Razer Taipan Battlefield 4 Collector's Edition

Η συλλεκτική έκδοση του δημοφιλούς Taipan

Η Razer συνεχίζει ακάθεκτη τη πορεία της στο χώρο των gaming περιφερειακών, που η αλήθεια είναι ότι τα πηγαίνει περίφημα. Στον παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε το Razer Taipan Battlefield 4 Collector's Edition, ένα gaming mouse με αμφιδέξιο σκαρί και εκπληκτική ακρίβεια κινήσεων. Το Taipan συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω USB καλωδίου με επιχρυσωμένη άκρη. Το καλώδιο έχει μήκος 2.1 μέτρα και αποτελείται από υφασμάτινες ίνες για να μην μπερδεύεται εύκολα με τα υπόλοιπα καλώδια του γραφείου. Όπως προαναφέραμε, το mouse έχει αμφιδέξιο σχεδιασμό, δηλαδή απευθύνεται τόσο σε δεξιόχειρες, όσο και σε αριστερόχειρες. Με μήκος 12mm, πλάτος 63mm και ύψος 36mm, δε θα το χαρακτηρίζαμε ογκώδες, ούτε, όμως, και μικρό. Βέβαια, το βάρος των 95 γραμμαρίων είναι εξαιρετικά χαμηλό και κατά την άποψή μας αποτελεί μειονέκτημα στα ποντίκια. Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τα ποντίκια ελαφριά σαν "πούπουλο" για καλύτερες μανούβρες πάνω στο mousepad, αλλά απ' ότι φαίνεται εμείς δεν ανήκουμε σε αυτούς. Ίσως και να είναι θέμα συνήθειας.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε συνήθειες, να τονίσουμε πως χρειαστήκαμε αρκετές ώρες μέχρι να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι τα πλαϊνά πλήκτρα υπάρχουν και στις δύο πλευρές του ποντικιού. Αρχικά, άθελά μας, πατούσαμε τα δεξιά πλήκτρα με την παλάμη μας. Στη συνέχεια, όμως, αφού εκπαιδεύσαμε λιγάκι το χέρι μας, το συνηθίσαμε δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Εκεί που το Taipan δείχνει τα δόντια του είναι στο διπλό 4G σύστημα αισθητήρων. Υπάρχει ένας lazer και ένας οπτικός αισθητήρας που χαρίζουν ακρίβεια 8200dpi!

Το Taipan έχει 9 πλήρως προγραμματιζόμενα hyperesponse πλήκτρα. Το δεξί και αριστερό κλικ, το κλικ της ροδέλας (μόνο προς μέσα και όχι προς τα δεξιά ή τα αριστερά), δύο επιπλέον πλήκτρα κάτω από τη ροδέλα και από δύο πλήκτρα στα πλαϊνά του μέρη. Δηλώνουμε ευχαριστημένοι από το λαστιχιένο texture που έχουν τοποθετήσει οι σχεδιαστές δεξιά και αριστερά, μιας και συνεισφέρει αποτελεσματικά στο άψογο κράτημα, που είναι πολύ βασικό στα παιχνίδια γρήγορης δράσης όπως το Battlefield 4. Αυτό που δε μπορούμε να πούμε πως μας εντυπωσίασε είναι το σχέδιο της πλάτης του ποντικιού με το λογότυπο του Battlefield 4, αλλά κυρίως η επιλογή glossy φινιρίσματος. Επίσης, εκτός του led φωτισμού της ροδέλας, θα θέλαμε να βλέπαμε, τουλάχιστον, ένα φωτιζόμενο logo του Battlefield ή κάτι σχετικό.

                              

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ LED ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΕΛΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ

Εκεί που το Taipan δείχνει τα δόντια του είναι στο διπλό 4G σύστημα αισθητήρα. Υπάρχει ένας lazer και ένας οπτικός αισθητήρας που χαρίζουν ακρίβεια 8200dpi, που είναι υπέρ-αρκετά για games. Το mouse μπορεί να διανύσει 200 ίντσες το δευτερόλεπτο με επιτάχυνση 50g, ενώ το ultrapolling φτάνει τα 1000Hz. Τέλος, το Taipan, αναμενόμενα είναι πλήρως συμβατό με το Razer Synapse 2.0 που η αλήθεια είναι ότι τελευταία αρχίζει και βελτιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, εγκαταλείποντας όλα τα παράξενα προβλήματα που το ταλαιπωρούσαν.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο gaming mouse, υψηλών προδιαγραφών που καλύπτει μεγάλη γκάμα των gamers. Δε θα λέγαμε πως είναι ό,τι καλύτερο για τους Moba και MMO παίκτες (άλλωστε η Razer έχει ειδικά προϊόντα γι’ αυτούς), αλλά όσοι ασχολείστε σοβαρά με ανταγωνιστικά παιχνίδια πρώτου προσώπου, όπως το Battlefield 4, και έχετε προς επένδυση €99, ρίξτε του μια ματιά. Βέβαια, υπάρχει και η απλή έκδοση του mouse, χωρίς τα χρώματα του Battlefield που ζητάει €20 λιγότερα και είναι μερικά γραμμάρια βαρύτερο. 

0 comment(s)