Cooler Master Sentinel III

Μία φρέσκια και αξιόλογη πρόταση από την εταιρία
22 Ιανουαρίου 2016 14:37
Cooler Master Sentinel III

Η Cooler Master, όντας εξαιρετικά δραστήρια τον τελευταίο καιρό, στον τομέα των gaming περιφερειακών, νωρίς-νωρίς μέσα στο 2016 λανσάρει τη νέα της σειρά, η οποία φέρνει και πολλές ευπρόσδεκτες προσθήκες, κυρίως όσον αφορά τις τεχνολογίες και τα διάφορα χαρακτηριστικά. Στα γραφεία μας έφτασε το Cooler Master Sentinel III, ένα gaming mouse που φαίνεται να έχει τα περισσότερα από αυτά που ζητάει ο σύγχρονος gamer. Καταρχάς, να ξεκινήσω δίνοντας εύσημα που επιτέλους η εταιρία άλλαξε τις συσκευασίες της και πλέον πλασάρει τα νέα της περιφερειακά σε αισθητά πιο premium πακεταρίσματα. Όχι ότι έχει ουσιαστική σημασία, αλλά όπως και να το κάνουμε και το θεαθήναι, παίζει το ρόλο του. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο εσωτερικό, μιας και εκτός από το ποντίκι, υπάρχει μόνο ένα manual.

Περνάω απευθείας στο Sentinel III. Ας ξεκινήσω με τα βασικά. Το mouse είναι ενσύρματο και συνδέεται με τον υπολογιστή ή το Mac μέσω USB καλωδίου, με υφασμάτινες ίνες, επιχρυσωμένη άκρη και μήκος 1.8 μέτρα. Επίσης, πρόκειται για προϊόν που απευθύνεται σε δεξιόχειρες gamers. Κατασκευαστικά, το Sentinel 3 ικανοποιεί. Τα πλαστικά του είναι ποιοτικά, ενώ η όλη κατασκευή στιβαρή και καλλωπισμένη. Το σώμα του είναι μακρύ, αλλά όχι εξαιρετικά παχύ, που σημαίνει ότι είναι τέλεια περίπτωση για όσους έχουν μακριά δάχτυλα. Εργονομικά είναι καλό και στην αίσθηση αρκετά άνετο και ξεκούραστο, ωστόσο, όπως έχω τονίσει και σε άλλα reviews, θεωρώ σχεδόν υποχρεωτική την ύπαρξη λαστιχένιων επιφανειών στα πλαϊνά για καλύτερο grip. Τουλάχιστον για εμένα και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ τα ποντίκια, είναι απαιτούμενο. Παρόλα αυτά, δε σας κρύβω πως το σχήμα του Sentinel 3 βοήθησε πολύ στο να το δουλέψω άνετα και χωρίς τις προαναφερθείσες επιφάνειες. Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από matte υφή γκρίζας απόχρωσης η οποία είναι και ανθεκτική στις δαχτυλιές.

Στα αριστερά υπάρχουν δύο πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, το ένα εκ των οποίων ονόματι Storm Tactix, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών δίνει δευτερεύουσα ιδιότητα σε όλα τα πλήκτρα του mouse. Να σημειώσω πως όλα τα πλήκτρα έχουν μηχανικά switches και η CoolerMaster ισχυρίζεται ότι αντέχουν έως και 20εκατομμύρια πατήματα πριν αρχίσουν να παραδίδουν πνεύμα. Στην κορυφή υπάρχει ένα πλήκτρο που εναλλάσσει τα 5 διαθέσιμα προφίλ, πιο κάτω η ροδέλα με λαστιχένια επένδυση και όμορφη αίσθηση κατά το roll, το αριστερό και το δεξί κλικ αρκετά clicky υπόστασης, ενώ πιο κάτω υπάρχουν τα δύο πλήκτρα που ρυθμίζουν τον αριθμό των DPI στον X και Y άξονα αντίστοιχα, με τις ενδείξεις να εμφανίζονται σε ένα πανέμορφο OLED πάνελ.

Στο panel, ο χρήστης έχει οπτική ένδειξη και για το προφίλ που χρησιμοποιεί, ενώ μπορεί να ντύσει το κάτω μέρος του με το λογότυπο που επιθυμεί, διάστασης 32x32pixels. Όλα αυτά αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει τις μακροεντολές, τα προφίλ κλπ, ρυθμίζονται πανεύκολα μέσω ειδικού software, το οποίο παραδόξως λειτουργεί άψογα και δίνει μπόλικες εναλλακτικές λύσεις. Αυτό που θέλω από την CoolerMaster όμως είναι να δημιουργήσει τη δική της σουίτα, όπως έχουν κάνει οι κυριότεροι ανταγωνιστές της.

Στο κάτω μέρος τώρα, η έκπληξη, κατά την άποψή μου, εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Sentinel δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει το βάρος του, με ειδικά βαρίδια των 4.5 γραμμαρίων έτσι ώστε να το φέρει ακριβώς στα μέτρα και τις ανάγκες του. Προσωπικά υπάρχουν παιχνίδια στα οποία θέλω το mouse μου, βαρύτερο ή ελαφρύτερο από κάποια άλλα και είναι ευπρόσδεκτο που η CoolerMaster ενσωμάτωσε μία τέτοια επιλογή. 

Στις προδιαγραφές τώρα, το Sentinel 3 βλέπει τον ψηφιακό κόσμο των υπολογιστών μέσω με έναν 32bit ARM επεξεργαστή, ενώ ενσωματώνει μνήμη 512KB για την αποθήκευση των μακροεντολών ανά προφίλ. Ο Avago 3988 αισθητήρας έχει ανάλυση έως και 6400DPI στα οποία φτάνεις μέσα από τέσσερα επίπεδα. Έχουμε 1000Hz στο Polling Rate και 1ms στο χρόνο απόκρισης, με την επιτάχυνση να αγγίζει τα 50g. Τέλος το Tracking speed βρίσκεται στις 200 ίντσες το δευτερόλεπτο.

COOLERMASTER SENTINEL III - VIDEO REVIEW

 

Για το τέλος δε θα μπορούσα να παραλείψω το φωτισμό. Το Sentinel έχει δύο επίπεδα φωτισμού. Ένα στο πάνω μέρος και γύρω από τον OLED οθόνη και ένα κάτω από τα δύο πλήκτρα. Πρόκειται για RGB φωτισμός ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και να πάρει πάνω από 16 εκατομμύρια χρωματισμούς.

Δοκίμασα το Sentinel 3 σε παιχνίδια και σε άλλες δραστηριότητες και νομίζω πως πρόκειται για το καλύτερο και πιο καλοστημένο ποντίκι της CoolerMaster. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ίσως σχεδιαστικά να πρέπει να το δει πιο ζεστά, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι hardware. Από την άλλη αν αναλογιστεί κανείς ότι κοστίζει μόλις €65 και δεδομένου πως χαρίζει ό,τι χαρίζει και ένα mouse των €120, τότε μιλάμε για ένα πολύ καλό deal από την πλευρά της Ταϊβανέζικης εταιρίας.