Ώρα να μιλήσουμε για το Steam Deck | VIDEO REVIEW

Η κονσόλα που υπόσχεται να φέρει το PC gaming στις παλάμες σας...
11 Αυγούστου 2022 11:20
Ώρα να μιλήσουμε για το Steam Deck | VIDEO REVIEW

Η Valve έχει αποδειχθεί αρκετά «ανήσυχη» εταιρία, μιας και μετά τις όμορφες μέρες στο development παιχνιδιών και την επανάσταση του Steam, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και για το hardware. Η εταιρία του Gabe Newell, στο παρελθόν έχει κάνει κινήσεις με κυκλοφορίες συσκευών που, όμως, τις περισσότερες φορές δεν βρήκαν αντίκρισμα στο αγοραστικό κοινό και τις απέσυρε από την ενεργό δράση.

Αυτήν την εποχή, η Valve ζει τις μέρες του Steam Deck, μιας φορητής παιχνιδομηχανής στα πρότυπα του Nintendo Switch, η οποία υπόσχεται τη μεταφορά του Steam Library και γενικά του PC gaming, στις παλάμες των χεριών σας. Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο, δύσκολο και ελέω της φύσης του handheld gaming, έχει και πρέπει να έχει συμβιβασμούς, μιας και η εταιρία φέρνει το Deck, σε μία βιβλιοθήκη της οποίας πολλά παιχνίδια προϋποθέτουν την ύπαρξη του “mouse & keyboard” συνδυασμού. Σε γενικές γραμμές, η κονσόλα κάνει αυτό που αρχικά οραματίστηκαν οι δημιουργοί της και σίγουρα μπορεί να προσφέρει όμορφες «φορητές» συγκινήσεις, ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο θα περίμενε κανείς.

Οι Unboxholics έχουν στα χέρια τους, λιγάκι αργοπορημένα η αλήθεια είναι, ένα Steam Deck και στο βίντεο που ακολουθεί σάς το παρουσιάζουν σε ένα αναλυτικό video review.

Το Steam Deck κυκλοφορεί αποκλειστικά στο store της Valve, με τιμή που ξεκινάει από τα €419 για την έκδοση των 64GB και φτάνει τα €679 για την έκδοση των 512GB. Το πρώτο κύμα των παραγγελιών έχει ήδη σερβιριστεί στους αγοραστές του, ενώ το δεύτερο κύμα θα ξεκινήσει να διατίθεται το φθινόπωρο.