Razer Adaro Wireless Bluetooth Headphones

Η...ασύρματη πλευρά της Adaro σειράς
13 Ιουνίου 2014 09:44
Razer Adaro Wireless Bluetooth Headphones

Εκεί που πιστεύουμε πως πρέπει να εστιάσουν οι εταιρίες που κατασκευάζουν κοινής χρήσης ακουστικά είναι στο να καταφέρουν να μεταφέρουν τον ήχο ασύρματα χωρίς απώλειες. Η Razer, με τη σειρά Adaro τα πήγε πολύ καλά στα προϊόντα με καλώδιο, αλλά τα πηγαίνει το ίδιο καλά στην ασύρματη σύνδεση; Στα χέρια μας έχουμε τα Adaro Wireless Bluetooth Headphones, ένα ζευγάρι ακουστικών που πρακτικά αποτελούν την ασύρματη έκδοση των Adaro Stereo που σας δείξαμε πριν μερικές εβδομάδες. Για την ιστορία, τα Adaro Wireless που βλέπετε στην οθόνη σας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια ενός τυχερού φίλου των Unboxholics που τα κέρδισε στο πιο πρόσφατο διαγωνισμό.

Η κατασκευή τους είναι καλή και στιβαρή, ωστόσο έχουν την απαραίτητη ευελιξία για τις στιγμές που χρειάζεται. Το headband είναι λεπτό, έχει ένα ανάγλυφο λογότυπο της Razer στο πάνω μέρος, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από δερματίνη. Όσον αφορά τη προσαρμογή τους στα διάφορα μεγέθη κεφαλής, σε αντίθεση με τα περισσότερα ακουστικά, τα ηχεία είναι αυτά που ανεβοκατεβαίνουν πάνω στις μεταλλικές βέργες. Τα ηχεία τώρα από την έξω πλευρά αποτελούνται από πλαστικό, πλην του κέντρου όπου δεσπόζει ένα σκαλιστό μεταλλικό λογότυπο, συνοδευόμενο από diamond cut άκρες.

Τα ακουστικά φορτίζουν μέσω USB μέσα σε περίπου 2 ώρες ενώ, ελέω του Βluetooth v4.0 προτύπου με τεχνολογία aptX, τα Adaro Wireless αντέχουν αρκετά πάνω από 15 ώρες συνεχόμενης χρήσης

Από τη μέσα πλευρά υπάρχει σχετικά πλούσια και μαλακή επένδυση στα μαξιλάρια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει καλή απομόνωση του περιβάλλοντα ήχου, αλλά ταυτόχρονα δεν πιέζουν το κεφάλι. Γενικότερα, λόγω του μικρού βάρους τους -ζυγίζουν μόλις 197 γραμμάρια- αλλά και του λεπτού σχεδιασμού τους, τα Adaro Wireless είναι πραγματικά πολύ ξεκούραστα και άνετα κατά τη χρήση. Στο αριστερό ηχείο υπάρχει ο διακόπτης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, λειτουργίες που συνοδεύονται και από ηχητική ένδειξη, το LED που μας ενημερώνει για την κατάσταση της μπαταρίας και της ασύρματης σύνδεσης, η micro-USB θύρα της φόρτισης και η ροδέλα για το track ή volume control.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΝΕΟΔΥΜΙΟΥ 40MM ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ 20-20ΚΗΖ

Μιας και μιλάμε για φόρτιση και μπαταρία, τα ακουστικά φορτίζουν μέσω USB μέσα σε περίπου 2 ώρες ενώ, ελέω του Βluetooth v4.0  προτύπου με τεχνολογία aptX, τα Adaro Wireless αντέχουν αρκετά πάνω από 15 ώρες συνεχόμενης χρήσης ή 300 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Τα Adaro Wireless, εφόσον κάνουν χρήση του Bluetooth προτύπου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει bluetooth ακουστικά. Κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, κονσόλες κλπ. Η σύνδεση είναι εξαιρετικά απλή. Ενεργοποιείτε τα ακουστικά, ψάχνετε για διαθέσιμη συσκευή μέσω της συσκευής αναπαραγωγής και απλά κάνετε pair της δύο συσκευές. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως ακούγαμε πεντακάθαρα μουσική ακόμη και 10 μέτρα μακριά από τη συσκευή αναπαραγωγής. Μετά τα 10 μέτρα ο ήχος αλλοιώνεται και περίπου στα 15 μέτρα χάνεται εντελώς η σύνδεση. Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως η σειρά Adaro απευθύνεται στην ακρόαση και όχι στην επικοινωνία, οπότε έχετε υπόψη σας ότι δεν υπάρχει μικρόφωνο.

Τα Adaro Wireless ενσωματώνουν δύο μαγνήτες νεοδυμίου των 40 χιλιοστών, με απόκριση συχνότητας από 20 έως 20.000Hz και αντίσταση 32Ω. Από πλευράς ποιότητας ήχου, πρέπει να πούμε πως τα βρήκαμε καλά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν παράγουν συγκλονιστικά υψηλές εντάσεις, αλλά τουλάχιστον ο ήχος είναι καθαρός και χωρίς θόρυβο, γιατί κακά τα ψέματα, πολλά ασύρματα ακουστικά πάσχουν από αυτήν την ασθένεια. Αυτό που νομίζω είναι το selling point των ακουστικών είναι η άνεση κατά τη χρήση. Πραγματικά σε αυτό τα λατρέψαμε!

Τα Razer Adaro Wireless Bluetooth Headphones κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας στα €139.

Tags: