SteelSeries Sensei & Rival

Δύο όμορφες προτάσεις από την SteelSeries

Η SteelSeries συνεχίζει ακάθεκτη την πολύ επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των gaming περιφερειακών. Οι Unboxholics έχουν στα χέρια τους δύο όμορφα gaming ποντίκια της εταιρίας και συγκεκριμένα το SteelSeries Sensei Pro Grade Laser Mouse και το SteelSeries Rival Optical Mouse και παρακάτω θα αποτυπώσουμε, γραπτώς, αλλά και σε βίντεο, τις εντυπώσεις μας. Θα ξεκινήσουμε με το Sensei, το οποίο είναι ένα ενσύρματο ποντίκι που κρύβει εντυπωσιακό hardware στο εσωτερικό του. To Sensei έχει παραδοσιακό θα έλεγα σχήμα, με αμφιδέξιο σχεδιασμό. Συνδέεται με το PC ή το Mac μέσω USB καλωδίου με υφασμάτινες ίνες. Το πάνω κέλυφος αποτελείται από μεταλλικής υφής glossy φινίρισμα, που αντανακλάει το φως, αλλά αρκετά θολά που σημαίνει ότι δεν αφήνει δαχτυλιές. Δεξιά και αριστερά, εκεί δηλαδή που ξεκουράζονται ο αντίχειρας, ο παράμεσος και ο μικρός, υπάρχει μία βελούδινη αντιιδρωτική επιφάνεια, πράγμα που βοηθάει στο καλό κράτημα κατά τις απότομες μανούβρες. Το βάρος του είναι 102 γραμμάρια, ενώ τα 38.7, 68.3 και 125.5 χιλιοστά στο ύψος, στο πλάτος και στο μήκος αντίστοιχα, το κατατάσσουν στη μεσαία κατηγορία που καλύπτει άνετα το μέσο χρήστη.

Το mouse αποτελείται από 8 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Το δεξί και αριστερό κλικ, τη ροδέλα, όταν αυτή πιέζεται προς τα κάτω, ένα πλήκτρο κάτω από τη ροδέλα που εξ' αρχής του έχει ανατεθεί η ένδειξη για τα DPI, και από δύο πλαϊνά πλήκτρα δεξιά και αριστερά του ποντικιού. Αυτό που εντυπωσιάζει στο εν λόγω ποντίκι είναι ο εσωτερικός του κόσμος. Το μάτι του, όπως μας αρέσει εμάς τους Έλληνες να αποκαλούμε το laser, συνεργάζεται με έναν ARM επεξεργαστή των 32-bit που μπορεί και διπλασιάζει την ευαισθησία του mouse. Έτσι, η ταχύτητα που έχει ρυθμιστεί από τη SteelSeries είναι 5700 DPI, ωστόσο ο χρήστης μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία μέχρι και τα 11.400DPI. Αυτή είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία για αυτούς που χρησιμοποιούν πολλαπλές οθόνες ή παρόμοια περιβάλλοντα.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο Sensei είναι ο εσωτερικός του κόσμος και κυρίως ο ARM επεξεργαστής των 32-bit.

Δύο ακόμη χαρακτηριστικά που κάνουν το Sensei πολύ πιο προσωπική υπόθεση είναι η LCD οθόνη του κάτω μέρους, που μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε bitmap φωτογραφία (επί παραδείγματι, με το όνομά σας ή το όνομα της gaming ομάδας), καθώς και οι τρεις ζώνες φωτισμού που μπορούν να δεχθούν εκατομμύρια συνδυασμούς. Συγκεκριμένα, LED φωτισμό παρουσιάζει το δακτυλίδι της ροδέλας, μία λυχνία μεταξύ του μεσαίου πλήκτρου και της ροδέλας και, φυσικά, το λογότυπο της SteelSeries στην πλάτη του ποντικιού. Το μοναδικό πρόβλημα που είχαμε με το συγκεκριμένο mouse είναι στον αμφιδέξιο σχεδιασμό, μιας και απαιτείται διπλάσια προσπάθεια μέχρι να συνηθίσουμε να μην πατάμε τα πλήκτρα της δεξιάς πλευράς.

                                  

ΤΟ RIVAL ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ "ΒΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ" ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο SteelSeries Rival Optical Mouse.το ενσύρματο ποντίκι της εταιρίας αποκλειστικά για δεξιόχειρες. Ξεκινώντας, επιτρέψτε μας να δώσουμε στο Rival προσωπικό βραβείο καλύτερου κρατήματος στα χέρια, τουλάχιστον στα δικά μας. Καταρχάς, το ποντίκι έχει τεράστιες διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει τα 133mm, το πλάτος τα 70mm και το ύψος τα 45mm. Το βάρος του, από την άλλη, αγγίζει τα 128 γραμμάρια. Τι δηλώνουν όλα αυτά; Ότι μιλάμε για...αρουραίο και όχι για ποντίκι! Το δεύτερο λατρεμένο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου mouse το εντοπίσαμε στο σχήμα του και στις υφές των επιφανειών του. Αρκετά διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει η SteelSeries, το Rival έρχεται με ένα πολύ εργονομικό σχεδιασμό, με το χέρι του χρήστη να το αγκαλιάζει, σχεδόν, τέλεια. Πολλά bonus σε όλη την αίσθηση δίνει η αντιιδρωτική βελούδινη επιφάνεια του πάνω μέρους, καθώς και τα λαστιχένια grips δεξιά και αριστερά.

Το Rival αποτελείται από 6 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, στο ίδιο ακριβώς ύφος με αυτά του Sensei. Αυτό που αξίζει όμως να αναφέρουμε είναι το μέγεθος και το σχήμα των δύο πλαϊνών πλήκτρων, που επιτέλους, καταλαμβάνουν το χώρο που τους αναλογεί. Το ποντίκι συνδέεται με το PC ή το Mac μέσω USB καλωδίου, μήκους δύο μέτρων. Ο οπτικός αισθητήρας του Rival έχει ευαισθησία 6500DPI, 1ms χρόνο απόκρισης, 50G επιτάχυνση, ενώ μπορεί να διανύσει 200 ίντσες το δευτερόλεπτο. Νούμερα που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, όσον αφορά τα gaming mice.

Στα περί καλαισθησίας, το Rival δίνει δύο επιλογές. Πρώτον, το λαστιχένιο κομμάτι του πίσω μέρους, μπορεί να αλλάξει, ενώ από το επίσημο site της SteelSeries μπορείτε να κατεβάσετε το προσχέδιο και να φτιάξετε το δικό σας σε κάποιον 3D εκτυπωτή. Και δεύτερον, χαρίζονται δύο ζώνες φωτισμού με εκατομμύρια συνδυασμούς χρωμάτων. Συγκεκριμένα στο δαχτυλίδι της ροδέλας και στο λογότυπο της SteelSeries στην πλάτη του ποντικιού. Όλες οι ρυθμίσεις, οι βαθμονομήσεις και οι επιλογές των δύο ποντικιών πραγματοποιούνται πανεύκολα μέσω του SteelSeries Engine 3 που οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πρόκειται για το καλύτερο software που συνοδεύει gaming περιφερειακά.

Το Sensei κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας και έχει επίσημη τιμή λιανικής τα €89, ενώ το Rival κυκλοφόρησε πρόσφατα και κοστίζει μόλις €59.

0 comment(s)