Plantronics RIG Gaming Headset & Mixer

Από κάποιον που ξέρει και από ήχο και από επικοινωνία
15 Ιουνίου 2014 21:54
Plantronics RIG Gaming Headset & Mixer

Το ταξίδι μας στον ήχο συνεχίζεται και σε αυτήν τη στάση θα συναντήσουμε ένα προϊόν μιας εταιρίας που γνωρίζει τον ήχο και την επικοινωνία πολύ καλά. Στα γραφεία των Unboxholics έφτασε το Plantronics RIG Gaming Headset, το οποίο έρχεται και με έναν Mixer που αναλαμβάνει όλη την επικοινωνία. Η Plantronics είναι πασίγνωστη και από τους πρωτοπόρους όσον αφορά στα Bluetooth Headsets, έχει εισβάλει σε όλους τους οργανισμούς και τις εταιρίες που ασχολούνται με την επικοινωνία, αλλά τελευταία έχει κάνει τα πρώτα της πετυχημένα βήματα στο gaming. Ένα από αυτά τα βήματα, λοιπόν, έγιναν με το RIG.

Αρχικά, δηλώνουμε ενθουσιασμένοι από το σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής. Από τα πλαστικά μέρη, μέχρι και τα σημεία που έχει τοποθετηθεί ύφασμα, τα ακουστικά φανερώνουν ότι προέρχονται από αριστοκρατική οικογένεια. Το headband καλύπτεται από ένα αντιιδρωτικό υλικό, ενώ αν και το περιμέναμε δεν υπάρχει μαξιλάρι στο μέρος που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι. Αρχικά, παραξενευτήκαμε, μιας και πιστεύαμε πως θα μας ενοχλεί, αλλά το βάρος είναι χαμηλό και γενικά η χρήση τους είναι εξαιρετικά άνετη και ξεκούραστη. Το ίδιο ή παρόμοιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στα μαξιλάρια των δύο ηχείων τα οποία είναι πλούσια σε επένδυση, χωρίς όμως να το παρακάνουν. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι απομονώνουν καλά τον περιβάλλοντα ήχο.

H PLANTRONICS ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΤΑ BLUETOOTH HEADSETS

Η προσαρμογή στα διάφορα μεγέθη κεφαλής πραγματοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά πρέπει να δώσουμε τα εύσημά μας στους σχεδιαστές για τα...funky σύμβολα που χρησιμοποίησαν. Απίθανο touch, πραγματικά! Επιπροσθέτως, τα ηχεία έχουν μπόλικη ελευθερία κινήσεων, τόσο προς το "πάνω-κάτω", όσο και προς το "μέσα-έξω" της υπόθεσης. Πριν περάσουμε σε λεπτομέρειες ως προς τη χρήση τους, πρέπει να πούμε πως τα RIG υποστηρίζονται σχεδόν από τα πάντα: PS4, PS3, PS Vita, Xbox 360, PC, tablets, smartphones και γενικά οτιδήποτε ενσωματώνει Audio Jack, RCA ή/και Optical θύρα.

Αυτό που ακούσαμε, όχι απλά μας διέψευσε, αλλά μας ενθουσίασε παράλληλα. Η ήχος που παράγουν τα RIG είναι εκπληκτικός, με δυνατά, καθαρά μπάσα και κρυστάλλινες μεσαίες και υψηλές συχνότητες.

Πάμε να ρίξουμε και μια ματιά στον Mixer (μίκτη) των RIG. Με απλά και κατανοητά λόγια ο μίκτης μπορεί να μεταφέρει στα RIG ήχο από δύο συσκευές αναπαραγωγής, να "μιξάρει" τον ήχο, ενώ μπορεί και διαχωρίζει και τη λειτουργία μικροφώνου μεταξύ των δύο συσκευών. Ως εταιρία που ρίχνει βάρος στην επικοινωνία, η Plantronics προωθεί τη χρήση του μίκτη με το smartphone και τις κλήσεις που δέχεστε ή πραγματοποιείτε με αυτό, αλλά γενικά ο μίκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιεσδήποτε συσκευές. Παρόλο που στο σύνολό του δεν καταλαμβάνει χώρο, ο μίκτης έχει αρκετό βάρος ώστε να μην κινείται εύκολα όταν τον χρησιμοποιούμαι. Στην εξωτερική πλευρά υπάρχει το master volume control, ενώ στο  κέντρο υπάρχει ένας διακόπτης που διαχωρίζει τη χρήση του μικροφώνου. Λιγάκι πιο έξω βρίσκουμε τους δύο sliders που καθορίζουν την ένταση του ήχου των δύο συνδεδεμένων συσκευών, καθώς και τα πλήκτρα τερματισμού της κλήσης, της σίγασης του μικροφώνου και των τριών ειδών equalizer για το μπάσο. Επίσης, στο μπροστά μέρος υπάρχουν οι υποδοχές για τα Audio Jack των 3.5 και 2.5 χιλιοστών, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται η θύρα για την οπτική ίνα.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ RIG ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο λιανά, πρέπει να επισημάνουμε πως ο μίκτης δεν είναι απαραίτητος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα RIG όπως χρησιμοποιούνται τα απλά ακουστικά και μάλιστα, είτε με το boom μικρόφωνο για τα παιχνίδια, είτε με το inline μικρόφωνο. Η ενσωμάτωση των δύο μικροφώνων είναι εξαιρετικά απλή. Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το μίκτη. Η διαδικασία είναι απλή: Ο μίκτης τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω καλωδίου USB. Το συνδέετε στη βασική συσκευή αναπαραγωγής (π.χ. PS4). Έπειτα συνδέετε το δεύτερο audio jack καλώδιο που έρχεται από το πίσω μέρος του μίκτη στη δεύτερη συσκευή αναπαραγωγής (π.χ. smartphone).

Τα RIG υποστηρίζονται σχεδόν από τα πάντα: PS4, PS3, PS Vita, Xbox 360, PC, tablets, smartphones και γενικά οτιδήποτε ενσωματώνει Audio Jack, RCA ή/και Optical θύρα.

Τέλος, συνδέετε στο μπροστά μέρος του μίκτη τα ακουστικά. Αυτό ήταν! Πλέον μπορείτε να ακούστε μουσική από το smartphone, ταυτόχρονα να ακούτε το παιχνίδι ή τους φίλους σας από το PS4, ενώ αν προκύψει κάποια κλήση, χαμηλώνετε τον ήχο του παιχνιδιού από τον αριστερό slider, γυρίζετε το διακόπτη του μικροφώνου προς το τηλέφωνο και μιλάτε με αυτόν που βρίσκεται στο άλλο μέρος της γραμμής, χωρίς φυσικά να σας ακούν οι φίλοι σας στο PS4. Δε ξέρουμε το κατά πόσο χρειαζόμαστε αυτήν τη λειτουργία για τις κλήσεις μας, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ακούμε μουσική από το κινητό τηλέφωνο, την ώρα που παίζουμε κάποιο videogame (Προσοχή! Videogame χωρίς ιδιαίτερο story). Τα ηχεία των RIG στο εσωτερικό τους κρύβουν δύο μαγνήτες νεοδυμίου 40 χιλιοστών, οι οποίοι έχουν απόκριση συχνότητας από 20Hz έως 20kHz. Το μικρόφωνο, από την πλευρά του, έχει απόκριση συχνότητας από 100Hz έως 10kHZ. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να αναφέρουμε πως το μικρόφωνο, τόσο στις gaming συνομιλίες μας, όσο και στις κλήσεις, απέδιδε αξιοπρεπέστατα.

"Ωραία όλα αυτά, αλλά αξίζουν ως ακουστικά;" θα αναρωτηθεί, εύλογα, κάποιος. Και εδώ είναι που η Plantronics μας εξέπληξε. Πιστεύαμε ότι δίνοντας βάρος στα της επικοινωνίας, θα γινόντουσαν εκπτώσεις στην ποιότητα του ήχου. Κι όμως, αυτό που ακούσαμε, όχι απλά μας διέψευσε, αλλά μας ενθουσίασε παράλληλα. Η ήχος που παράγουν τα RIG είναι εκπληκτικός, με δυνατά, καθαρά μπάσα και κρυστάλλινες μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Έχουν αυτό που ο υπογράφων αποκαλεί γλυκό και ξεκούραστο ήχο και σε συνάρτηση με το πόσο βολικά τα βρήκαμε, μπορούμε με ευκολία να πούμε η εμπειρία μας με τα RIG μόνο ως πολύ καλή μπορεί να χαρακτηριστεί. Το μοναδικό που μας...ζορίζει λιγάκι είναι τα πολλά καλώδια όταν χρησιμοποιούμε το μίκτη, αλλά νομίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο.

Το Plantronics RIG Gaming Headset, έρχεται, μαζί με τον μίκτη στην τιμή των €139, αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο το προϊόν θα πωλείται στα ελληνικά καταστήματα -ως προσφορά- στην τιμή των €119. Εσάς πως σας φαίνονται τα ακουστικά της Plantronics; Καταθέστε την άποψή σας στα σχόλια.

Tags: