LG TONE Free FN7 - Τα ακουστικά που εξοντώνουν ιούς και μικρόβια!

Η νέα ιδιαίτερη πρόταση της LG
21 Απριλίου 2021 14:44
LG TONE Free FN7 - Τα ακουστικά που εξοντώνουν ιούς και μικρόβια!

Τα LG TONE Free FN7 είναι τα νέα true wireless ακουστικά της LG, ο διάδοχος του FN6 και φέρνουν ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις. Τα χρησιμοποιώ διαρκώς καθημερινά τις τελευταίες μέρες και μπορώ να πω πως με εξέπληξαν ευχάριστα. Ξεκινώντας με το design, τα θεωρώ αρκετά κομψά, εξέχουν αρκετά από το αυτί για να μην ακουμπάει το στέλεχος το λοβό του αυτιού ή τα γένια, ενώ η glossy επιφάνειά τους, τους προσδίδει μία ποιοτική εμφάνιση. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα FN6, ενώ αυτή τη φορά ξεχωρίζει το touch control για εύκολο εντοπισμό. Η εφαρμογή τους στο αυτί είναι καλή και με έπιασα να ρυθμίζω τη θέση τους ελάχιστες φορές μέσα στη μέρα. Προσφέρουν συνολικά τρία διαφορετικά tips σιλικόνης, ενώ όσοι γυμνάζονται θα χαρούν να μάθουν πως προσφέρει και IPX4 πιστοποίηση που σημαίνει πως αντέχουν τον ιδρώτα ή τη βροχή.

Διαθέτουν τρία μικρόφωνα, ένα πάνω από το στέλεχος για να καταγράφει τον ήχο του περιβάλλοντος, ένα στην εσωτερική πλευρά για το active noise cancellation του πράγματος και ένα στη βάση του στελέχους το οποίο “κοιτάει” προς το στόμα σας και από εκεί καταγράφεται ο ήχος όταν μιλάτε κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Όσον αφορά την ποιότητα που σας ακούει ο συνομιλητής, σε ένα κλειστό και σιωπηλό περιβάλλον είναι άψογο, αξιοπρεπές και σε συνθήκες μιας καφετέριας ή με την τηλεόραση να παίζει στο background, σε συνθήκες ανέμου όμως δυσκολεύεται, όπως και τα περισσότερα της κατηγορίας.

Στον τομέα του ήχου, το 6mm ηχείο προσφέρει ικανοποιητικό ήχο με υψηλά επίπεδα έντασης, αυτό που με ξάφνιασε όμως ήταν το επίπεδο μπάσου το οποίο ήταν αρκετά υψηλό. Στις υψηλότερες συχνότητες δε βρήκα το ίδιο υψηλά επίπεδα καθαρότητας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να απογοητεύουν. Είτε βλέπετε κάποιο video στο YouTube είτε παίζετε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στη μετάδοση του ήχου, ενώ έμεινα ευχαριστημένος και από τη σύνδεση μέσω Bluetooth 5.0, αφού διατηρείται ακόμα κι όταν το κινητό βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο. Στη ρύθμιση του ήχου προσφέρεται ειδικό EQ από την Meridian, ενώ υπάρχει και η επιλογή να το ρυθμίσεις μόνος σου. Καμία προσπάθεια μου όμως δεν κατέληξε να ακούγεται καλύτερα από τα έτοιμα presets που είχε ήδη η εφαρμογή.

Στον τομέα του ANC η LG έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το έχω διαρκώς ενεργοποιημένο και με το noise cancelling mode στο high ο περιβάλλοντας ήχος απομονώνεται επαρκώς σε όλες τις συχνότητες, είτε πρόκειται για το θόρυβο του ψυγείου στις χαμηλές συχνότητες, είτε για τις υψηλότερες στο δρόμο. Η εναλλαγή σε ANC και ambient sound γίνεται με παρατεταμένο πάτημα του touch πλήκτρου, καθώς και μέσα από την εφαρμογή.

Μιλώντας για την εφαρμογή, η Tone Free για Android και iOS σας δείχνει το επίπεδο μπαταρίας των ακουστικών και της θήκης, σας ενημερώνει για τα touch controls και πέρα από αυτά προσφέρει μία πληθώρα επιλογών. Καταρχάς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ανάγνωση μηνυμάτων και notifications στα αυτιά σας, κάτι που δε συνιστώ μιας και η ανάγνωση γίνεται στα Αγγλικά και το πρόγραμμα διαβάζει κάθε γράμμα ξεχωριστά στα Ελληνικά. Από εκεί και πέρα έχετε τρεις επιλογές ήχου, Ambient Sound για να ακούτε ό,τι συμβαίνει γύρω σας, Noise Cancelling για μπλοκάρισμα όλων των ήχων και Off για να λειτουργούν τα ακουστικά χωρίς κάποιο mode. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τι θα κάνει το touch control με μονό, διπλό ή τριπλό άγγιγμά σας. Υπάρχει επίσης το equalizer που ανέφερα παραπάνω, το κλείδωμα του touchpad για αποφυγή αγγιγμάτων καταλάθος και λειτουργία εύρεσης των ακουστικών παράγοντας έναν διαπεραστικό ήχο για να τα βρείτε.

Περνάμε λοιπόν στη θήκη η οποία διαφέρει από όλες τις άλλες, καθώς διαθέτει τη δυνατότητα απολύμανσης των ακουστικών. Ναι, καλά διαβάσατε. Όταν τοποθετήσετε τα ακουστικά στη θήκη και τα συνδέσετε στο ρεύμα, ενεργοποιείται η UVnano τεχνολογία της LG. Πρακτικά πρόκειται για ένα υπεριώδες φως το οποίο λούζει τα tips των ακουστικών, εξουδετερώνοντας το 99.9% των βακτηριδίων μέσα σε 10 λεπτά. Υπάρχει μάλιστα ένα μπλε λαμπάκι εξωτερικά της θήκης το οποίο σας ενημερώνει πως η απολύμανση βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τα δέκα λεπτά απενεργοποιείται μόνη της. Ιδανική περίπτωση για αυτούς που μοιράζονται τα ακουστικά τους με τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Στη φόρτιση τώρα, τα ακουστικά αντέχουν για 7 ώρες αναπαραγωγής. Σε μένα που είχα διαρκώς το ANC ενεργοποιημένο κρατούσαν 6 ώρες. Η θήκη τριπλασιάζει τη διάρκεια αναπαραγωγής τους, ενώ φορτίζει πλήρως με USB-C σε δύο ώρες. Πέντε λεπτά φόρτισης προσφέρουν μία ώρα αναπαραγωγής. Υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση.

Συνολικά τώρα, με ικανοποίησαν πλήρως στις κλήσεις μου, στην αναπαραγωγή μουσικής και στην κατανάλωση πολυμέσων γενικότερα. Ήταν άνετα, εύκολα στη χρήση και η μπαταρία υπεραρκετή. Κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα με την τιμή τους να είναι στα €180.

Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε το review και στο νέο βίντεο του InFeRnoBraVeHeart καναλιού, όπου μαζί με τον Σάκη Καρπά ρίχνουμε μια ματιά στα νέα in-ear ακουστικά της LG

Enjoy!