Samsung Gear 2 Neo

Το μέλλον, στα χέρια μας!
03 Ιουνίου 2014 09:50
Samsung Gear 2 Neo

Θυμάστε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που οι πρωταγωνιστές επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω ρολογιών χειρός; Ε, αυτές οι ταινίες πλέον δεν είναι φαντασίας! Στα χέρια μας (κυριολεκτικά αυτή τη φορά) έχουμε το Samsung Gear 2 Neo ένα από τα δεύτερης γενιάς smartwatch της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας που ρίχνει μια δειλή ματιά προς το μέλλον. Η Samsung μας έστειλε την πορτοκαλί έκδοση, ωστόσο στην αγορά υπάρχει και σε μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα. Αρχικά αυτό που πρέπει να αναφέρoyme είναι πως έχουμε να κάνουμε με μία πολύ ποιοτική κατασκευή, με έμφαση στις λεπτομέρειες.  Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, μόλις 68 γραμμάρια, άνετο στο χέρι, το λουρί προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά μεγέθη, είναι πλαστικό και σχετικά εύκαμπτο, ενώ το σημείο κλειδώματος είναι μεταλλικό. Το Gear 2 Neo έχει IP 67 πιστοποίηση, που σημαίνει ότι αντέχει τόσο στη σκόνη, όσο και στο νερό. Βέβαια, μην το πάρετε μαζί σας σε κατάδυση, γιατί δε θα αντέξει.

Στο μπροστά κάτω μέρος υπάρχει το home button, όπως το έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα smartphones, λίγο πιο πάνω από την οθόνη υπάρχει το IR Blaster, το οποίο μετατρέπει το τηλέφωνο σε τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση, ενώ στο πλαϊνό μέρος υπάρχει και ένα αξιοπρεπές ηχείο, που δεν κουφαίνει, αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Στο κάτω μέρος, τώρα, υπάρχει το σημείο επαφής για τη φόρτιση της μπαταρίας (δείτε παρακάτω) και ο ψηφιακός παλμογράφος, που μετράει τους σφυγμούς της καρδιάς.

Το Gear 2 Neo φορτίζει μέσω ενός έξτρα καπακιού που κουμπώνει στο κάτω μέρος. Το καπάκι αυτό έχει θύρα microUSB, η οποία φορτίζει τη μπαταρία του ρολογιού. Σε κανονική πλήρη χρήση το smartwatch αντέχει μία με δύο ημέρες, αλλά η διάρκεια ζωής μπορεί να διπλασιαστεί αν δεν κάνετε πολλά με το ρολόι.

Η οθόνη του τώρα είναι τύπου super AMOLED και έχει διαγώνιο 1.63 ίντσών. Εμείς τη βρήκαμε εξαιρετική, τόσο από πλευράς ευκρίνειας, όσο και από πλευράς χρωμάτων, φωτεινότητας, γωνιών θέασης και μαύρου. Και η λειτουργία αφής όμως μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Δεν...αγγίζει την απόκριση των κινητών τηλεφώνων, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά. Το Gear 2 Neo κάνει χρήση του λειτουργικού Tizen. Πρέπει, όμως, να γνωρίζετε πως δεν λειτουργεί μεμονωμένα αλλά μόνο σε συνεργασία με κάποιο Samsung Smartphone.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Gear Manager, από τα Samsung Apps και να κάνετε pair -μέσω bluetooth- τηλέφωνο και ρολόι. Στο διαδίκτυο βρήκαμε τρόπους να κάνετε το Gear 2 να λειτουργήσει, τόσο με Android smartphones άλλων εταιριών, όσο και με συσκευές της Apple. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι επίσημο και θα πρέπει να ψαχτείτε πριν προβείτε σε αγορά.

Σε γενικές γραμμές, το Gear 2 Neo λειτουργεί περίπου σαν όλες τις Android συσκευές. Μπορείτε να αλλάξετε εμφάνιση στον τρόπο απεικόνισης, backgrounds, θέματα κλπ, υπάρχει κεντρικό μενού με εφαρμογές, καθώς και μενού ρυθμίσεων. Υπάρχουν ήδη προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, αλλά ο χρήστης μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία με ακόμη περισσότερες. Το Gear 2 χαρίζει μία πληθώρα ανέσεων για αυτούς που αθλούνται, με βηματομετρηρή, παλμογράφο κ.α, ενώ καλύπτει και τους μουσικόφιλους, αφενός μέσω του ενσωματωμένου ηχείου και αφετέρου μέσω bluetooth ακουστικών. Οι δυνατότητές του, όμως, δε σταματούν εδώ. Το Gear 2 Neo μπορεί να δεχτεί ή να στείλει μηνύματα και mails αλλά και να λειτουργήσει ως τηλέφωνο και μάλιστα με καλά αποτελέσματα. Α, και παραλίγο να το ξεχάσουμε: δείχνει και την ώρα!

Σε γενικές γραμμές δε ξέρω αν και κατά πόσο χρειάζεται στην καθημερινότητα ενός ατόμου που έχει ήδη smartphone, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ποιοτικό gadget. Όσοι ενδιαφέρεστε πωλείται στα ελληνικά καταστήματα έναντι €199.

Σάκης Καρπάς

Tags: