UtechSmart Venus MMO Gaming Mouse

16400 DPI!
05 Ιουνίου 2014 09:12
UtechSmart Venus MMO Gaming Mouse

Στον αγώνα του extreme gaming, εκτός από τους μεγάλους παίκτες που κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν ταχθεί πολλές ακόμη εταιρίες που μάλιστα έχουν πολύ αξιόλογα προϊόντα. Μαζί μας επικοινώνησε η UtechSmart, μία εταιρία gaming περιφερειακών, που αν και δεν τη γνωρίζαμε, έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στα online ευρωπαϊκά καταστήματα. Έτσι, έχουμε στα χέρια μας το Venus MMO Gaming Mouse, ένα ποντίκι που αναμενόμενα προορίζεται για MMO και παρεμφερή games. Το Venus είναι ενσύρματο και συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω USB καλωδίου, με επιχρυσωμένη άκρη. Το καλώδιο, μήκους 1.8 μέτρων, αποτελείται από υφασμάτινες ίνες και είναι εξαιρετικά εύκαμπτο.

Αρχικά, αυτό που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση, είναι η ποιότητα κατασκευής. Τα πλαστικά του ποντικιού, σε όλα τα σημεία, είναι καλής ποιότητας, σαν σύνολο είναι στιβαρό, ενώ μας άρεσε ιδιαίτερα η βελούδινη αίσθηση που δίνει το texture του πάνω μέρους. Αν ήμασταν στην ομάδα των σχεδιαστών ίσως να μην τοποθετούσαμε τη glossy λεπτομέρεια στη μέση της πλάτης, αλλά αυτά είναι γούστα.Επιπροσθέτως, αυτό που ξεχωρίζει στο Venus είναι, όχι τόσο το μέγεθός του γενικά, αλλά το πλάτος του. Βέβαια, αυτό το βοηθάει να κάνει ωραίες καμπύλες σε διάφορα σημεία που γεμίζουν ικανοποιητικά την παλάμη.

Στο μπροστά μέρος, βρίσκουμε το αριστερό και δεξί κλικ, ένα πλήρως προγραμματιζόμενο πλήκτρο στα αριστερά, τη ροδέλα η οποία λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά και φωτίζεται, καθώς και τα δύο πλήκτρα στο κέντρο που by default ρυθμίζουν την ταχύτητα του κέρσορα, με την ανάλογη ένδειξη μέσω των τεσσάρων LED λυχνιών στα αριστερά. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα φωτιζόμενο λογότυπο της εταιρίας, αλλά καλύτερα για στα του φωτισμού να αναφερθούμε παρακάτω.

Ο laser αισθητήρας φτάνει σε ανάλυση το εξωφρενικό νούμερο των 16400DPI, ενώ χαρίζονται έως και 1000Hz στο polling rate.

Στο πλάι τώρα, ως απευθυνόμενο σε MMO και παρεμφερή βιντεοπαιχνίδια, υπάρχουν 12 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Αυτό που μας άρεσε σε αυτά τα πλήκτρα είναι ότι χωρίζονται σε δύο ομάδες, οι οποίες με την πλευρά τους καθορίζονται από την κλίση. Αν παρατηρήσετε σχηματίζονται δύο λακούβες πλήκτρων, κάτι που μας βοήθησε πολύ στο να μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα του που βρίσκεται ο αντίχειρας. Στο κάτω μέρος του ποντικιού, υπάρχει ο laser αισθητήρας ο οποίος φτάνει σε ανάλυση το εξωφρενικό νούμερο των 16400DPI, ενώ χαρίζονται έως και 1000Hz στο polling rate. Εδώ οι μηχανικοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

Στο κάτω μέρος υπάρχει, επίσης, ένα πλήκτρο αλλαγής των προφίλ, καθώς και το σημείο που τοποθετούνται βαρίδια (συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία). Με μία απλή κίνηση η θήκη αφαιρείται, η οποία παρεμπιπτόντως μοιάζει με μήλο όπλου, και εντός της μπορούν να τοποθετηθούν έως και 8 βαρίδια 2.4g έκαστο. Έτσι, από πλευράς βάρους το Venus θα ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα γούστα.

Στη χρήση το Venus της UtechSmart μας κάλυψε. Είναι βολικό και άνετο, ενώ οι αυλακώσεις που παρατηρούνται στο δεξί και αριστερό κλικ βοηθούν πολύ στο να δένει το ποντίκι με το χέρι κατά την κίνηση, οπότε απαλλάσσεται από αρκετές ευθύνες ο αντίχειρας, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει και ένα πάνελ από 12 πλήκτρα να σκέφτεται. Όσον αφορά το software, τα πράγματα είναι και εδώ μια χαρά.

ΤΑ 12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ MMO ΚΑΙ MOBA GAMES

Δίνονται ατελείωτες επιλογές στον χρήστη, από το να αλλάξει τα DPI, το polling rate και τις μακροεντολές του κάθε πλήκτρου, μέχρι φυσικά και το χρώμα ή το είδος του φωτισμού. Το καλύτερο χαρακτηριστικό, τουλάχιστον κατά την άποψή μας, είναι ότι ο χρήστης έχει στη διάθεσή μέχρι και πέντε προφίλ, που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί ανάλογα με τη δραστηριότητα ή την εφαρμογή που χρησιμοποιεί.

Δοκιμάσαμε το Venus σε αρκετά παιχνίδια, όπως το WildStar, το Wolfenstein: The New Order, το Diablo 3 και άλλα. Σε όλα τα πήγε περίφημα. Εκεί όμως που δε μας κάλυψε είναι στην υπόλοιπη, εκτός gaming δραστηριότητα, όπως η περιήγηση στο λειτουργικό, σε εφαρμογές όπως το Photoshop, το Premiere κλπ. Δε μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε κάτι συγκεκριμένο. Ίσως να φταίει το μέγεθος, ίσως τα πολλά πλήκτρα στο πλάι ή πολύ απλά να θέλουμε περισσότερο χρόνο μαζί του. Από την άλλη είναι ξεκάθαρα gaming mouse και εφόσον στο gaming τα πηγαίνει μια χαρά, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για γκρίνια.

Το UtechSmart Venus MMO Gaming Mouse κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά καταστήματα με τιμή κοντά στα €60.

Σάκης Καρπάς

Tags: