές.

Η True-IPS + LCD οθόνη έχει ανάλυση Full HD (1080x1920), με την πυκνότητα των pixels να αγγίζει τα 424ppi. Η μπαταρία, τώρα, έχει χωρητικότητα σε ρεύμα 3000mAh, που θα κρατήσουν με χαρακτηριστική ευκολία το smartphone "ζωντανό" για τουλάχιστον μία πολύ δραστήρια ημέρα -ίσως και παραπάνω. Τέλος, το LG G2 υποστηρίζει τα περισσότερα 2G, 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το LG G2 έχει μία ιδιοτροπία, η οποία αφορά τη θέση των πλήκτρων της αυξομείωσης της έντασης του ήχου και το power button. Αντί του πλαισίου της συσκευής, τα εν λόγω πλήκτρα έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, ακριβώς κάτω από την κάμερα και τη LED λυχνία του flash.

                           

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΗΣ

Αυτή η επιλογή, κατά την άποψή μας, έχει αρκετά ρίσκα. Αφενός, το πάτημα αυτών των πλήκτρων δεν απαιτεί αλλαγή στάσης των χεριών ή του τηλεφώνου -οπότε μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος- αφετέρου όμως θα χρειαστεί μπόλικος χρόνος μέχρι να το συνηθίσει κάποιος και σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικότερα γι' αυτούς που έχουν μεγάλα χέρια, δε θα τους βολέψει. Μετά από μία εβδομάδα δοκιμών, δεν είμαστε σίγουροι για το αν τελικά μας αρέσει ή όχι αυτή η ιδιοτροπία του G2, οπότε το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Για την ιστορία το παρατεταμένο πάτημα των πλήκτρων της έντασης, λειτουργούν και ως shortcuts για την κάμερα και το quick memo, ενώ το power button περιτριγυρίζεται από ένα LED δακτύλιο. Για να "ξυπνήσει" όμως το τηλέφωνο από την κατάσταση αναμονής, δεν είναι απαραίτητο το πάτημα του power button, μιας και μπορεί να πραγματοποιηθεί με διπλό άγγιγμα, ή καλύτερα χτύπημα, στην οθόνη αφής. Το LG G2 έρχεται με εγκατεστημένη την 4.2.2 έκδοση του Android, που όμως είναι ντυμένη με ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες skin της LG. Μερικές πινελιές, όπως το να μπορεί ο χρήστης να αλλάξει το εικονίδιο μιας εφαρμογής, ή το μέγεθός της στην επιφάνεια εργασίας, το να δημιουργεί μεγάλους φακέλους ή να αλλάζει τον τρόπο που απεικονίζονται τα widgets, είναι όμορφες και ευπρόσδεκτες προσθήκες. Επίσης, το G2 καλωσορίζει και πολλά gestures που όμως δε μπορούμε να πούμε πως μας εκπλήσσουν ή μας ενθουσιάζουν.

Όπως και στα περισσότερα smartphone αυτών των τεχνικών προδιαγραφών, έτσι και εδώ το να δαπανήσουμε ψηφιακό μελάνι, ώστε να αναφερθούμε στην ταχύτατη λειτουργία της συσκευής σε εφαρμογές, browsing κλπ, είναι, μάλλον, αχρείαστο. Θα σταθούμε όμως στο πολύ καλό touch των LG και δη στο G2. Μπορεί η απόκριση να μη φτάνει τα νούμερα που συναντούμε στις retina οθόνες της Apple, είναι όμως και εδώ εξαιρετικά υψηλή.

Το LG G2 έρχεται με εγκατεστημένη την 4.2.2 έκδοση του Android, που όμως είναι ντυμένη με ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες skin της LG.

Αυτό που λατρέψαμε στο G2 όμως, είναι η οθόνη του. Πρώτον, γιατί είμαι μεγάλη αλλά χωράει άνετα στο ένα χέρι και δεύτερον, για την απίστευτη ποιότητά της. Γενικά μας αρέσουν οι οθόνες της LG γιατί δεν υπερτονίζουν τα χρώματα, αλλά προσπαθούν να αποδώσουν τη χρωματική παλέτα, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι από τη φωτεινότητα, τις γωνίες θέασης και την απόδοση του λευκού και του μαύρου, που χωλαίνουν αρκετά σε διάσημες οθόνες, δημοφιλών συσκευών. Και εννοείται πως τα 424ppi στις 5.2 ίντσες χαρίζουν μία πραγματικά κρυστάλλινη απεικόνιση, χωρίς pixels και θόρυβο στην οθόνη. Η κάμερα των 13MP, η οποία είναι μία από τις λίγες που ενσωματώνουν optical image stabilization, μπορεί και καταγράφει βίντεο 1080p, στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την ώρα που και στο software οι επιλογές και οι ανέσεις είναι πολλές. Στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο, μπορείτε να απολαύσετε μερικά δείγματα από την κάμερα του LG G2.

Το LG G2 κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στα ελληνικά καταστήματα, με την επίσημη τιμή λιανικής, για την έκδοση των 16GB, να βρίσκεται στα €599.

Tags: