MSI R7 370 Gaming 4G

Η νέα σειρά καρτών γραφικών της AMD έφτασε στους Unboxholics!
24 Ιουνίου 2015 13:31
MSI R7 370 Gaming 4G

Και αφού έκατσε η σκόνη από τις ανακοινώσεις των νέων καρτών γραφικών της AMD, έφτασε σιγά-σιγά η ώρα να αρχίσουμε να τις ανακαλύπτουμε. Στο στούντιο των Unboxholics, νωρίς-νωρίς, άρχισαν να καταφθάνουν τα νέα προϊόντα της εταιρίας, με υλοποιήσεις από την MSI. Πρώτη το χορό ανοίγει η R7 370 Gaming 4G της MSI. Για να είμαι ξεκάθαρος εξ αρχής, θα πρέπει να αναφέρω πως η εν λόγω σειρά καρτών, αποτελεί rebranding της σειράς 200 της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά έχουμε να κάνουμε με αλλαγή του ονόματος των καρτών και όχι με νέα chips.

Βέβαια, για επικοινωνιακούς λόγους, η AMD άλλαξε και τα ονόματα των chips και έτσι, στην περίπτωση της R7 370 ουσιαστικά έχουμε το Pitcairn chip που βλέπουμε από την 7850, το είδαμε στην R7 270 και τώρα το συναντάμε ως Trinidad. Τα σχόλια για τη συγκεκριμένη πολιτική θα τα αφήσω σε εσάς μιας και εγώ εδώ σήμερα είμαι για να δείξω την κάρτα της MSI. Όπως και όλα τα προϊόντα της Gaming σειράς της MSI, έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μία όμορφη συσκευασία στους γνωστούς μαύρους και κόκκινους συνδυασμούς της εταιρίας.

Εντός του κουτιού, υπάρχει ένας φάκελος με μερικά διαφημιστικά φυλλάδια, ένα CD με τους software και ένας αντάπτορας από VGA σε DVI. Πιο κάτω, με ασφάλεια τοποθετημένη βρίσκω την κάρτα γραφικών μέσα στην αντιστατική της σακούλα. Η R7 370 της MSI, εμφανισιακά δε διαφέρει εξαιρετικά πολύ από τις υλοποιήσεις της εταιρίας για την 900 σειρά της Nvidia. Χρησιμοποιεί πάνω-κάτω τον ίδιο aggressive σχεδιασμό, με τις κόκκινες πινελιές από εδώ και από εκεί. Αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινήσω είναι το σύστημα ψύξης της κάρτας, το αναβαθμισμένο Twin Frozr V. Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από δύο TORX ανεμιστήρες των 9.5cm, οι οποίοι περιλαμβάνουν δύο ειδών πτερύγια, τόσο για την αποστολή περισσότερης ποσότητας αέρα προς το heat sink, όσο και τη σωστή διασκόρπιση πάνω σε αυτήν.

Το μεγάλο heat sink της MSI επικοινωνεί με τους Super Pipes -όπως χαρακτηριστικά τους ονομάζει η εταιρία- των 8mm οι οποίοι αφαιρούν αποτελεσματικά τη θερμότητα από την GPU. Η MSI λέει πως αυτό το σύστημα το δούλευε 18 μήνες και από τις δοκιμές μας, έχω την εντύπωση πως δεν ξόδεψαν άδικα 1.5 χρόνο στο σχεδιασμό, μιας και όντως το νέο σύστημα ψύξης είναι από τα πιο αθόρυβα και πιο αποτελεσματικά που έχω δει τα τελευταία χρόνια σε κάρτα αυτής της κατηγορίας. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που είδα στις δοκιμές ήταν 71 βαθμούς Κελσίου σε full load και δεν πρέπει να ξεχνάτε πως είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο.

SPECS

Για την ιστορία, εδώ υπάρχει και ένα LED λογότυπο της MSI που μπορεί να δεχθεί διάφορες αλλαγές ως προς τον τρόπο φωτισμού. Η κάρτα στις διαστάσεις της αποτελείται από 258mm στο μήκος, 132mm στο πλάτος και 37mm στο ύψος, ή αλλιώς δύο slot στην motherboard. Το βάρος της βρίσκεται στα 632 γραμμάρια. Τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω ενός μόνο 6-pin καλωδίου, με τις ενεργειακές της ανάγκες από το τροφοδοτικό να μην ξεπερνούν τα 110W, νούμερο ιδιαίτερα ικανοποιητικό θα έλεγα. Στα της συνδεσμολογίας, έχουμε θύρες DVI-I, DVI-D, μία HDMI και μία DisplayPort. Υποστηρίζονται μέχρι τρεις οθόνες, η επικοινωνία με τη motherboard γίνεται μέσω PCI Express 3.0 διαύλου, ενώ, αναμενόμενα υπάρχει και υποστήριξη για Crossfire διάταξη.

Στον εσωτερικό της κόσμο, η R7 370 Gaming 4G της MSI τρέχει όπως προείπα με το γνωστό chip των 28nm και των 2.8 δισεκατομμυρίων transistors. Έχουμε 4GB GDDR5 μνήμης, χρονισμένη στα 5600MHz (5700MHz με το overclock), με memory bus τα 256-bit και bandwidth 179.2GB/s. Το ρολόι του πυρήνα χρονίζεται στα 1070MHz με το boost, ενώ χωρίς αυτό βρίσκεται στα 1020MHz, την ώρα που το ρολόι της μνήμης φτάνει έως και τα 1450MHz με data rate 5.6Gbps.

Στα υπόλοιπα νούμερα έχουμε 32ROPs, 64 texture units, 1024 stream processors, καθώς και 29.6GP/s στο pixel fillrate. Στα των APIs τώρα, η κάρτα υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DirectX 12, OpenGL 4.5, Mantle και άλλα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσω και τα όμορφα software καλούδια της MSI όπως το Gaming App, το Predator κλπ. Δυστυχώς, η R7 370 δεν υποστηρίζει το Free Sync, πράγμα που θα αναλύσω στις επόμενες κάρτες που θα έρθουν στο στούντιο, αλλά τουλάχιστον έρχεται με υποστήριξη του Frame Rate Target Control, ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για την απόδοση των παιχνιδιών.

Στις δοκιμές μου τώρα, είδα ακριβώς αυτό που περίμενα, μιας και υπήρξα κάτοχος της 7850. Η R7 370 μπορεί να παρέχει τα βασικά όσον αφορά την απόδοση στα παιχνίδια. Οριακά, και με λίγο overclocking μπορεί άνετα να φτάσει τα 30fps σε 1080p, στα περισσότερα παιχνίδια εκεί έξω. Ωστόσο είναι μία κάρτα που στα τελευταία απαιτητικά παιχνίδια, όπως το GTA V ή το The Witcher 3 σε high settings θα ζοριστεί πολύ για να αγγίξει τα 30 fps, πράγμα που σημαίνει ότι το medium θα είναι το επίπεδο γραφικών που θα πρέπει να περιμένετε.

VIDEO REVIEW

 

Η MSI R7 370 Gaming 4G θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην ελληνική αγορά σε τιμή που θα βρίσκεται κοντά στα €200. Πρόκειται για μία εξαιρετική υλοποίηση από την MSI που υπόσχεται καλή και ήσυχη ψύξη μέσω ενός πραγματικά πολύ καλοφτιαγμένου συστήματος, αρκετή ευελιξία στο overclocking και με εφαρμογές της ίδιας που σίγουρα βελτιώνουν την εμπειρία. Δε βλέπω την ώρα να πιάσω στα χέρια μου τις υπόλοιπες υλοποιήσεις της MSI για τα μεγαλύτερα αδέρφια της 370, καθώς και για τις πραγματικά νέες Fury κάρτες της AMD. Εννοείται πως θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλη την νέα γκάμα της AMD εδώ, στους Unboxholics.

Tags: