CM Storm Series PC cases

Τα Enforcer, Trooper και Stryker αποκαλύπτονται
21 Δεκεμβρίου 2014 14:19
CM Storm Series PC cases

Έχοντας ακόμη μέλλον στις παρουσιάσεις κουτιών της CoolerMaster, σήμερα ήρθε η ώρα να σας δείξω μία από τις γνωστότερες, ιδίως στους gamers, σειρές PC case της εταιρίας.Στα γραφεία των Unboxholics έφτασε η σειρά CM Storm της Cooler Master και συγκεκριμένα το Trooper, το Stryker και το Enforcer PC case. Η συγκεκριμένη σειρά κουτιών χαρακτηρίζεται κυρίως για το πιο ζεστό και σαφέστατα πιο extreme ύφος της, με φωτισμούς, καμπύλες, εγκοπές κλπ, ιδανικά στοιχεία για gaming PCs. Θα ξεκινήσω με τον βενιαμίν της παρέας, το Enforcer. Πρόκειται για ένα mid tower case που υποστηρίζει micro ATX και ATX μητρικές. Καταλαμβάνει  52.3cm στο μήκος, 22.9cm πλάτος και 48.4cm ύψος και ζυγίζει περίπου 9 κιλά. Αποτελείται κυρίως από πλαστικό, σχετικά καλής ποιότητας και η αλήθεια είναι ότι σχεδιαστικά εμένα προσωπικά δε με ξετρελαίνει. Στο μπροστά μέρος υπάρχει μία πόρτα που ασφαλίζει με μαγνήτη και η οποία δίνει πρόσβαση σε 4 θέσεις των 5.25 ιντσών, η μία εκ των οποίων μπορεί να φιλοξενήσει και δίσκους των 3.5 ιντσών και λίγο πιο κάτω πλέγμα εξαερισμού, που πίσω της κρύβει ένα κόκκινα φωτιζόμενο ανεμιστήρα διαμέτρου 20cm των 1000 RPM.

Όσον αφορά το I/O panel, έχουμε δύο USB 3.0 και δύο USB 2.0 θύρες, έξοδο και είσοδο για τα ακουστικά και το μικρόφωνο αντίστοιχα το power button και το reset που κρύβεται πίσω από την πόρτα. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένα τεράστιο κενό το οποίο δύναται να φιλοξενήσει, είτε έναν 20cm ανεμιστήρα, είτε δύο ανεμιστήρες  των 12cm, καθώς και radiators αντίστοιχων διαστάσεων. Στο πλάι έχουμε plexiglass για να βλέπουμε το εσωτερικό υπολογιστή, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε τρία grommets για την υδρόψυξη ή τα καλώδια, έναν exhaust ανεμιστήρα των 12cm 1200RPM και 7 + 1 PCI slots. Στο εσωτερικό τώρα, το Enforcer χαρίζει θέσεις για έξι σκληρούς δίσκους των 3.5 ιντσών και δύο δίσκους των 2.5 ιντσών. Υποστηρίζονται κάρτες γραφικών μέχρι και 27cm και 39cm, με και χωρίς τη συρταριέρα των δίσκων αντίστοιχα, ενώ χωράνε συστήματα ψύξης επεξεργαστών με ύψος έως και 17.5cm. Γενικότερα, αν και μικρό οπτικά, υπάρχουν χώροι και σχετική άνεση εδώ μέσα. Συνολικά είναι μία περίπτωση που θα καλύψει και με το παραπάνω τα μέσα gaming συστήματα.

Περνάω στα επόμενα δύο κουτιά τώρα. Καταρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως το Stryker και το Trooper εκτός από το χρώμα και την υφή του εξωτερικού υλικού, δε διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους, οπότε περιγράφοντας το ένα, ουσιαστικά ξέρετε τις συμβαίνει και στο άλλο. Απλά, αν και πολύ πιο εντυπωσιακό, ελέω τον αντιθέσεων το Stryker, λάτρεψα πραγματικά τη βελούδινη υφή που καλύπτει το Trooper. Για την ιστορία το πρώτο έχει glossy αισθητική. Και τα δύο κουτιά αποτελούνται από εξαιρετικής ποιότητας πλαστικά και μεταλλικά μέρη, είναι στιβαρά και χαρακτηρίζονται από πολλές όμορφες λεπτομέρειες. Σχεδιαστικά μου αρέσουν πολύ, διότι αφενός έχουν  το aggressive ύφος για gaming PCs, αφετέρου δεν το παρακάνουν.

