Google Nexus 7 (2013)

Το καλύτερο 7ιντσο tablet της αγοράς, έφτασε στους Unboxholics

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics, θα ρίξουμε μια ματιά στο Google Nexus 7 FHD 2013 Edition, το νεότερο μέλος της Nexus οικογένειας, κατασκευασμένο από την Asus, για λογαριασμό της Google. Στα χέρια μας για δοκιμή είχαμε τη Wi-Fi έκδοση των 16GB, ωστόσο στο εμπόριο υπάρχει και έκδοση των 32GB, καθώς και αντίστοιχες εκδόσεις οι οποίες δέχονται κάρτα SIM για χρήση mobile internet. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο νέο Nexus 7 είναι το πολύ διαφορετικό πίσω μέρος. Η δερμάτινη υφή του προκατόχου του, έχει δώσει της θέση της σε μία πιο βελούδινη επιφάνεια, η οποία συνεισφέρει στο σταθερότερο κράτημα. Ο γενικότερος σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει ριζικά, πέρα από το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι άκρες είναι λεπτότερες και κομψότερες. Επιπροσθέτως, το πίσω μέρος της συσκευής φιλοξενεί και την ολόφρεσκια προσθήκη της κάμερας των 5MP, με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 1080p στα 30fps. Η οθόνη, η οποία προστατεύεται από Gorrilla Glass, έχει διαγώνιο 7 ιντσών. Το ύψος του νέου Nexus 7 φτάνει τα 200mm, το πλάτος τα 114mm και το πάχος τα 8.7mm. Το βάρος του tablet, για τη Wi-Fi έκδοση βρίσκεται στα 290g, ενώ η LTE έκδοση ζυγίζει 9g παραπάνω. Εντυπωσιακή είναι η βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών, σε σχέση με το προηγούμενο Nexus 7. Αυτή τη φορά το chipset είναι το Qualcomm Snapdragon S4Pro, με επεξεργαστή τον τετραπύρηνο Krait που χρονίζεται στο 1.5GHz.

Η πιο σημαντική βελτίωση, όμως, τουλάχιστον κατά την άποψή μας, επήλθε στην οθόνη, η οποία είναι πραγματικά αξιολάτρευτη

Η μνήμη RAM του συστήματος βρίσκεται στα 2GB, ενώ όπως προαναφέρθηκε ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης είναι 16 και 32GB, αναλόγως του μοντέλου που θα επιλέξει κανείς. Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του χώρου αποθήκευσης. Η οθόνη τύπου IPS έχει ανάλυση 1200x1920 pixels, με την πυκνότητα των pixels να φτάνει τα 323ppi. Τέλος, η μπαταρία έχει χωρητικότητα σε ρεύμα 3950mAh, τα οποία κρατούν το tablet ενεργό για περίπου 9 ώρες.

                              

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ

Το νέο Nexus 7 έρχεται με την 4.3 stock έκδοση του λειτουργικού της Google, και εφόσον μιλάμε για Nexus συσκευή, ο χρήστης θα απολαύσει την πιο αγνή εμπειρία Android. Οι διαφορές στην απόκριση των εντολών και γενικότερα στη συμπεριφορά μεταξύ νέου και παλιού Nexus 7, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ο πλούσιος εσωτερικός κόσμος του tablet σε συνδυασμό με την τελευταία έκδοση του Android χαρίζουν μία απολαυστική, ομαλή και ταχύτατη χρήση. Η πιο σημαντική βελτίωση, όμως, τουλάχιστον κατά την άποψή μας, επήλθε στην οθόνη, η οποία είναι πραγματικά αξιολάτρευτη. Τα χρώματα, αυτή τη φορά είναι πανέμορφα, ο φωτισμός αισθητά πιο υψηλός και τα 323ppi στις 7 ίντσες μιλούν από μόνα τους. Η εικόνα είναι κοφτερή, οι γωνίες θέασης εντυπωσιακές και γενικότερα η θέαση στο νέο Nexus είναι κορυφαία. Το μοναδικό μας παράπονο για τη συσκευή, αφορά τη μπαταρία, η οποία ξελιγώνεται σχετικά εύκολα, ειδικότερα αν η φωτεινότητα της οθόνης είναι πάνω από 60-70%.

Το Google Nexus 7 της έκδοσης του 2013, μόλις κυκλοφόρησε στη χώρα μας και ζητάει από τους υποψήφιους αγοραστές €249 για τη Wi-Fi έκδοση των 16GB. Χωρίς δεύτερη σκέψη το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο 7ιντσο tablet της αγοράς. Όσο και να ψάξετε δε θα βρείτε καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το Kindle HDX της Amazon.

0 comment(s)