LG 24MP88HM-S Gaming Monitor - Review

Εκπληκτική πρόταση, σε...γήινη τιμή!
01 Απριλίου 2016 10:33
LG 24MP88HM-S Gaming Monitor - Review

Η LG συνεχίζει να βομβαρδίζει την αγορά με νέα monitors. Το κακό είναι ότι είναι τόσα πολλά και διαφορετικά, που με τις κωδικές ονομασίες χάνεσαι. Το καλό από την άλλη είναι ότι δίνει επιλογές, τόσο ως προς τη χρήση των οθονών, όσο και ως προς το σχεδιασμό τους. Στα χέρια μας έφτασε το LG 24MP88HM-S monitor της LG, ένα ολοκαίνουργιο προϊόν το οποίο με εντυπωσίασε, δεδομένου ότι το κόστος κυμαίνεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Έχοντας το review unit, το unboxing παρακάμπτεται και περνάω αμέσως στο ψητό.

Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με IPS LED panel με διαγώνιο 24 ίντσες και μέγιστης ανάλυσης 1920x1080 pixels. Νούμερα θα αναφέρω αργότερα. Πριν από αυτά θέλω να μιλήσω για τον όμορφο και λιτό χαρακτήρα του σχεδιασμού του monitor. Σχεδιαστικά λοιπόν η οθόνη ακολουθεί μία πιο premium γραμμή, με λευκό glossy χρώμα στο κεντρικό σώμα της και ασημένια βάση. Η βάση έχει τη λογική του μισοφέγγαρου και δε σας κρύβω πως μου αρέσει πολύ. Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι είναι επιρρεπής στα κουνήματα, μιας και το σημείο που ενώνει η οθόνη με τη βάση είναι πλαστικής φύσης. Δεν είναι κάτι εξαιρετικά ενοχλητικό, ειδικά αν το γραφείο που θα φιλοξενηθεί είναι σταθερό.

Αυτό που λάτρεψα είναι τα εξαιρετικά μικρά bezels. Η LG, παρεμπιπτόντως, αυτό το λέει Infinity Display. Το πλαίσιο γύρω από το panel, λοιπόν, ξεχωρίζει από την πλειοψηφία των οθονών μιας και έρχεται μικρό και στις τέσσερις πλευρές. Να φανταστείτε, το logo της LG δε χωράει πάνω στην οθόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει στο δεξιό άκρο της βάσης.

Ο έλεγχος των μενού των ρυθμίσεων γίνεται με ένα joystick στο κάτω μέρος και η αλήθεια είναι ότι το προτιμώ από τα τυφλά touch control που εν τέλει εκνευρίζουν. Βέβαια, υπάρχει και ειδικό software για απευθείας ρύθμιση μέσα από το λειτουργικό. Kudos γι’ αυτήν την κίνηση. Στη συνδεσμολογία, εκτός από την υποδοχή του ρεύματος η οποία ζητάει περίπου 18W από την πρίζα, δίνονται δύο HDMI θύρες, μία θύρα D-Sub και είσοδο/ έξοδο για audio jack ακουστικά ή ηχεία. Θεωρώ έλλειψη την ύπαρξη μιας DVI θύρας, ωστόσο κάτι τέτοιο λύνεται εύκολα με έναν φθηνό αντάπτορα. Έχω κι άλλα να πω για τον ήχο, μιας και στο κάτω μέρος του monitor υπάρχουν δύο ηχεία των 5W τα οποία κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους, χωρίς όμως να συγκλονίζουν. Νομίζω πως γενικά στα monitors τα ηχεία υπάρχουν για πολύ, πολύ βασική χρήση και τίποτα παραπάνω.

Όπως προείπα, έχουμε να κάνουμε με Full HD ανάλυση, η οποία αποτελεί και το standard σήμερα. Η συχνότητα φτάνει έως και τα 75Hz, ενώ ο χρόνος απόκρισης βρίσκεται στα 5ms, αριθμός απολύτως αποδεκτός για gaming.

Αφήνω τα νούμερα στην άκρη και περνάω στην ουσία. Το monitor το λάτρεψα. Έχει πανέμορφα λευκά και πολύ ικανοποιητικά μαύρα. Υπάρχει ένα ελαφρύ bleeding στις μαύρες οθόνες, αλλά κάτι τέτοιο νομίζω πως είναι αναμενόμενο. Δεν ενοχλεί όμως. Θετικό το ότι υπάρχει μια πιο αναλυτική ρύθμιση για τα επίπεδα του μαύρου, κάτι που ειδικά στα παιχνίδια, το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο. Μου άρεσε πολύ η καθαρότητα της απεικόνισης. Χωρίς να το παρακάνει με το sharpness, καταφέρνει να διατηρεί ευκρίνεια χωρίς να πιξελιάζει που λέμε στην καθομιλουμένη. Εκπληκτική βρήκα και την απόδοση των χρωμάτων. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, ειδικά από αυτού του επιπέδου οθόνες, αλλά η συγκεκριμένη έχει πραγματικά φοβερά χρώματα, τα οποία τα κρατάει ικανοποιητικά σε σχετικά πλούσιες γωνίες θέασης. Στο gaming κομμάτι αποδίδει ομαλά, στην ανάγνωση και στις εργασίες μέσα στο λειτουργικό είναι ξεκούραστη και γενικά νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με μία από τις καλύτερες οθόνες, πάντα στην κατηγορία της.

Στα ελληνικά καταστήματα θα τη βρείτε διαθέσιμη μέσα στον Απρίλιο με τιμή που εικάζω δε θα ξεπερνάει τα €280. Προσωπικά την απόλαυσα και την προτείνω σε όσους θέλουν κάτι, αφενός γήινο σε τιμή και τεχνικά χαρακτηριστικά και αφετέρου με πολύ καλές επιδόσεις.