Από εκεί και πέρα, επέλεξα να σας ξεναγήσω στο λευκό, μιας και όπως και να το κάνουμε είναι πιο ιδιαίτερο οπτικά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα Full Tower PC case που χωράει micro-ATX, ATX και XL-ATX μητρικές. Έχουμε 57.8cm στο μήκος, 25cm στο πλάτος και 60.5cm στο ύψος, με το βάρος τους σχεδόν να αγγίζει τα 14 κιλά. Βέβαια, η εξαιρετικής κατασκευής χειρολαβή στο πάνω μέρος βοηθάει πολύ στην πιο άνετη μετακίνηση. Ας ξεκινήσω από το μπροστά και πάνω μέρος. Στο I/O panel έχουμε δύο USB 3.0 και δύο USB 2.0 θύρες, έξοδο και είσοδο για τον ήχο και το μικρόφωνο, ένα τεράστιο power button, πλήκτρα για την αυξομείωση περιστροφών των ανεμιστήρων, το reset button και, φυσικά, led ενδείξεων. Λίγο πιο κάτω συναντάω το X-Dock το οποίο επιτρέπει την άμεση εγκατάσταση δίσκων 2.5 ιντσών όπως είναι οι SSD.

Ολόκληρο το μπροστά μέρος καταλαμβάνεται από τις 9 θέσεις για 5.25 ιντσών συσκευές, από κομμάτια που αποτελούνται από ψιλό πλέγμα σε ρόλο φίλτρου. Στο κάτω μέρος και πίσω από την μεταλλικής υπόστασης λογότυπο των CM Storm σειράς, κρύβεται ένα συρτάρι στο οποίο οι σχεδιαστές τοποθέτησαν όλα τα απαραίτητα καλούδια. Ωραία ιδέα αν το σκεφτείτε γιατί έτσι οτιδήποτε αφορά το κουτί από ανταλλακτικά, βίδες κλπ, βρίσκεται ασφαλές μέσα στο κουτί. Να μη ξεχάσω να αναφέρω πως τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος του κουτιού και μάλιστα μπροστά και πίσω στο τροφοδοτικό υπάρχουν συρταρωτά φίλτρα τα οποία αφαιρούνται για να καθαριστούν.

Στο αριστερό μέρος υπάρχει plexiglass, καθώς και πλέγμα αερισμού, ενώ εκτιμώ το γεγονός ότι στο δεξιό μέρος του κουτιού, εκεί δηλαδή που ζουν τα περισσότερα καλώδια, τουλάχιστον στα συμαζεμένα  συστήματα, υπάρχει εξόγκωμα για το όσο το δυνατόν λιγότερο στρίμωγμα. Πίσω τώρα, δεν κρύβονται εκπλήξεις. Και εδώ έχουμε τρία διαφόρων μεγεθών λαστιχένια grommets, ένας 14cm ανεμιστήρας, 9+1 slots και, φυσικά, η θέση για το τροφοδοτικό. Στο εσωτερικό τώρα. Καταρχάς, το highlight των δύο κουτιών είναι το γεγονός ότι δίνουν ευελιξία στον τρόπο που θα τοποθετήσει ο χρήστης τα κλουβιά των δίσκων, κάτι που καθορίζει και τη θέση των δύο 12cm ανεμιστήρων. Η διαδικασία είναι απλή και πραγματικά δίνει το όλο concept δίνει ενδιαφέρουσες επιλογές. Παρεμπιπτόντως εδώ μέσα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι οκτώ σκληροί δίσκοι των 3.5 ιντσών, καθώς και οκτώ δίσκοι των 2.5 ιντσών, και αυτό αν συνδυαστούν μεταξύ τους οι θέσεις.

Στους υπόλοιπους χώρους τώρα, τα Stryker και Trooper δεν απογοητεύουν. Έρχονται με εγκατεστημένο έναν γιγάντιο 20cm ανεμιστήρα 1200RPM, ενώ υποστηρίζουν έως και 24 εκατοστών radiators στο πάνω μέρος, 14cm στο πίσω και 12cm στο κάτω. Εδώ χωράνε κάρτες γραφικών έως και 32cm και συστήματα ψύξης επεξεργαστών έως και 18.6cm. Υπάρχουν grommets για τη διαφυγή των καλωδίων σε όλο το ύψος του δεξιού panel, ενώ δίνονται εσοχές και τρύπες για πιο ιδιαίτερα setups. Γενικότερα, τα Stryker και Trooper είναι δύο υπέροχα PC cases και δύο προτάσεις που γι’ αυτούς που θέλουν ποιοτικό, ασφαλές και πολλές επιλογές σπίτι για το hardware τους, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

To CM Storm Enforcer κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα στην τιμή των €95, ενώ τα Stryker και Trooper κοστίζουν περίπου €180 έκαστο.

Tags: