Pro Gaming K002 Mechanical Keyboard - Review

Μηχανικό Full RGB πληκτρολόγιο με τιμή €50;
29 Σεπτεμβρίου 2016 11:36
Pro Gaming K002 Mechanical Keyboard - Review

Κακά τα ψέματα, τα μηχανικά πληκτρολόγια, παρόλο που θεωρούνται πλέον διαδεδομένα, είναι προνόμιο των λίγων, αφού το κόστος, ακόμη, χαρακτηρίζεται υψηλό. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις και για πιο αδύναμες τσέπες. Το Gearbest.com μας έστειλε το Pro Gaming K002 Mechanical Keyboard, το οποίο υπόσχεται πλήρης εμπειρία ενός gaming μηχανικού πληκτρολογίου, με τιμή που δεν ξεπερνάει τα €50, ένα στοίχημα που σίγουρα δεν είναι εύκολο. 

Το πρώτο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του keyboard, είναι η ποιότητα κατασκευής του. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είναι ένα πραγματικά στιβαρό πληκτρολόγιο, με συμπαγές σώμα και μάλιστα με μεταλλικό κάλυμμα στο πάνω μέρος. Σχεδιαστικά δεν έχει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα παραδοσιακό μηχανικό keyboard. Στο κάτω μέρος υπάρχουν λάστιχα και στις τέσσερις άκρες, ενώ σαφέστατα δίνεται και επιλογή για μερική ανύψωση. Το καλώδιο, με μήκος 1.8 μέτρα, δεν είναι υφασμάτινων ινών, ωστόσο η USB απόληξη για τη σύνδεση με το PC είναι επιχρυσωμένη.

Στα δεξιά υπάρχουν τέσσερις LED λυχνίες, για την ένδειξη των βασικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας gaming, η οποία ενεργοποιείται με το συνδυασμό του Function και του Windows Key. Γενικά, το πλήκτρο FN είναι αισθητά δραστήριο εδώ, καθώς όλες οι λειτουργίες, τα mediaκά πλήκτρα, ακόμη και ο έλεγχος του φωτισμού περνάνε από αυτό. Το μοναδικό μου παράπονο αφορά στην έλλειψη των δευτερευουσών ενδείξεων πάνω στα πλήκτρα, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να μάθει να τις χρησιμοποιεί τυφλά.

 Μιας και ανέφερα το φωτισμό, νομίζω πως η περίπτωση του K002, χρήζει ιδιαίτερης μνείας. Το πληκτρολόγιο παρέχει Full RGB φωτισμό καθώς και ένα σκασμό από εφέ. Το ιδιαίτερο είναι πως τα πάντα ρυθμίζονται πάνω στο πληκτρολόγιο και όχι μέσω κάποιου software. Ακόμη και το χρώμα, αλλάζει πειράζοντας το R, το G και το B πλήκτρο που συνεπάγονται Red, Green και Blue. Αυτό σημαίνει πως για να αλλάξετε χρώμα, θα πρέπει επί παραδείγματι να αφαιρέσετε κόκκινο αν θέλετε κάτι πράσινο ή να τα αφαιρέσετε όλα, αν θέλετε λευκό φωτισμό κ.ο.κ

Η διάταξη των πλήκτρων είναι η συνηθισμένη και αν πρέπει να γκρινιάξω για κάτι είναι για την πολύ κακόγουστη γραμματοσειρά που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές. Από εκεί και πέρα, έχουμε υπερυψωμένης φύσεως πλήκτρα, που αποτελούνται από Blue Switches. Προφανώς και δεν έχουμε να κάνουμε με διακόπτες της Cherry, όμως μοιάζουν πολύ, και στην εμφάνιση και στο ύφος. Ο ήχος που παράγουν, είναι εκείνος ο εξαιρετικά clicky που έχουμε συνηθίσει από τη γερμανική εταιρία. Το keyboard καυχιέται πως αυτά τα πλήκτρα αντέχουν 60 εκατομμύρια πατήματα έκαστο, νούμερα αρκετά υψηλό για να γίνει πιστευτό, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά. Αυτό που μπορώ εγώ να σας επιβεβαιώσω, έχοντας χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιο για περισσότερο από 10 ημέρες, είναι πως πρόκειται πράγματι για εμπειρία που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από κορυφαία πληκτρολόγια γνωστών εταιριών. Η αίσθηση, η ταχύτητα και το feedback, σε games αλλά και κατά τη δακτυλογράφηση, με εντυπωσίασε παραπάνω απ’ όσο πίστευα.

Το Pro Gaming K002 Mechanical Keyboard, είναι διαθέσιμο στα ψηφιακά ράφια του Gearbest, έναντι €50 περίπου. Αν σας ενδιαφέρει η περίπτωση ενός αρκετά τίμιου μηχανικού πληκτρολογίου, με στιβαρή κατασκευή, Full RGB backlight και πολύ ικανοποιητική αίσθηση κατά τη χρήση, τότε δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.